Mandarinkovník atd. z pecek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
962
26.4.12 13:50

Me uz vyrostli vsechny mandarinky citrony a pomerance,ale avokado stale nic.zasazela jsem jeste papaju a taky nic.i olivy prave z italie tedy pecky a taky nic tak nevim nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12803
26.4.12 14:00

a jak dlouho máš to avokádo zasazené? Já myslím, že to bude průměrně klíčit stejně dlouho jako to mango, takže 4-6týdnů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
26.4.12 14:42

No uz je to asi prez mesic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
26.4.12 14:43

avokado jsem zkousela, a vyrostlo, ale za dyl…urcite to bylo vic nez mesic, uz so presne nepamatuju…

• Citovat
  • Upravit
12803
27.4.12 07:16

Barborko jeste to ho nevyhazij a nech ho ony ty pecky jsou tvrdy a trva to klidne byh to mela doma 2 mesice a pak teprve premyslela jestli roste nebo ne i tomu mangu to trva. Ty 4-5 tydnu kdyz naroznes pecku opatrne jinak tech 6 tydnu spis, takze i to avokado ma jeste cas ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14030
11.6.12 16:15

Ahoj :), někdy v zimě jsem jen tak z legrace dala pecku avokáda do květináče s hlínou a nechala doma na okně. Když se ještě v březnu nic nedělo, dala jsem květináč na balkon, už mě nebavilo mít doma květináč jen s hlínou :-D. Zapomínala jsem zalívat pravidelně, v dubnu jsem to šla vyhodit, ale když jsem vyhrabala pecku, byla prasklá a uvnitř byl vidět klíček! Vrátila jsem pecku zpátky a teď je z toho krásný, asi 25cm vysoký, stromeček :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
musevir
14.9.12 13:41

Vyrostlo

Zdravím,

určitě vám něco vyroste, doporučuji aspoň 10 pecek z mandarinky například a rozhodně je nekličte ve vatě s vodou, protože tak vám nevyklíčí, mandarinky doporučju hned klíčit v zemi, nejlépe v rašelině, ale já jsem mandarinky vyklíčil úplně v pořádku v zemi pro pokojové rostliny. Po týdnu, někdy 14 dnech vám vylezou stonky, měla byste to mít na světlém a teplém místě, poté, co vám vyklíčí mandarinky, nedoporučuji s tím hýbat a nenechte to zaschnout, mandarinky mají radši stálou zálivku, sucho od poloviny podzimu do poloviny února. A čtu tu i nějaké poznámky ohledně plodů. Pokud si zasadíte mandarinku z pecky, tak vám rostlina vyroste, ale má to jedno mínus, pravděpodobně nebudete mít květy, tedy ani plody, pro to je potřeba rostlinu naroubovat, což není nic těžkého, ale bohužel to jinak nejde. (roubování se dělá až tehdy, když má kmínek rostliny průměr 4 - 8 mm. A pokud nemátedědu, který umí roubovat rostliny, tak se na to buď vykašlte, a kupte si v květinářství citrus, který chcete a nebo o citrus pečujte nejlépe a je i tak pravděpodobné, že vám třeba po dvou letech plodit bude… je to dost individuální :)

• Citovat
  • Upravit
zichisek
14.9.12 15:03

TAk mě teda vyrostlo vše i na vatě a dokonce dřív než v hlíně. Měla jsem málo květináčů, tak šla část do hlíny a část na vatu.
Mám limetky, mandarinky, citron a pomeranč :-D
Mě nevadí že nebudou plodit, mám radost, že mi vůbec něco vyrostlo a v květináčí i ta zelená rostlina vypadá moc pěkně.

• Citovat
  • Upravit
musevir
14.9.12 15:07

Tak vidíte, vám se to povedlo i z vaty, já teda na vatě nemě moc úspěch… :)

JO to máte pravdu, mně se taky líbí i jen tak v květináči, má hezkou barvu zelené… tak je to furt lepší, než některé jiné keříky doma :)

• Citovat
  • Upravit
661
3.11.12 22:19

Já si vysázela do hlíny k banánovníku dvě před 3 lety. Obě mi po třech letech uschly. Škoda no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka11
16.6.13 10:33

Ahoj, ano já jedla mandarinku a pecku sem strčila do květináče kjiná kytce a opravdu mi vyrosla. Teď mám rostlinku se čtyřma lístkama.

• Citovat
  • Upravit
Silvered
23.10.13 22:25

Já som zasadil pred 3 rokmi asi cca Pomaranč a citron..a vyliezlo mi z toho..potom som si ho dal zaštiepiť a ide hore :-)

• Citovat
  • Upravit
2643
11.8.14 23:58

Ahojky je tu někdo komu vyrostlo pomelo z pecky? Já už mám cca 75cm rostlinku a nevím jestli to mám nechat růst pořád nahoru a nebo nějak sestrihnout? :nevim: :think: Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
12.8.14 00:02

@Kachnicka25 Tak to je suproza :palec:,já ti teda moc neporadím, ale tak je to taky citrus a tam je základ úspěchu rostlinu naroubovat, jinak myslím neplodí, třeba se tu najde nějaký botanik, tak hodně štěstí a dej vědět jestli si někdy pochutnáte na domácím pomelu :potlesk: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
12.8.14 00:23

Ahojky ja mam datle z tunisu z pecek, pomerance, citrony, avokado, mango, cherymoye, vanilku, khaki a ananas ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí