Manduca x Kibi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13073
8.8.13 15:15

.

Příspěvek upraven 03.02.14 v 18:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
8.8.13 15:24

@tamata no malá má 2,5měs. a už pomalu drží hezky hlavičku, akorát to nevydrží a sem tam se jí kolíbe nebo upadne:-)) takže myslím, že třeba v těch cca 3měs. už by jí mohla držet hezky.. s tím venčením to máme podobné, jen my teď máme supr, že je hafan u prarodičů, což nám teď hodně pomáhá, ale za měsíc už ho budeme mít taky doma a s kočárem venčit určo nepůjdu, to by mě ten náš JRT urval vodítko:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
8.8.13 15:52

Jako výrobci mi to nedá :) KiBi je fakt pro větší miminka, od narození to není. Nejde ani tak o to držení hlavičky, to je pořešené „polštářkem“ v zátylku v podobě založené velké opěrky hlavičky v horním okraji zádové opěrky, ale o mohutnost tělíčka a délku nožiček :). Při nošení v šátku jde látku opravdu těsně dotáhout podle miminka, to v nosítku až takhle nejde. A zrovna u novorozenců je to docela zásadní, sami se neudrží a pokud by v nosítku byli navolno, různě by se sesouvali do stran. A pak ty nožičky, je to dost individuální, ale ne každé šestinedělňátko dokáže hodně roznožit, látka pod zadečkem má nejmenší rozměr něco kolem 34cm a dokud miminko neroznoží, byla by mu zádová opěrka velká. Zatím mi to vychází tak, že nosítko dobře sedí od nějakých 4 měsíců u velkých kluků až třeba po 6 měsíců u drobných holčiček. Byla bych moc ráda, kdyby mělo KiBi nějaké zmenšovací řešení pro nejmenší, mám tu pár prototypů, ale protože nechci kompromis a ničím lepším mě zatím neosvítilo :), zatím nic takového KiBi nemá…

A k té samosvorce prasklé - to se bohužel objevilo u více kusů, takže teď už se našívají nosítka se samosvorkou jinou. Stačí napsat o ten nový typ k výměně, naštěstí to není nic složitého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
8.8.13 15:53
@tamata píše:
A od kdy se tak dá používat kibi v případě dítěte, které má při narození přes 4 kg? :think: Vím, že záleží i na držení hlavy, ale abych věděla cca :D Jsem už dost rozhodnutá, že do něj půjdu…

Podle mě hodně záleží na délce dítěte, aby nebyla moc dlouhá ta látka pod nožičkama. Právě u toho Storcha to jde nastavit už na pididélku pro novorozence. Padací hlavička by tak vadit nemusela, Kibi má super opěrku a při nejhorším se může hlavička přidržovat.

Edit: tak vidím, že mám stejný názor jako výrobce :mrgreen: :mavam: Mimochodem Kibi moc chválím, máme ho pár dní a naprostá spokojenost, je krásné i funkční, opravdu budu všem doporučovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
8.8.13 16:16

.

Příspěvek upraven 03.02.14 v 18:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
8.8.13 17:56

@VeruskaK no pak asi pro nás kibi nebude, potřebujem nosit už teď a nemohla bych čekat do 6měs., což je hodně velká škoda, taky se mi moc líbí… sice šátek mám, ale nějak na něj nejsem stavěná, potřebuju něco rychlejšího, dát mimčo a hotovo, s šátkem pořád bojuju:-( na venčení, nákupy, vycházky.. nejsem odborník a chci mít pro dceru to nejlepší - co tedy radíte? raději manducu? a co se týče té spony, možná se zeptám blbě, ale znamená to tedy, že pokud v eshopu koupím kibi a rozbije se mi spona, můžu kontaktovat výrobce, který mi sponu vymění? nebo pošle novou? nevšimla jsem si, že by v nějakých eshopech psali starý nebo nový typ.. kdyby tam byla ta novoroz. vložka, tak se vůbec nemusím nijak rozhodovat:-( takhle jsem fakt na vážkách, každé nosítko má + i -
jinak malá má teď v 2,5měs. cca 55cm a 4,2kg, takže asi tak nějak normální, ne? není to obřík, ale úplně mrňavá taky ne?

mám teď na vyzkoušení kibi i manducu a snad se nám podaří tam malou nějak dobře dát, abychom věděli, jestli jí to sedí nebo ne - ale tak jsme laikové že..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
8.8.13 18:23

Jestli budete mít oboje na vyzkoušení, tak se to samo ukáže :) My s KiBi dělali různé hokusy a pokusy, včetně třeba usazení mimča na složený ručník, to dokáže kupodivu celkem obstojně přidat dítěti velikostně měsíc dva navíc, ale to je samozřejmě takový domácí fígl a pokud je miminko vážně malé, tak se v nosítku ztratí jako zapadlý vlastenec :)

Ještě by se do výběru dalo zauvažovat o nosítku Storchenwiege, někdo ho tu už zmiňoval, to by teď bylo určitě. A taky už jste asi dorostlí do Bondolina, to má v základu o něco užší sed než ostatní nosítka.

A ano, pokud by se stará brzdička rozbila, stačí napsat prodejci nebo mně, novou pošleme. Já už teď žádné starší typy nemám, je možné, že jsou ještě u některých prodejců v zásobách. Radost mi to nedělá, ale naštěstí to je snadno řešitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
8.8.13 23:23

@VeruskaK s tím ručníkem je to dobrý nápad:-) jinak dnes jsme testovali manducu, teda přítel, já se snažila vše nastavit, ale stejně bychom potřebovali někoho kdo by nám to omrknul, oba jsme z toho byli spíš vyplašení:-) malá v nosítku usnula a byla v poho, ale já si nejsem jistá, jestli jsme všechno zapnuli jak jsme měli… příteli se manduca hodně líbí, protože je baťohovitá a pro něj lepší než šátek, kterého se bojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
9.8.13 09:37

Já myslím, že to bude dobré :) Ono se to zdá, že tam je hodně spon a popruhů ke štelování, ale za chvíli přijdete na to, co k čemu je, a bude vám to připadat jasné, ono v zásadě není co jak zapnout špatně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
9.8.13 10:01

@VeruskaK no všechno jsme zapnuli, jen u té novoroz. vložky jsme řešili, které druky máme kam zapnout a jak by tam malá měla asi sedět a jestli je dobře - přepodkládám, že se ta vložka má zapnout tak, aby byla napnutá? my jsme rozepli tu rozšiřovací část a pak druky zapnuli na horní dva, i když rozestup těch druků je menší než na tom nosítku (nevím, jestli to dobře popisuju) - takže se to možná zapíná jinak..nožičky malá roztáhla, řekla bych, že měla M, ale možná ještě krapet menší - nezkoušeli jsme jí nožky úplně zastrčit, ale čouhaly jí ven a látku měla ke kolínkům, trošičku možná víc..chvíli se nám zdálo, že nemá nožky stejně rovně.. jen jak tam usnula, měla hlavičku naboku a měla jsem dojem, že tam byla trochu víc skrčená, nevím jestli to tak bylo ok (jak moc kulatá záda), ale možná jsme měli víc utáhnout popruhy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
18.1.14 23:57

Za me jednoznacne kibi. Procetla jsem web a koupila bez vyzkouseni a 100% spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
21.1.14 20:26

Já mám zkušenost s kibi a ergem, ergo mi nesedělo, stále se mi soukal bederák nahorů pže mám hodně rozdíl pas boky, zkrátka mi nesedělo a s kibi naprostá spokojenost, nosím cca od čtyřech měsíců do teď 14. měsíců, teď už samozřejmě na zádech a fakt super, pohodlí pro mě i dítko a to má už 11kg a na zádech ho můžu nosit v klidu nic netlačí nebolí :palec: Do čtyř měsíců jsem nosila v klasickém šátku což bylo taky super, šátek senzačně zabíral na prdíky, ale pro větší dítko a na léto mi příjde lepší pak nějaké nosítko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
13.5.14 22:52

Kibi x Manduca

Ahoj holky, chtěla jsem si koupit Manducu, ale dneska jsem našla nosítko Kibi a moc se mi zalíbilo. Řeším, zda do toho jít nebo ne? Syn má teď tři měsíce, 68 cm a 7 kilo, trošku větší. Hlavičku už drží, ale profi to úplně není. Dočetla jsem se, že Manduca je od úplného mimi a Kibi od většího děcka a zároveň roste. Tak jsem na vážkách, chci nosítko na procházky, letní tůry, nákupy, cestování v mhd a i na takovéto poponesení, když potřebuji mít volný ruce. Do jakého by jste šli na mém místě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
13.5.14 22:57

@Mar ket na menší dítě Manducu, na větší Kibi, ale nejlépe vyzkoušet obě, je to dost drahá investice. Já mám obě a nosím radši v manduce, jak mladšího, tak staršího (2 a 5), kamarádka přešla od manducy ke Kibi a o jiném už nechce slyšet. Máme každá jiný typ postavy, možná tím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
13.5.14 23:01

@Mar ket Mě vyhovuje max kibi, manducu má švagrová a ta mi tak nesedí, jinak křížít popruhy jde u obou a kibi je navíc rostoucí… S touhle váhou už může rozhodně do kibi, tam píšou od nějakých 3,5kg jde o to aby to mimčo vyplnilo prostor toho nosítka, kibi nemá tu vnitřní všitou vložku, ale jinak poskytuje oporu hlavičce úplně stejně jako manduca, mě osobně příjde že i líp, ale to je jak píše @mischelinka určitě názor od názoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí