Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jo, dala jsem vyklíčit pecky citronu na vatu, talířek s mokrou vatou zavázala do mikrot. sáčku a nechala pár dní. Bacha na plíseň. Pak jsem dala do hlíny naklíčené pecky a už tu mám tak 20 cm vysoký citronovník.
Barbora13 píše:
Asi ne jednodussi urcite jo ale lepsi ne.rada takhle zkousim neco vypestovat a pak mam radost kdyz neco vyroste.ted mam doma vyrostle litchi uz prez rok
mám taky litchi a má pořád oschlé špičky listů, nemáš tušení, čím to je? ![]()
Taky mě baví experimentovat a zkoušet si vypěstovat všechno možné, v práci jsem mívala na okně zahrádku ![]()
Tak já si z Chorvatska přivezla pecku broskve, dala ji na navlhčenou vatu a vyklíčela, začaly růst lístky a kdyby mi to slunce nezpražilo, tak bychom sázeli.
ahoj, my jsme taky měli nějaké pecky zasazené a byly z toho vysoké rostlinky, bohužel nám to nedávno chcíplo ![]()
my ted zasadili pomelo a máme pár malej rostlinek
a jinak taky litchi ale to sme brzo přesadili tak chcíplo ![]()
Mě vyrostlo mango z pecky a teď zkouším ananas.Pecky z citrusů mě nikdy nenapadly, to hned zkusím ![]()
Já měla mandarinky, citrony, pomeranče, lichi, mango a meruňku, všechno mi v pohodě vyklíčilo, vyrostlo i to žilo nějaký čas po přesazení, ale já dřív nebo později zahubím každou rostlinu, nechápu
Asi to bude mojí vášní pro stěhování, že je vždycky šoupnu na nehostinné místo ![]()
Etcetera78 píše:Barbora13 píše:mám taky litchi a má pořád oschlé špičky listů, nemáš tušení, čím to je?
Asi ne jednodussi urcite jo ale lepsi ne.rada takhle zkousim neco vypestovat a pak mam radost kdyz neco vyroste.ted mam doma vyrostle litchi uz prez rok
Taky mě baví experimentovat a zkoušet si vypěstovat všechno možné, v práci jsem mívala na okně zahrádku
ja to mam taky takze nevim.ted m taky nango ale nevim nevim
Tak já mám z pecky mandariku a aby ti plodila, tak podkud se nepletu musí se naroubovat, když tak mě ale někdo opravte.
Jinak mám doma z pecek mango, mishpuli japonskou, datlovníky, mandarinku
Prostě jak se kolem mě mihne nějaká pecka tak zkouším, teď se chystám na citrón, ale taky myslím aby plodil, když vyroste takhle z pecky, tak se musí naroubovat
Ahoj, měli jsme mandarinkovník vypěstovaný z pecky, dokonce i jednou vykvetl a rodil (asi 5 kousků
). Měli jsme ho snad už víc jak 10 let a za tu dobu vykvetl jen jednou. Napodzim ho skolila nějaká plíseň nebo co, postřiky nepomohly, tak musel z domu, aby to nechytly ostatní kytky
. A dnes tu mám asi dva měsíce staré malé citroníčky z pecky, snad porostou a bude se jim dařit
mě tohle strašně baví, určitě zkusím i to mango jak píšou holky ![]()
A ty pecičky z citrusů dáte jen tak na vlhkou vatu nebo do hlíny a přděláváte igelitem?Já jsem na to úplný laik a nemůžu na netu nic najít, jak to vyzkoušet.A co třeba pecičky z jablek a hrušek?:)Já zkoušela jen mango a to jsem musela tu pecku naříznout.To u těch pidi pecek asi ne, že?
Dávala jsem (mandarinku i citron)rovnou do hlíny, ale trvalo víc ja měsíc než mi vyklíčily (už jsem to měla v plánu vyhodit, že z toho nic nebude)
Kvatapka píše:
Dávala jsem (mandarinku i citron)rovnou do hlíny, ale trvalo víc ja měsíc než mi vyklíčily (už jsem to měla v plánu vyhodit, že z toho nic nebude)
A na ten květináč igeliťák nebo prostě jen tak postavit na okno.Mango mělo být v igeliťáku a ve tmě, tak jsem z toho jelen. ![]()
zichisek píše:Kvatapka píše:A na ten květináč igeliťák nebo prostě jen tak postavit na okno.Mango mělo být v igeliťáku a ve tmě, tak jsem z toho jelen.
Nedávala jsem nic, ale možná, kdyby to bylo pod igelitem, vyklíčilo by to dřív
Dej jeden květináček i igelitem a jeden bez ![]()