Tchyně a vnouček

Anonymní
30.5.22 00:51

Tchyne a vnouček

Ahoj.
Mam s tchyni rekla bych uplne normalni vztah.
Je to zenska, ktera do niceho nekeca, neresi nás atd… da se s ni pokecat, pohoda.
Na druhou stranu, kdyz neprijedeme my, tak se u nas neukaze.
Netusim proc a to tu ma vnuka. Jedineho.
Pozve nas treba na obed, ale ze by se stavila za vnukem sama od sebe, to ani nahodou. Leda na narozeniny, svatek… kdyz tam mesic neprijedeme, neuvidi se… a to bydlime tak 15km od sebe a kazdy tyden v nasem meste nekolikrat musi být.
Nedavno jsme se potkali v obchode, odskocila jsem si, maleho ji nechala a on plakal jak u cizích…
Kdyz potrebuju pohlidat, tak dorazí, ale moc si to neuziva. Nebo tak teda nevypadá tak ji moc neprosim.
To smeruji spise k moji mame, tam je to uplne jine. Prijede, vezme si malyho na prochazku, na hriste, vezme ho vlakem apod… bere si ho k sobe sama od sebe atd… Hlida ho často hlavne protoze s nim travit cas chce.
Maji spolu uplne jiny vztah.

Malej u ni uz i parkrat prespal, bude mu 2.5 let a uplne v pohode.

Jenze to ted chce i tchyne.

Abych ji ho na noc nechala, protoze u moji mamky taky spal… a ja vubec nevim jak se z toho vykroutit a neurazit.
Pro kluka je to fakt pohrát si s babickou, ale mit rodice poblíž. Sám a přes noc by to tam jeste nedal.
Muz se zdrzuje nazoru, pry to samozrejme chápe, ale nechal by ho a kdyztak by se pro nej prijelo. :roll:
Ja bych to zase nechala na pozdeji, protoze ten vztah zase nemají tak upevněný, ale fakt nevim jaká slova pouzit, aby se neurazila :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5959
30.5.22 01:11

Třeba se tchýně bojí, aby vás neobtěžovala. Tak uvažuje i má tchýně, už jsem jí prokoukla. A buď ráda, jak to je. Je tu řada holek, co má permanentně tchýni usalašenou doma za zadkem a pomalu si připadají, že majitelem jejich domova je spíš jejich tchýně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5710
30.5.22 01:30
@Anonymní píše:
Ahoj.
Mam s tchyni rekla bych uplne normalni vztah.
Je to zenska, ktera do niceho nekeca, neresi nás atd… da se s ni pokecat, pohoda.
Na druhou stranu, kdyz neprijedeme my, tak se u nas neukaze.
Netusim proc a to tu ma vnuka. Jedineho.
Pozve nas treba na obed, ale ze by se stavila za vnukem sama od sebe, to ani nahodou. Leda na narozeniny, svatek… kdyz tam mesic neprijedeme, neuvidi se… a to bydlime tak 15km od sebe a kazdy tyden v nasem meste nekolikrat musi být.
Nedavno jsme se potkali v obchode, odskocila jsem si, maleho ji nechala a on plakal jak u cizích…
Kdyz potrebuju pohlidat, tak dorazí, ale moc si to neuziva. Nebo tak teda nevypadá tak ji moc neprosim.
To smeruji spise k moji mame, tam je to uplne jine. Prijede, vezme si malyho na prochazku, na hriste, vezme ho vlakem apod… bere si ho k sobe sama od sebe atd… Hlida ho často hlavne protoze s nim travit cas chce.
Maji spolu uplne jiny vztah.

Malej u ni uz i parkrat prespal, bude mu 2.5 let a uplne v pohode.

Jenze to ted chce i tchyne.

Abych ji ho na noc nechala, protoze u moji mamky taky spal… a ja vubec nevim jak se z toho vykroutit a neurazit.
Pro kluka je to fakt pohrát si s babickou, ale mit rodice poblíž. Sám a přes noc by to tam jeste nedal.
Muz se zdrzuje nazoru, pry to samozrejme chápe, ale nechal by ho a kdyztak by se pro nej prijelo. :roll:
Ja bych to zase nechala na pozdeji, protoze ten vztah zase nemají tak upevněný, ale fakt nevim jaká slova pouzit, aby se neurazila :roll:

Cokoli řekneš, urazí se. Jedna babička to má a ona chce taky. Maximálně to můžeš odsunout tím, že řekneš, že by s ním měla nejdřív strávit o samotě pár hodin, než k ní půjde na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.5.22 01:51

Rekni ji to uplne normalne. Ze s nim musi nejdriv travit vic casu, aby si zvykl a byl v pohode, a pak teprv muze prespat.
Jestli se urazi, je to jeji problem, ne tvuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3862
30.5.22 05:11

Vv prvni polovine pises, ze o nej neprojevuje zajem a v druhe zas, ze zajem ma, ale ty nechces. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
30.5.22 06:56

A když se urazí tak co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.22 07:01
@elinka90 píše:
Vv prvni polovine pises, ze o nej neprojevuje zajem a v druhe zas, ze zajem ma, ale ty nechces. :roll:

Tenhle zajem ja znám taky, bohuzel jak od tchýně, tak nasich a lezou mi tim akorat krkem.
Mam dve deti, obe jsou na me fixovane, ne ze bych ja chtela, ale protoze nikdo nemel zajem o narazove hlidani. Dorazit vzit na hodinku na hriste, na nejaky vylet v okoli, nebo hloupou zmrzlinu na namesti. Kdyz návštěva, tak styl sednu si ke stolu, dam si kafe a buchtu a zase jedu.
Deti k nim nemaji vztah, nejsou zvykle s nima travit cas samotne.
Ke vsemu jedna babicka zna a hlida jen vnoučata od druheho ditete, dalsi mladsi babicka si zije svuj zivot, ma noveho chlapa. Na návštěvy nejezdi.
Jediny kdo celkem funguje je jeden deda, ktery si ted vzal deti poprve na mensi vylet.
No a pak ty dve babicky volaj at jim dam deti na vikend, dalsi chtela rovnou tyden :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No nedam, vysvětluju, ale je to marny, jen se urazi. Tak at, me taky mrzi, ze mi nikdo nepohlida v pripade me nemoci, nemoci jednoho z deti kdy druhe je zdrave atd. Je fakt scifi dat deti na delsi dobu k nekomu koho treba 2 mesice nevidi.
A reknu Ti, ze me takova nabídka leda naštve.

• Citovat
  • Upravit
2922
30.5.22 07:02

Ony to ty tchýně mají těžký, když se starají, je to špatně a jsou otravný až moc, když se nestarají, tak je to taky blbě. Máš syna, taky budeš jednou tchýně. Kluka bych ji normálně na jednu noc půjčila a užila si to. Manžel má pravdu, kdyby to nedával, vždy se pro něj dá zajet, nebydlí na druhém konci světa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.22 07:10

Já to mám podobně. Super tchýně, co se do ničeho ne… Ale na druhou stranu na návštěvě sedí jen u kávy a na kluky z dálky kouká. Teď je jim rok a sama řekla, že by je pohlídat nezvládla. Hlídala je jednou dvě hodiny, když jim byly tři měsíce a to ještě šlo. Jenže jak si nikdo netroufne hlídat, tak jsou já mě kluci děsně fixování. Třeba ze strany manžela je naprosté sci-fi, aby je někdo vzal třeba na hřiště. Když k nim přijedeme, tak prostě sedět v obýváku a nic, což samozřejmě naše aktivní děti vůbec nebaví. Když řeknu že jdeme ven, tak se přidá maximálně švagrová a stejně se kluci drží mě za kalhoty :nevim: jediný koho se nebojí je můj táta, který s nima jde i na to hřiště. Tomu bych je klidně nechala i na den, jenže jak to zase vysvětlit druhé straně že…

• Citovat
  • Upravit
9995
30.5.22 07:11
@Netopýr1 píše:
Ony to ty tchýně mají těžký, když se starají, je to špatně a jsou otravný až moc, když se nestarají, tak je to taky blbě. Máš syna, taky budeš jednou tchýně. Kluka bych ji normálně na jednu noc půjčila a užila si to. Manžel má pravdu, kdyby to nedával, vždy se pro něj dá zajet, nebydlí na druhém konci světa.

Souhlasím. Mě to taky udivuje. Mámy jsou téměř vždycky skvělé a tchýně skoro vždy špatné. Copak je to nějaký jiný živočišný druh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.22 07:14
@Paoloska píše:
Souhlasím. Mě to taky udivuje. Mámy jsou téměř vždycky skvělé a tchýně skoro vždy špatné. Copak je to nějaký jiný živočišný druh?

No vidis a u nas jako babicka nestoji za nic ani jedna :roll:
Jedna hodila totalni ignor, uz se na ne temer nepta ani po tel.
Druha se sice kdyz vola zepta, ale clovek pozna ze jen pro formu.
Ja mam tedy vyhodu, ze deti uz nejsou tak male a jak to mladsi, tak to starsi řeknou ze nikam nejedou. Takže už to neni o tom, ze bych ja neco zakazovala, jen je nenutim k necemu co nechteji.

• Citovat
  • Upravit
8765
30.5.22 07:16

Já bych s klidem souhlasila. Když ji tam bude kluk řvát, vytresta tak akorát sebe, to dvouletý dítě to za chvíli zapomene. Nehledě na to, že kdyby fakt řval, tak si pro něj dojedete, nebude tam přece „trpet“ celej víkend. A nejspíš ani řvát nebude, zaklapnou se dveře za maminkou a dítě bude v pohodě. Napřed píšeš, že se nestará, pak zase, že se starat chce, ale ty nechceš. Chápu, že je to z ničeho nic, ale tak nějak začít musí, ne? Pokud chceš, aby se starala, tak ji nech. Pokud nechceš tak ok, ale pak si na to nestezuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
30.5.22 07:32

@Midaku a proc to nejde po chvilkach, at ma klid dítě i matka? Dite opravdu nemusi nikde rvat a matka muze byt v klidu, kdyz si babicka prvne ten vztah vybuduje. Pohlida u nich doma treba hodinku, vezme na hriste kam dite bezne chodi, vezme k sobe domu na odpoledne a pak treba z patka na sobotu a bez revu.
Proc zbytečně zkoušet jestli bude dite rvat? Nechapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
30.5.22 07:34

Já ti nevím, na návštěvy tedy nechodí, ale otázkou je zda ji taky někdy na tu návštěvu pozves. Víš některé ženské nelezou na návštěvy jen tak bez pozvání :nevim: kdyby se jednou týdně pozvala sama a dorazila, tak to bude určitě taky špatně. Takže bych ji normálně zvala, stylem přijeď ve středu ve 3 a po pár týdnech ji dítě dala. Už je velké a když bude chtít mámu, tak si řekne. Na jednu stranu to sám bez rodičů chudák nezvlada, na druhou u tvé mámy přespal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.22 07:46

@Midaku když bylo synům deset měsíců, tak se manželova teta rozhodla, že si našeho syna pochová. Řval už když se přiblížila, jak ho vzala, tak chytil takový hysterak, že ji poblil. Viděl ji teď nějak po tom roce a jen na něj promluvila, tak začal šílené řvát a opakoval nenene. Pak proseděl asi půl hodiny schovaný za křeslem, kde jsem seděla. Takže ne každé dítě hned zapomene.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová