Nechci babičku na své oslavě

Anonymní
26.5.22 16:49

Nechci babičku na své oslavě

Zdravím, nenapadá mě, kde jinde bych se mohla zeptat, nebo spíše si „vylít srdce“.
Jde o to, že tento víkend mám mít oslavu svých 21. narozenin a budeme to slavit jako každý rok dohromady s tátou. Problém je tátova matka, čili, moje babička. Nemám jí ráda. Když mi bylo tak 15 let, měla jsem v hlavě guláš kvůli své orientaci. Hledala jsem se a myslela si, že jsem lesba. Tak jsem cítila povinnost udělat coming out v rodině. Všichni byly v pohodě, až na ni. Její :,,Ty víš, jak tyhle úchyly nesnáším a přesto ses tak rozhodla být! Odvolej to, nebo to řeknu tvýmu tátovi" a moje „nejoblíbenější“,,Budu tě mít ráda, až budeš zase normální!" mě naprosto dostalo. I když se postupem času ukázalo, že na holky nejsem, nestojím o takový druh lásky, kdy mě má dotyčný rád jen v některých případech, když se mu to hodí.
To byl důvod, proč jsem prohlásila, že to moje oslava nebude a budou se slavit jen tátovi narozeniny. Myslela jsem si, že se prostě na ten víkend zdejchnu. Ale, táta řekl, že by mu to bylo líto a že chce, abych tu byla.
Mám teď dilema, jestli tu být, přetrpět to, hrát milounkou, hloupoučkou vnučku co si nic z toho před 6 lety nepamatuje (dostala jsem výslovný zákaz babičce říct pravdu, proč jí nemohu ani cejtit i kdyby se mi milionkrát omluvila - ne, že by to někdy udělala - protože,,Je to moje babička"). Nebo se na všechny vykašlat a skutečně někam odejít.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
26.5.22 16:59

Tak mne z toho vychazi, ze se slavi tataovy narozeniny a ty jsi pozvana, stejne jako babicka. V takovem pripade o pozvanych rozhoduje oslavanec…akceptovat nemusis, chapu, ze babicku po tomhle nemusis, ale otazka je, jestli se teda planujes vyhybat vsem rodinnym seslostem, kde bude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24763
26.5.22 17:03

Na tátovu oslavu bych ze slušnosti šla aspoň na chvíli a babku ignorovala, těžko se jí budete vyhýbat vždy a všude na nějaké rodinné sešlosti. Ovšem své narozeniny bych si oslavila po svém a jen s lidmi, co jsou mi příjemní.

Příspěvek upraven 26.05.22 v 17:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
26.5.22 17:03

@beruska9 No právě, toť otázka. Nesmím jí ani říct, že jsem na ni naštvaná, jelikož mi to rodiče vysloveně zakázali. Takže, babička žije v blažené nevědomosti a já mám chuť se zastřelit, kdykoli s ní musím být a dělat, jak je vlastně všechno ok. Ale zase nechci se nevídat s ostatními členy rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
26.5.22 17:05

@lucad77 Já své narozeniny bojkotuji. Musela bych jí tam pozvat taky, jinak by mi to rodina měla za zlé, jelikož babička je u nás docela velké zvíře a nikdo si nesmí dovolit jí cokoli říct, jinak si proti sobě poštve půlku rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
26.5.22 17:11

Ja ti nevim, ale mam pocit, ze jestli tohle je jedina vec, kterou se babicka provinila, takze jsi docela hodne narocna a tvrda na druhe lidi.

Muze to byt i vekem, ze jsi mlada. Kazdopadne je to tvoje vec. Tvoje rozhodnuti, zda chces kvuli tomu prerusit styky s celou svoji rodinou. Premyslej, zda ti to za to stoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33980
26.5.22 17:16
@AdelaMaty01 píše:
@beruska9 No právě, toť otázka. Nesmím jí ani říct, že jsem na ni naštvaná, jelikož mi to rodiče vysloveně zakázali.Takže, babička žije v blažené nevědomosti a já mám chuť se zastřelit, kdykoli s ní musím být a dělat, jak je vlastně všechno ok. Ale zase nechci se nevídat s ostatními členy rodiny.

Není ti pět, abys musela poslouchat, co říkají rodiče. Možná by pomohlo, kdyby jste si to vyříkali, proč se přetvařovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
26.5.22 17:18

@Jana525 Není to jediná věc. Celkově, její průpovídky na mou osobu mě provázeli celé dětství.,,Ty jsi ta nejhorší vnučka!„,,,Proč nemůžeš být jako vnučka mojí kamarádky?“,,Jsem pro tebe ta zlá babička. Ale, někdo tě musí vychovat když to doma nezvládají!" (bylo mi asi 6-8 let a většinou jsem si tyhle slova zasloužila, když jsem nedojedla večeři, nebo se šla projít s babiččiným psem :D. Hrozně nevychovaná holčička sem byla.).
Bylo toho více, těžko vypisovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
26.5.22 17:19

No, vypada ze babicka takhle zdatne citove vydira a manipuluje asi vic clenu rodiny…se po ni bude dedit, nebo proc ji to vsichni zerou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
26.5.22 17:22

@beruska9 Argument je,,Protože je to babička a všichni víme, jaká je.". Jde mi to na nervy. Na jednu stranu přemýšlím, že ji to tenhle víkend řeknu ale zase nechci pokazit tátovu oslavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11349
26.5.22 17:23
@AdelaMaty01 píše:
@beruska9 Argument je,,Protože je to babička a všichni víme, jaká je.". Jde mi to na nervy. Na jednu stranu přemýšlím, že ji to tenhle víkend řeknu ale zase nechci pokazit tátovu oslavu.

Na tátovo oslavě to rozhodně nevytahuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24763
26.5.22 17:28
@AdelaMaty01 píše:
@lucad77 Já své narozeniny bojkotuji. Musela bych jí tam pozvat taky, jinak by mi to rodina měla za zlé, jelikož babička je u nás docela velké zvíře a nikdo si nesmí dovolit jí cokoli říct, jinak si proti sobě poštve půlku rodiny.

Tak je oslavte jen s přáteli a někde mimo domov. Jste dospělá, patrně ještě studujete a žijete u rodičů, takže chápu, že jste na nich pořád do jisté míry závislá, ale co děláte ve svém volném čase je snad jen vaše věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24763
26.5.22 17:29
@AdelaMaty01 píše:

Ne, na oslavě bych to neřešila. Pokud vás to tak žere, promluvila bych si s ní mezi čtyřma očima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
26.5.22 17:32
@AdelaMaty01 píše:
@Jana525 Není to jediná věc. Celkově, její průpovídky na mou osobu mě provázeli celé dětství.,,Ty jsi ta nejhorší vnučka!„,,,Proč nemůžeš být jako vnučka mojí kamarádky?“,,Jsem pro tebe ta zlá babička. Ale, někdo tě musí vychovat když to doma nezvládají!" (bylo mi asi 6-8 let a většinou jsem si tyhle slova zasloužila, když jsem nedojedla večeři, nebo se šla projít s babiččiným psem :D. Hrozně nevychovaná holčička sem byla.).
Bylo toho více, těžko vypisovat.

Tak to pak chapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
26.5.22 17:35

Narozeniny si oslav jinde a přijd ze slušnosti na hodku dvě na otcovy narozeniny.. tot vše. S babičkou se bavit nemusíš

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová