Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj holky,
prosím mám dotaz, jestli mám malou v manduce dobře? Šíleně tam řve.
jo a uplně nepříčetně se tam sápe po koze
jak tam děti nosíte? Hlavně teda kojící, co máte kozomaniaky jako já?
dík za rady
@randr jak je stará? Podle mě je ještě zralá na novorozeneckou vložku a nožičky ne od sebe, ale kolínka k bříšku a nožky pod sebe. Na nožky od sebe jsou děti zralé tak od 4měsíců nejdřív.
Tady je můj v 5týdnech..má už ty nožky trochu povolené, prootže v manduce usnul, ale když se nesl, byly ťapky nad bederním pásem.
za 10dnů 4 měsíce. do tý novorozenecký vložky mi přišlo, že se nevejde
nebo jsem to dělala blbě asi. Má 5,7kg a 60cm. A nožičky pod sebe to nevim jak myslíš, nemáš foto nějaký?
Taky bych strčila nožky před bříško do klubíčka, klidně i bez vložky, ale aby je neměla tak roztažené, je ještě malinká. Jinak pro začátek mi pomáhalo hodně chodit, to ji uhoupalo. A kojila jsem v manduce nejednou, v MHD geniální ![]()
Dětěm chvíli trvá než si zvyknou, některé ji rády nemají. A holt prsa přímo pod nosem…
Jinak já do půl roku nenosila, až po půl roce.
Vypadá menší, ale fakt je, že já poměřuju s tou mojí, co měla tyhle míry a váhy před druhým měsícem, kdy jsem s nošením zvolna začínala
. A taky jsem ji nenapasovala do novovložky, na radu laktační poradkyně jsem si ji tam dávala jakoby do klubíčka, s nožkama neroztaženýma, ale pokrčenýma před sebou, jakoby kolínkama k bradě (směr, ne že by je měla narvaný pod bradou).
@randr aha, mi práv přišla malinká. Jinak ji máš dobře. Asi si musí zvyknout.
Jo aha v navodu je, že novorezeneckou vložku zapnout nad ručičkama, tak kdybych ji tam dala takle, jak je tam ten prcek, tak to by šlo asi, ale ty nožky furt nechápu teda ![]()
Jinka manduca má takové hluché období, kdy s enedá moc používat..a to je právě mezi tím, kdy se dítko už nevejde do vložky a než má dost dlouhé nožky, aby bylo pohodlně normálně. Většinou je to právě mezi 3 a 5měsícem. Já právě víc nosím až od těch 4,5-5m a v pohodě. Malého 13,5m nosím vepředu doteď.
@randr prostě skrčit kolínka a dát dovnitř, ne roztáhnout a ven.tak jak to má moje mrně (jako on měl 5týdnů, ale přes 5,5kg) ![]()
No on a je narozená 35+5, měla 2,2 kg a 43cm, tak mně se zdá oproti tomu už ted velká
ale ostatním přijde furt malá ![]()
@randr jo tak to jsme se nespletli, to má vlastně o měsíc méně…takže je zrovna v tom období kdy někomu manduca optimálně nesedí. Na nožky ven je fakt ještě malinká, nemůže jí to být pohodlné.
a neměla by tam ty nohy moc zmáčklý? nemáš fotku z venku, jak to vypadá? mi přijde, že by se tam s těma nohama nevešla
jinak jí nosim ve vaku zatim, ale přijde mi, že je tam zkroucená na delší nošení ![]()