Manžel a finance jeho matce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
3.6.22 17:49

@Sarulínasara Ale kulový, i lemplové mohou vychovat pracovité a dobře vydělávající děti. Což je příklad manžela zakladatelky a jeho matky. Sice chápu, že se může v 50 cítit unavená a chtít méně pracovat, ale tahat desetitisíce ze syna, který má ženu doma s dětmi a hypotéku na domě je :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33964
3.6.22 17:53
@Sarulínasara píše:
Nemluvím tak o budoucí snaše, jen doufám, že si syn najde takovou, která bude schopna mou starost ocenit Potom o ní budu mluvit slušně. Myslíš, že zde probíraná matka nemá žádnou zásluhu na tom, kde její syn je? Daří se mu určitě i kvůli výchově. O tom mluvím. Pokud ze syna vychovám neschopného pobírače dávek, bude to moje zásluha též. A pak můžu nadávat jen sama sobě. To nechci, proto ho vedu jinak i za cenu svého pohodlí a dá se říci i soukromého života. Řídím se heslem, že starostliví rodiče mají úspěšně děti. Jestli se můj záměr povede, budu na tom mít svůj podíl a nevidím nic špatného na tom, se nechat rozmazlovat od syna. Samozřejmě za situace, kdy bude sám mít se svou rodinou všeho dostatek a nic jim nebude scházet a nebude jim to chybět. Opravdu mě vytáčí mladé žáby, co si píli a ctižádost svého partnera přivlastní a nárokují před jejich matkou. To opravdu není jejich zásluha, možná tak měly devenky štěstí. To jim přeji a do života jim kecat nebudu ani do výběru snachy, ale jen bych ráda za svou snahu sklidila ovoce.

Ty budes jednou asi hodne zklamana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
3.6.22 17:57
@arinecka píše:
Ty budes jednou asi hodne zklamana.
Čím jsem starší, tím víc se přikláním k tomu, že jsou důležitější geny než výchova.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33964
3.6.22 18:11
@divine woman píše: Čím jsem starší, tím víc se přikláním k tomu, že jsou důležitější geny než výchova.

To asi jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
3.6.22 18:22

@arinecka Nebo synek hodně nešťastný…tohle je fakt tchyně snů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
3.6.22 18:26

@Sarulínasara Proč by měla tvojí snahu budoucí snacha ocenit? Snad je normální, že každá máme chce pro svoje dítě to nejlepší a poskytne mu to v rámci svých možností… to, že si se vzdala všeho, včetně vztahů s muži, všechen čas a peníze obětuješ synovi, je jen tvoje věc a nechápu, proč by ti za to měl být do smrti vděčný…za cenu svého pohodní a osobního života je prostě nesmysl…a ještě větší zlo je mu to říkat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
3.6.22 18:29
@Anonymní píše:
Anonym z rodinných duvodu.
S manželem jsme manželé 4 roky a 7 let tvoříme pár. Máme spolu 2 děti ve věku 4 a 1,5. Minulý rok manžel založil firmu a ač jsou jeho výdělky nadprůměrné tak platíme hypotéku, máme 2 děti a zkrátka na nějaké velké rozhazování není.
Co mě štve je moje tchýně. Když se nám narodila rok a půl zpět dcera koupili jsme kočárek za 35 000 s čímž moje tchýně měla proslovy, že na co nám to je, že jsme peníze mohli utratit lépe, že utrácíme za blbosti a že ona by to nedala. Takhle to bylo se vším, co jsme koupili. Monitor dechu dráha blbost, na co… oni to nepotřebovali. dráha sedačka do auta taky blbost, ona vozila kluky v korbě z kočárku. Jednorázové plenky jsou strašně drahé a k čemu vlastně, ona používala látkové… Prostě všechno jsou drahé blbosti, které nepotřebujeme a jsou k ničemu a ještě zbytečně drahé…Od té doby si všímám, že dost našich peněz jde i k ní. Například 3 roky zpět ji umřela pes na vrozenou vadou. Léčba a všechno okolo stálo skoro 20000 všechno to platil můj manžel a od ní jsme doteď neviděli ani korunu. Manžel to obhajuje tím, že toho psa měl rád a bylo by blbé chtít od matky peníze. Ale fajn, situaci se psem jsem přešla, protože tohle chápu, ale tady je to pořád něco. Například minulý měsíc se jí rozbila sekačka. Potřebovala novou, ale neměla na ní peníze. Manžel jí teda půjčil 13000. Nějakou dobu předtím ji půjčil na ledničku. Před zimou zase 40 000 na uhlí a dřevo. :zed: za tu dobu jsme od ní neviděli ani korunu. Manžel tvrdí, že nám to přece vrátí, ale že na ní nechce tlačit a vrátí to, až na to bude mít. No celkem je to už asi 100 tisíc, které jsme doteď neviděli. Hlavně, že si minulý týden za své koupila myčku za 15000. Možná, že by mě to ani tolik nevytacelo, kdyby pořád nezmiňovala, že utrácíme za blbosti a že na co nám to je..
Podle manžela to zveličuju a prý o nic nejde a počkáme, až bude mít peníze na tom, nám to splácet. No možná o nic nejde, ale doteď nemáme kolem domu plot, bydlíme u cesty a máme malé děti… dodělanou terasu, ale hlavně, že okolo 100 tisíc šlo k jeho matce. :potlesk: moje otázka teda zní, jestli fakt přehráním, nebo by to vadilo i vám? :zed: manžel je v tomto až moc měkký a vždycky ji peníze půjčí. Obhajuje to tím, že ji nemůže nechat bez ledničky, bez sekačky, bez pračky, bez uhlí a dřeva :zed:

Nezlob se, maminka má asi nejspíš jen důchod. Nebude mít 20 tis. na léčbu psa, ani hned na novou lednici. Je snad normální, že pokud má její syn nadprůměrné příjmy, vlastní firmu, že mámu prostě v těchto věcech zadotuje. 100 tis. ve vašich příjmech a výdajích takovou roli nehraje a vás nevytrhne. Jí to ale nesmírně pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
3.6.22 18:32
@Proto02 píše:
Nezlob se, maminka má asi nejspíš jen důchod.Nebude mít 20 tis. na léčbu psa, ani hned na novou lednici. Je snad normální, že pokud má její syn nadprůměrné příjmy, vlastní firmu, že mámu prostě v těchto věcech zadotuje. 100 tis. ve vašich příjmech a výdajích takovou roli nehraje a vás nevytrhne. Jí to ale nesmírně pomůže…

Mamince je 50, nechce se jí pracovat, kromě „mladých“ ji podporují její rodiče - důchodci.
Vůbec se zakladatelce nedivím, že se jí to nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
3.6.22 18:35

@Proto02 Přečti si diskuzi…je jí 50, takže žádný důchod…chodí do práce jen 2 x týdně, protože nebude trávit život prací…ale utrácet synovo peníze ano…ode mě by nedostala ani halíř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
3.6.22 18:36
@Sarulínasara píše:
@Matt 02 Dospělé dítě a rodič je snad něco jiného, to nemůžeš srovnávat. V prvním případě souhlasím, dítě si to vybralo v dětství, kdy se matka starala, živila, šatila, kolik nocí se nevyspala a mnoho dalšího. Některé ženy kvůli dětem přišly o dobré zaměstnání, nemohly získat kvalifikaci, jelikož to mnohdy nejde skloubit s dětmi, mnohé ženy se zkrátka obětovaly dětem. Já to sama za sebe tak vnímám, dávám synovi vše, od drahého doučování, přes kvalitní soukromé vzdělání až po finančně náročný sport, všechno stojí spoustu mého času a peněz. Sama si nedopřeji ani nehty a už 14 let skáču kolem syna, jen proto, aby z něho něco bylo. Vše je na úkor mě samotné, ať jde o peníze, mé zaměstnání nebo třeba vztah. Jsem sama, nemám na nic čas, lítám jen z práce do práce a kolem syna. Zcela upřímně čekám, že pokud se mu bude v životě dařit, bude to hlavně moje zásluha, ne nějaké pipky, co si ho uloví a úplně bez výčitek si klidně řeknu o finanční kompenzaci, takto ho i vychovávám a je mi srdečně jedno, co si o tom bude myslet nějaká princezna nebo kdokoliv jiný.

Pokud tedy nejsi provokující troll, což si myslím, že jsi, tak jsi s prominutím úplně ale úplně mimo. Žádné normální dítě ve věku kdy už určité věci a souvislosti chápe nestojí o to, aby se pro něj rodič obětoval, rozhodně to neocení a už vůbec nemá žádnou morální, zákonnou ani jinou povinnost to v dospělosti rodiči nějak kompenzovat.
S těmito názory budeš jednou pro syna leda tak koulí na noze a hluboce lituju Tvoji budoucí snachu, protože nic horšího pokud jde o vztahy, než tchyně Tvého typu ji skutečně potkat nemohlo.
Otřesný :,(

Příspěvek upraven 03.06.22 v 21:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16463
3.6.22 18:53
@Anna766 píše:
To je stejně tady občas zajímavé. Paní bere od mladých velké částky na sekačku a já nevím co, ale to je dobrý, ale kočár pro dvě děti za 35 tisíc, za to zakladatelka sklidí kritiku.To mě podrž teda.

Ty jsi dobrá, teda! Víš, co všechno za to mohla babi mít? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
3.6.22 19:00
@Sarulínasara píše:
@Matt 02 Dospělé dítě a rodič je snad něco jiného, to nemůžeš srovnávat. V prvním případě souhlasím, dítě si to vybralo v dětství, kdy se matka starala, živila, šatila, kolik nocí se nevyspala a mnoho dalšího. Některé ženy kvůli dětem přišly o dobré zaměstnání, nemohly získat kvalifikaci, jelikož to mnohdy nejde skloubit s dětmi, mnohé ženy se zkrátka obětovaly dětem. Já to sama za sebe tak vnímám, dávám synovi vše, od drahého doučování, přes kvalitní soukromé vzdělání až po finančně náročný sport, všechno stojí spoustu mého času a peněz. Sama si nedopřeji ani nehty a už 14 let skáču kolem syna, jen proto, aby z něho něco bylo. Vše je na úkor mě samotné, ať jde o peníze, mé zaměstnání nebo třeba vztah. Jsem sama, nemám na nic čas, lítám jen z práce do práce a kolem syna. Zcela upřímně čekám, že pokud se mu bude v životě dařit, bude to hlavně moje zásluha, ne nějaké pipky, co si ho uloví a úplně bez výčitek si klidně řeknu o finanční kompenzaci, takto ho i vychovávám a je mi srdečně jedno, co si o tom bude myslet nějaká princezna nebo kdokoliv jiný.

Chudák kluk. Mela by sis sve problémy resit jinak, nez pres syna.
Dite muzes doprovazet zivotem, ukazat mu cestu, ale nemas pravo po nem cokoliv ocekavat ci pozadovat. Tvoji budoucí snachu celym srdcem lituju holka, ses na stejne urovni jak tchyne zakladatelky, uz vidim, jak synackovi pripominas, ze tys mu obetovala život a ocekavas tedy vdek, nadrela ses uz dost a neminis se v 50 zahazovat v praci, vid?
Predstav si, ze ja a spousta dalsich matek (a otcu) delame pro deti take vse, take jim chceme poskytnout to nejlepsi vzdelani, rozhled, rozvoj. Jen, na rozdil od tebe, za to necekame kompenzace, bohate nam staci, ze ty nase deti budou jednou stastne a snad diky nam budou mit kapku lepsi start do zivota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8874
3.6.22 19:03
@tulipán píše:
Ty jsi dobrá, teda! Víš, co všechno za to mohla babi mít? :hug:

Přesně :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
3.6.22 19:10

@hospodki smekej přede mnou jak chceš, ale rodiče podporují nás, ne my je.

Jinak v roce dítěte do práce je taky krapet mimo. To se máš starat o dítě na plný úvazek. Takže rodiče nepodporuju ( zatim) místo toho se starám o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
3.6.22 19:11
@Anna766 píše:
To je stejně tady občas zajímavé. Paní bere od mladých velké částky na sekačku a já nevím co, ale to je dobrý, ale kočár pro dvě děti za 35 tisíc, za to zakladatelka sklidí kritiku.To mě podrž teda.

Protože paní je tchýně a tchýně je na emiminu svatá :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová