Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Bylo, protože už tady padlo i něco o vychove, takže jsme ze syna nevychovali žádného flakace a netahla a ani asociala!Vzory chování v rodine- vztahy s prarodiči ok, měl lásku nás rodičů i zázemí v pořádku; ale jsou prostě věci, které sebelepší vychovou neovlivnís. Něco si nese každý člověk výhradně sám a jako dospělý už je výhradně strůjcem svého osudu.
A nemá vzor u vás? Není to tak, že veškeré návštěvy prarodičů, dárky, organizační věci řešíš ty? Jak často tvůj muž komunikoval se svými rodiči? Zval je on na návštěvy? Neřešila si to všechno ty? Mohl si převzít, že to řeší žena a tak se vytvořením rodiny do toho prepl.
@Anonymní píše:
U nás je to právě naopak-jsme 50+, umíme oba plavat, lyzujem, sportujem, jsme zdravi, zvlast můj muz by se byl ochotnej i přeskočit kvůli vnoucatku no a jsme total na druhé koleji a jak jsem psala, nelze budovat vztah jednostranne, když to ta druhá strana má total na haku a když se upřednostňují pouze a výhradně a stále jen rodiče od matky. Však děvčata to mnoha z vás dřív či později dost možná taky pozná. Asi udel tchyni-matwk synu, ale taky jsem o tom netušila dřív, než jsem to zacla prožívat na vl kuzi.
A začínám uvažovat vazne o tom, že své volné časove kapacity začnu věnovat nějakým starouskum z nedalekého DD, vezmu je na procházku a tak.
Ano je to bohužel takový úděl. Jsem s tím smířená už teď a to je klukům 14 měsíců. Ale na druhou stranu, stále je ještě šance mít časem i tu holčičku. No co, případně si v padesáti budeme hledat nové vlastní koníčky. ![]()
Taky to máme tak, že s tchanovci komunikuje především manžel. Ale například jsem založila dvě skupiny na sociální síti. V jedné jsou blízcí manžela, ve druhé moji. Do obou skupin posílám stejná videa, fotky, atd.
Zkoušela jste se třeba domluvit se snachou že vezmete vnuka ven, na hřiště? Něco takového. Nejde přímo o tu domluvu návštěvy, ale i o způsobu.
U svých rodičů si třeba i s dětmi můžu dělat co chci a kdo chce, tak se přidá. Obchod, hřiště, zmrzlina,…
Naopak když jsme u tchanovcu, tak je to sezení u kávy a neustálé hlídání, aby toto nebrali, tamto nezničili a tak.
Vůbec by mi nevadilo, kdyby přišli třeba as tím, že odpoledne vezmou děti na to hřiště, nebo ven. Ale sezení u kafe a pozorování vlastních dětí, jak se snaží vše zničit, protože se nudí nemám za potřebí nějak často ![]()
@Anonymní píše:
No to je jedna perla za druhou, prý tchyně je vztahove cizí pani- a kdo je ti vlastně vztahove blízký, kdo si ehm zaslouží byt tobě vztahove blízký? Vždyť ty si ledovejsi než samotná Kruela.FUJ,STYD SE ZA SEBE.
Ty vole, ty jsi desna drama quenn. Chudak tvoje snacha.
@Anonymní píše:
No to je jedna perla za druhou, prý tchyně je vztahove cizí pani- a kdo je ti vlastně vztahove blízký, kdo si ehm zaslouží byt tobě vztahove blízký? Vždyť ty si ledovejsi než samotná Kruela.FUJ,STYD SE ZA SEBE.
Já nemám za co
narozdíl od tebe umím udržovat vztahy a potkávat rodinné příslušníky.
Ano tchýně i tchán jsou cizí lidé, zdvorile pokecám, mám je ráda, svěřovat se nebudu a kamarádi to taky nejsou. Byli mi přiděleni mým manželem ![]()
Ale narozdíl od tvého syna se o ně zajímám, jezdíme na návštěvu, informuji je o novinkách a když mám trochu času, vymyslím i ten výlet. Vůči cizím lidem, to je terno co? Si vezmi, jakou péči má ode mě moje mamka.
@thalasan píše:
Synovi a snaše to tak nejspíš vyhovuje. Prostě se smiř, že ta situace a vztahy takhle jsou, že ta aktivní musíš být ty a uleví se ti. Neocekavej, uleví se tipro spoustu lidí, je formulace tak se stav stejně hodnotná jako pozvání.
Hele pro tebe a všechny namachrovane snachy - já MUSIM jedině zemřít, jinak jen to co chci jako babička.
@VitaminC No podle toho co tady píše to musí být super tchýně 😬 😬
Hele anonymní konvalinko, já mám dojem, že s tebou se totiž v reálu komunikovat nedá. Tahle diskuze ani není tvoje a už jsi si tu strhla pozornost na několika stránkách na sebe a svůj problém. Přitom normální ženská by zvedla telefon, řekla „hele Máňo, dneska mám volné odpoledne, můžu se stavit pohrát si s vnoučátky? Dlouho jsem je neviděla“. A snacha by ještě ráda využila tvé přítomnosti, aby si uvařila/zašla na nákup/ke kadeřníkovi atd. Tady děláš divadýlko, jaká ona je hrozná a syn stojí při ní, a že místo vnoučat půjdeš venčit důchodce a kdeže cože, ale sama nejsi schopná komunikovat normálně ![]()
@Anonymní píše:
Hele pro tebe a všechny namachrovane snachy - já MUSIM jedině zemřít, jinak jen to co chci jako babička.
Jasně, ono je totiž snazší se jen rozčilovat, že se svět netočí podle tebe, než abys něco skutečně udělala pro ty své zájmy, co? ![]()
@Anonymní píše:
Snažila jsem se napsat pěkně a zatím jsem za tebou stala, ale tahle Arogantní odpověď mě dostala. Jo nemusíš vynaložit úsilí, to máš pravdu, ale pak nebudeš mít vnouče. Dobře ti tak.
@Anonymní píše:
Ale pak se nediv že podobný názor zastává i snacha. Jediná její povinnost je starat se o své dítě. A pokud je správně vychovaná, tak má určitou povinnost ke svým rodičům. ![]()
@TO_IT píše:
Já nemám za conarozdíl od tebe umím udržovat vztahy a potkávat rodinné příslušníky.
Ano tchýně i tchán jsou cizí lidé, zdvorile pokecám, mám je ráda, svěřovat se nebudu a kamarádi to taky nejsou. Byli mi přiděleni mým manželem
Ale narozdíl od tvého syna se o ně zajímám, jezdíme na návštěvu, informuji je o novinkách a když mám trochu času, vymyslím i ten výlet. Vůči cizím lidem, to je terno co? Si vezmi, jakou péči má ode mě moje mamka.
Terno to není, to je pro mě hrozná představa, že se vůči mě bude projevovat snacha jako milius, jako ty, ve skutecnosti mě má jako cizí osobu, která byla někomu přidělena, no že tě huba neupadne!
Nenapadlo tě si to položit v hlavičce úplně opacne: že toho prima chlapa máš vlastně díky těmto lidem, že tudíž nemohou být až tak úplně mimo a špatní, když vychovali a postavili do života tak8veho schopného prima chlapa, tátu, manžela? A že je vlastně fajn mít takové nové příbuzné?
Tady lituji tvého chlapa, co to má vedle sebe za nestvuru a že musí poslouchat jak se o jeho rodičích vyjadrujes, jako o cizích lidech.
To jsou fakt „nejlepsi“ babicky, ktere si mysli, ze vse musi byt po jejich.
Pritom se staci prizpusobit pravidlum rodiny a nechodit jako navsteva, ale jako vypomoc (treba si s detmi pohrat na koberci).
@Anonymní píše:
Terno to není, to je pro mě hrozná představa, že se vůči mě bude projevovat snacha jako milius, jako ty, ve skutecnosti mě má jako cizí osobu, která byla někomu přidělena, no že tě huba neupadne!Nenapadlo tě si to položit v hlavičce úplně opacne: že toho prima chlapa máš vlastně díky těmto lidem, že tudíž nemohou být až tak úplně mimo a špatní, když vychovali a postavili do života tak8veho schopného prima chlapa, tátu, manžela? A že je vlastně fajn mít takové nové příbuzné?
Tady lituji tvého chlapa, co to má vedle sebe za nestvuru a že musí poslouchat jak se o jeho rodičích vyjadrujes, jako o cizích lidech.
Máš nějaké pokřivené myšlení. To, že jsou pro mě cizí a není to moje krevní skupina neznamená, že si o nich myslím cokoliv špatného
Jsi na hlavu?
@Anonymní píše:
Terno to není, to je pro mě hrozná představa, že se vůči mě bude projevovat snacha jako milius, jako ty, ve skutecnosti mě má jako cizí osobu, která byla někomu přidělena, no že tě huba neupadne!Nenapadlo tě si to položit v hlavičce úplně opacne: že toho prima chlapa máš vlastně díky těmto lidem, že tudíž nemohou být až tak úplně mimo a špatní, když vychovali a postavili do života tak8veho schopného prima chlapa, tátu, manžela? A že je vlastně fajn mít takové nové příbuzné?
Teda ty jedeš bomby
jasný ty nemusíš nic, jen zemřít. Ale snacha taky nemusí nic, jen zemřít. Tak si tady takhle budeme všichni čekat na smrt
hele ne vždy ti tchýně sedne. A i přes to se snaží udržovat dobře vztahy, nestvura jedna ![]()
No to je jedna perla za druhou, prý tchyně je vztahove cizí pani
- a kdo je ti vlastně vztahove blízký, kdo si ehm zaslouží byt tobě vztahove blízký? Vždyť ty si ledovejsi než samotná Kruela.FUJ,STYD SE ZA SEBE.