Manžel a finance jeho matce

Anonymní
3.6.22 00:54

Manžel a finance jeho matce

Anonym z rodinných duvodu.
S manželem jsme manželé 4 roky a 7 let tvoříme pár. Máme spolu 2 děti ve věku 4 a 1,5. Minulý rok manžel založil firmu a ač jsou jeho výdělky nadprůměrné tak platíme hypotéku, máme 2 děti a zkrátka na nějaké velké rozhazování není.
Co mě štve je moje tchýně. Když se nám narodila rok a půl zpět dcera koupili jsme kočárek za 35 000 s čímž moje tchýně měla proslovy, že na co nám to je, že jsme peníze mohli utratit lépe, že utrácíme za blbosti a že ona by to nedala. Takhle to bylo se vším, co jsme koupili. Monitor dechu dráha blbost, na co… oni to nepotřebovali. dráha sedačka do auta taky blbost, ona vozila kluky v korbě z kočárku. Jednorázové plenky jsou strašně drahé a k čemu vlastně, ona používala látkové… Prostě všechno jsou drahé blbosti, které nepotřebujeme a jsou k ničemu a ještě zbytečně drahé…Od té doby si všímám, že dost našich peněz jde i k ní. Například 3 roky zpět ji umřela pes na vrozenou vadou. Léčba a všechno okolo stálo skoro 20000 všechno to platil můj manžel a od ní jsme doteď neviděli ani korunu. Manžel to obhajuje tím, že toho psa měl rád a bylo by blbé chtít od matky peníze. Ale fajn, situaci se psem jsem přešla, protože tohle chápu, ale tady je to pořád něco. Například minulý měsíc se jí rozbila sekačka. Potřebovala novou, ale neměla na ní peníze. Manžel jí teda půjčil 13000. Nějakou dobu předtím ji půjčil na ledničku. Před zimou zase 40 000 na uhlí a dřevo. :zed: za tu dobu jsme od ní neviděli ani korunu. Manžel tvrdí, že nám to přece vrátí, ale že na ní nechce tlačit a vrátí to, až na to bude mít. No celkem je to už asi 100 tisíc, které jsme doteď neviděli. Hlavně, že si minulý týden za své koupila myčku za 15000. Možná, že by mě to ani tolik nevytacelo, kdyby pořád nezmiňovala, že utrácíme za blbosti a že na co nám to je..
Podle manžela to zveličuju a prý o nic nejde a počkáme, až bude mít peníze na tom, nám to splácet. No možná o nic nejde, ale doteď nemáme kolem domu plot, bydlíme u cesty a máme malé děti… dodělanou terasu, ale hlavně, že okolo 100 tisíc šlo k jeho matce. :potlesk: moje otázka teda zní, jestli fakt přehráním, nebo by to vadilo i vám? :zed: manžel je v tomto až moc měkký a vždycky ji peníze půjčí. Obhajuje to tím, že ji nemůže nechat bez ledničky, bez sekačky, bez pračky, bez uhlí a dřeva :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
114
3.6.22 01:09

Vadilo, ale co s tim twzko rict..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.6.22 01:21

Tobe vadi 100 tis jeho matce a kocarek za 35 je pohoda…?
Kdybyste nemeli co do huby, tak to chapu, ale takhle…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.22 01:25

@Lucie_Sx ano, kočárek jsme kupovali než jsme koupili dům. Tehdy jsme bydleli v bytě, takže nebylo třeba dělat nějakou terasu, plot a další věci, které dům prostě vyžaduje a chtěli jsme sourozenecký kočárek a ty jsou prostě dražší :palec:

• Citovat
  • Upravit
34322
3.6.22 01:29
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx ano, kočárek jsme kupovali než jsme koupili dům. Tehdy jsme bydleli v bytě, takže nebylo třeba dělat nějakou terasu, plot a další věci, které dům prostě vyžaduje a chtěli jsme sourozenecký kočárek a ty jsou prostě dražší :palec:

No tak nebude jeste chvili dodelana terasa a plot udelas obycejny :nevim:. Ono se to nepoto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.22 01:29

@Lucie_Sx jeho matka je celkem mladá. Má 50, žádná důchodkyně to není. Může jít přece do práce…ona místo toho chodí 2 dny v týdnu na nějaké brigády a všechno, co poridime dětem je zbytečné utrácení za blbosti, ale když něco potřebuje ona, tak to zbytečne není

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.6.22 01:32

@Lucie_Sx mě jde přece o princip. Nevidím důvod, sponzorovat někoho, kdo do práce nepůjde. Celou dobu nám říká, jak utrácíme naše peníze za úplně zbytečnosti a blbosti, ale když potřebuje ona, tak to blbosti nejsou…Peníze na vrácení nemá, ale myčku za 15 tisíc si koupí.

• Citovat
  • Upravit
8935
3.6.22 01:49

Chybí vám ve vztahu komunikace. Promluvit si na téma peníze. Společné peníze, společné rozhodování.
Neumím si představit, že bych za zády manžela pujčovala peníze, i když je to v rodině.
Kazdý vidí utrácení jinak. Pro někoho zbytečnosti, pro druhého komfort za vydělané peníze.
Sourozenecký kočárek, když jsou děti od sebe o 2,5 roku, je třeba z mého pohledu zbytečný. Stačil by kočárek po prvním dítěti. Na druhou stranu - pokud si peníze jako rodina vyděláte, proč si nedopřát komfort.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42526
3.6.22 02:54
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx mě jde přece o princip. Nevidím důvod, sponzorovat někoho, kdo do práce nepůjde. Celou dobu nám říká, jak utrácíme naše peníze za úplně zbytečnosti a blbosti, ale když potřebuje ona, tak to blbosti nejsou…Peníze na vrácení nemá, ale myčku za 15 tisíc si koupí.

Tak si koupila myčku, boooože, ty ji nemáš??? Z tebe ta zlost na tchyni úplně čiší… Manžela chápu, sama bych svou matku, kdybych ji mohla mít ráda, podporovala… Uvědom si, že schopný podnikatel je z tvého muže i díky výchově paní tchyně, ona z něj vytvarovala toho člověka, se kterým žiješ. Kdybyste museli počítat každou korunu, a chybělo by vám to třeba na jídlo, ale očividně žádným nedostatkem netrpíš, tak nebuď hamižná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
@Lucie_Sx píše:
Tobe vadi 100 tis jeho matce a kocarek za 35 je pohoda…?
Kdybyste nemeli co do huby, tak to chapu, ale takhle…?

To je podle mě hloupost, že si mají sami utrhovat a nekupovat věci, co chtějí, jen aby bylo na desetitisícové dárečky mamince. Tahat peníze ze syna s malými dětmi a „půjčovat“ si a nevracet, a ještě mít blbé hemzy fakt není košer chování. Když si od nich bere jejich peníze, které kvůli tomu nepůjdou jejich dětem, měla by se chovat sakra slušně.

Problém je ten, že když je syn takto velkorysý k mamince, nic s tím asi zakladatelka neudělá. Ale vadilo by mi to teda taky. Nejsme v Asii aby syn posílal rodičům „za výchovu“.

Příspěvek upraven 03.06.22 v 02:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx jeho matka je celkem mladá. Má 50, žádná důchodkyně to není. Může jít přece do práce…ona místo toho chodí 2 dny v týdnu na nějaké brigády a všechno, co poridime dětem je zbytečné utrácení za blbosti, ale když něco potřebuje ona, tak to zbytečne není

Tohle jsi měla zmínit už v úvodu :roll: pokud by chodila normálně do práce a nevychazela, tak by mi těch 100k bylo fuk. Resp nějakou pracku bych ji třeba koupila k narozeninám. Jednorazove větší výdaje - viz to uhlí bych chtěla aby se mnou manžel ‘konzultoval’ tj podle situace bychom se rozhodli kolik z toho by byl dar a kolik půjčka. Pokud nedělá a není k tomu zdravotní důvod, tak bych ten přísun financí k ni omezila. Nevim co je pro tebe nadstandardní příjem. Pro někoho je to 50, 80, 150 tisíc :nevim: když by 100 tis byla castka co nasetrite za dva měsíce tak je to zas jiné než když to setrim rok. A taky bych rada dopřála i svým rodičům, takže můžeš manželovi říct, ze když pro tchyni 20 tisíc, tak já chci tu samou částku pro svoje rodiče a koupíme jim nějakou dovolenou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
3.6.22 03:01
@Liberalissima píše:
To je podle mě hloupost, že si mají sami utrhovat a nekupovat věci, co chtějí, jen aby bylo na desetitisícové dárečky mamince. Tahat peníze ze syna s malými dětmi a „půjčovat“ si a nevracet, a ještě mít blbé hemzy fakt není košer chování. Když si od nich bere jejich peníze, které kvůli tomu nepůjdou jejich dětem, měla by se chovat sakra slušně.

Problém je ten, že když je syn takto velkorysý k mamince, nic s tím asi zakladatelka neudělá. Ale vadilo by mi to teda taky. Nejsme v Asii aby syn posílal rodičům „za výchovu“.

Me by třeba nevadilo posílat peníze měsíčně na prilepsenou, ale chci rovnocennost. Takže když jeho rodiče, tak moji taky. Vadilo by mi sponzorovat někoho kdo nepracuje bez důvodu (důvod je nemoc, důchod, klidně spatne pracovní příležitosti v lokalitě atp). A rozhodne bych netolerovala komentáře na to za co utracim své peníze. O tohle se snažila máma když jsem měla okolo 25 a hodně cestovala. Bylo ji houby co po tom a taky jsem ji to slusne sdělila. U ni to byl teda strach, abych nerozhazela vše a měla něco nasetreno. Už se uklidnila když vidí jak žijeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22503
3.6.22 03:44
@Betty MacDonald píše:
Tak si koupila myčku, boooože, ty ji nemáš??? Z tebe ta zlost na tchyni úplně čiší… Manžela chápu, sama bych svou matku, kdybych ji mohla mít ráda, podporovala… Uvědom si, že schopný podnikatel je z tvého muže i díky výchově paní tchyně, ona z něj vytvarovala toho člověka, se kterým žiješ. Kdybyste museli počítat každou korunu, a chybělo by vám to třeba na jídlo, ale očividně žádným nedostatkem netrpíš, tak nebuď hamižná.

Betty, proč padesátiletá žena nepracuje na plný uvazek? A nechává se podporovat od syna? Místo aby si koupila myčku měla peníze vrátit jako splátku půjčky. Zakladatelka není hamižná. Vadí jí podporovat paní, která pracuje jen brigadne. A že jí komentáře manželovy matky třeba o zbytečnosti jednorázových plinek vadí, tak tomu se nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22503
3.6.22 03:45
@Liberalissima píše:

Souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
3.6.22 04:27

Tak to mě by ani tak nevadilo, že ji ty peníze manžel dává, ale jakmile by začala komentovat naše hospodaření, se zlou by se potázala. Je jen vaše věc, jestli si koupíte kocarek za 100 tisíc. Některé uživatelky tady jsou úplně mimo koukám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová