Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Elen8 tak jistě, že by to bylo lepší postupně a přirozeně, ale jak to tak vypadá, nejspíš to nebude možný. Nebo apson ne při zachování stávajících alespoň trochu neutrálních vztahů. Takže pokud dítě jen při pohledu na babičku neřve až do poblití, jak tu jedna anonymní psala, tak bych se opravdu nebala nějakého traumatu z přespání u babičky.
@Paoloska píše:
Souhlasím. Mě to taky udivuje. Mámy jsou téměř vždycky skvělé a tchýně skoro vždy špatné. Copak je to nějaký jiný živočišný druh?
Jo, taky jsem z toho velmi na rozpacích, máme 1 vnouce 3lete, obe babky teda bydlíme asi 2 hodiny od mladých, ta druhá, matka snachy 3 hodiny jízdy autem, no a snacha se prostě orientuje výhradně na svoji matku, každý den i několikrát denně si spolu volají, když jedou mladi na několik dnů do aquaparku a my se nesměle zeptáme, jestli bychom se nemohli přidat, tak že klidně a záhy na to zjistíme, že už dávno před námi tam je nanominovana i druhá babka, nám mladi o tom neřeknou sami nic…tak je to tak8vy pro nas smutny, do toho aquace jsme pak samozřejmě nejeli, to bychom akorát dělali křoví přes druhou babku…přitom bychom se pro vnouce rozdali…ale není možno, mám dojem že nás schválně prebiji i s těmi věcmi pro vnouce rodiče od matky. Kupovali jsme to nejmenší odrazedlo, pak po roce už to větší, oni tedy spíš kupovali oblečky či jiné hračky a najednou bum, koupili vnouceti kolo, mám z toho dojem, jak kdyby nám lezli do zelí, ale nemíním s nikým takhle hloupe soutěžit
Když se chceme s mladými vidět, zavoláme jim pozveme je; od nich toto neslyším nikdy, jen nám syn na to vždy řekne, však když chcete přijet, tak prijedte; vůbec nechce pochopit, jak je to úplně jiný level když někdo o tebe projeví zájem a na to blbý kafe tě prostě jen pozve.
Kdybychom neprojevovali čas od času aktivitu a zájem my se s nima videt a neco pri tom podnikat, mladi se sami s pozvanim či návrhem na společný výlet neozvou nikdy.
Je to takové velmi smutné a frustrujici mít vlastně syny, jak zjišťuji posl.3 roky, co se nám narodilo první a zatím posl vnouce.
Takže se milé dnešní mladé snachy a mámy od kluků, které tady plivete jedovaté sliny na své tchyně, máte na co těšit, až ochutnáte jednou svoji medicínu! A nebojte, uteče to, než reknete svec!
No ale ten vztah se upevní právě tím, že jí ho necháš taky někdy na přespání. ![]()
Co přesně ti vadí-že nemá zájem, nebo že ho má?
Sama nevíš, co? Prostě je to tchyně a je potřeba ji řádně zdrbnout ![]()
Hele, na návštěvy jí zvi, žádné že „sama nepřijde“ - to by totiž bylo určitě taky špatně, kdyby přišla nepozvaná. Když u vás bude, můžeš se po chvíli jít věnovat jiné činnosti, ať si s klukem hraje a na přespání bych jí řekla, že klidně, ale ať si ho nejprve někdy vezme na pár hodin sama, aby si byla jistá, že jí to tam nepropláče a nebude se s ním trápit. Mimochodem, nevidím nic špatného na tom, že chodíš s klukem na návštěvy primárně ty k ní - však jsi na RD, ne? Ona nejspíš pracuje. Ty máš toho času podstatně víc. Taky jsem na rodičáku jezdila po babičkách více já a nenapadlo mě si myslet, že je to činí špatnými babičkami ![]()
Musíš ji pozvat. Taky bych nikam nelezla bez pozvání. Kdyby se zvala sama, budeš si zase stěžovat, že máš vlezlou tchýni. Podle mě je paní jen slušně vychovaná a nechce se vnucovat.
My taky častěji jezdíme k rodičů než oni k nám, protože je prostě jednodušší. Za nabídku přespání bych poděkovala, ocenila ji a navrhla, zda by někdy odpoledne nepohlídali a ty si něco vyřídila. Párkrát jim jo nechala a pak klidně na noc…
@Anonymní píše:
Ahoj.
Mam s tchyni rekla bych uplne normalni vztah.
Je to zenska, ktera do niceho nekeca, neresi nás atd… da se s ni pokecat, pohoda.
Na druhou stranu, kdyz neprijedeme my, tak se u nas neukaze.
Netusim proc a to tu ma vnuka. Jedineho.
Pozve nas treba na obed, ale ze by se stavila za vnukem sama od sebe, to ani nahodou. Leda na narozeniny, svatek… kdyz tam mesic neprijedeme, neuvidi se… a to bydlime tak 15km od sebe a kazdy tyden v nasem meste nekolikrat musi být.
Nedavno jsme se potkali v obchode, odskocila jsem si, maleho ji nechala a on plakal jak u cizích…
Kdyz potrebuju pohlidat, tak dorazí, ale moc si to neuziva. Nebo tak teda nevypadá tak ji moc neprosim.
To smeruji spise k moji mame, tam je to uplne jine. Prijede, vezme si malyho na prochazku, na hriste, vezme ho vlakem apod… bere si ho k sobe sama od sebe atd… Hlida ho často hlavne protoze s nim travit cas chce.
Maji spolu uplne jiny vztah.Malej u ni uz i parkrat prespal, bude mu 2.5 let a uplne v pohode.
Jenze to ted chce i tchyne.
Abych ji ho na noc nechala, protoze u moji mamky taky spal… a ja vubec nevim jak se z toho vykroutit a neurazit.
Pro kluka je to fakt pohrát si s babickou, ale mit rodice poblíž. Sám a přes noc by to tam jeste nedal.
Muz se zdrzuje nazoru, pry to samozrejme chápe, ale nechal by ho a kdyztak by se pro nej prijelo.
Ja bych to zase nechala na pozdeji, protoze ten vztah zase nemají tak upevněný, ale fakt nevim jaká slova pouzit, aby se neurazila
Pozvala bych jí párkrát k vám. Bud ráda, jsou tu jiné, které tchyně zase terorizuje častými návštěvami. Až sy syn zvykne, na noc bych ho dala. Kdyby chtěl.
Tak co kompromis, třeba 3× na dvě hodinky a když to bude ok, tak přes noc?
A to ja bych hledela jenom na prani a potreby sveho ditete a ne tchyne, co si neco znicehonic uminila
Nechce tam prespat, nechce. Smula. ![]()
@PaníBovaryová píše:
A to ja bych hledela jenom na prani a potreby sveho ditete a ne tchyne, co si neco znicehonic uminilaNechce tam prespat, nechce. Smula.
A to říká kdo, že tam dítě nechce? Dvouleté dítě v těchto věcech chce to, na co ho nasměruje rodič. Obzvlášť pokud nemá žádnou předchozí zkušenost.
@Anonymní píše:
Jo, taky jsem z toho velmi na rozpacích, máme 1 vnouce 3lete, obe babky teda bydlíme asi 2 hodiny od mladých, ta druhá, matka snachy 3 hodiny jízdy autem, no a snacha se prostě orientuje výhradně na svoji matku, každý den i několikrát denně si spolu volají, když jedou mladi na několik dnů do aquaparku a my se nesměle zeptáme, jestli bychom se nemohli přidat, tak že klidně a záhy na to zjistíme, že už dávno před námi tam je nanominovana i druhá babka, nám mladi o tom neřeknou sami nic…tak je to tak8vy pro nas smutny, do toho aquace jsme pak samozřejmě nejeli, to bychom akorát dělali křoví přes druhou babku…přitom bychom se pro vnouce rozdali…ale není možno, mám dojem že nás schválně prebiji i s těmi věcmi pro vnouce rodiče od matky. Kupovali jsme to nejmenší odrazedlo, pak po roce už to větší, oni tedy spíš kupovali oblečky či jiné hračky a najednou bum, koupili vnouceti kolo, mám z toho dojem, jak kdyby nám lezli do zelí, ale nemíním s nikým takhle hloupe soutěžit
Když se chceme s mladými vidět, zavoláme jim pozveme je; od nich toto neslyším nikdy, jen nám syn na to vždy řekne, však když chcete přijet, tak prijedte; vůbec nechce pochopit, jak je to úplně jiný level když někdo o tebe projeví zájem a na to blbý kafe tě prostě jen pozve.
Kdybychom neprojevovali čas od času aktivitu a zájem my se s nima videt a neco pri tom podnikat, mladi se sami s pozvanim či návrhem na společný výlet neozvou nikdy.Je to takové velmi smutné a frustrujici mít vlastně syny, jak zjišťuji posl.3 roky, co se nám narodilo první a zatím posl vnouce.
Takže se milé dnešní mladé snachy a mámy od kluků, které tady plivete jedovaté sliny na své tchyně, máte na co těšit, až ochutnáte jednou svoji medicínu! A nebojte, uteče to, než reknete svec!
Ty jsi teda darecek…
@Daisy86 píše:
My taky častěji jezdíme k rodičů než oni k nám, protože je prostě jednodušší. Za nabídku přespání bych poděkovala, ocenila ji a navrhla, zda by někdy odpoledne nepohlídali a ty si něco vyřídila. Párkrát jim jo nechala a pak klidně na noc…
Prosim te, v cem je to jednodussi?
@unuděná píše:
A to říká kdo, že tam dítě nechce? Dvouleté dítě v těchto věcech chce to, na co ho nasměruje rodič. Obzvlášť pokud nemá žádnou předchozí zkušenost.
No ne, nestrcila bych dite nekam, kde to nezna a nechce byt. Tchyne mela moznost si predchozi zkusenosti vybudovat. Nevyuzila, ted to chce z trucu lamat pres koleno. Takove experimenty bych na svem diteti nedelala.
@PaníBovaryová píše:
No ne, nestrcila bych dite nekam, kde to nezna a nechce byt. Tchyne mela moznost si predchozi zkusenosti vybudovat. Nevyuzila, ted to chce z trucu lamat pres koleno. Takove experimenty bych na svem diteti nedelala.
To ale není pravda, zaprvé to tam zná (zakladatelka psala, že tam jezdí na návštěvy často) a zadruhé o tom, že tam nechce být dítě nepadla nikde ani zmínka. Nechce ho tam dát máma
Samozřejmě, že hlídání z trucu je blbost, na druhou stranu zakladatelka je úplně zbytečně v opozici a celé je to jen o tom, že ona k nim nejezdí na nezvané návštěvy ![]()
@unuděná ja v tom prvním prispevku teda ctu, ze by to syn nedal. Toto bych pres koleno teda nelamala, nevidim duvod.