Tchyně a vnouček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6794
30.5.22 10:37
@Anonymní píše: Řešila jsem, neboj, ale asi nás má fakt v páté. Takže konec s vnoucetem, to ho máme odepsat? Je v pořádku že ho alespoň snacha nemá k tomu pozvani nebo jsme prasivi, že nám ani ona nezavola? Asi jo.

Přitom my je čas od času pozveme do těch dětských heren na celý den, kde se malé věnujeme, vše platíme samozřejmě, do zoo,…,jen my to jsme kdo vlastně navrhuje setkání a program různé přes rok. A od mladých ani to pozvání k nim na kávu nepřijde, však máme přijet.

Jednou se nechal syn slyšet, a snacha stala vedle nej aniž by něco k tomu řekla, že vztah k vnouceti si vybuduje nejlépe tak, když k nim přijedu a budu vařit a uklízet jim-presne tak jak to prý dělá druhá babka.

Tak si fakt vy mladi myslíte, že jsme všechny babky takto dementní, abychom že sebe dobrovolně dělaly kuchařky a uklizecky 8o

Tak jestli potrebujes pozvani s monogramem…
Asi budes muset byt aktivnejsi, kdyz syn je pasivni. A ne, snacha nema povinnost napravovat tvoje chyby ve vychove, kdy jste ze syna udelali socialni balvan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
30.5.22 10:42
@Russet píše:
A je nutné tam syna na noc dávat? Je malý. Je to batole.

Nepřijde mi malý. Ve dvou a půl letech spal syn u babičky přes víkend. A to jsem skoro do těch dvou a půl kojila. Babička s dědou trávili nerušeně čas s vnoučkem a tráví doteď. Stejně tak pravidelně spí i další babičky. Syn má skvělé vztahy se širší rodinou od malinka. Takhle by si paní doma odfrkla, večer by se koukli na film, babča na telefonu, kdyby něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.22 10:51
@Anna766 píše:
Syna na to neužije…tím jsi měla začít.

Jasně že mě v tomhle prvoplanove štve syn, ale s dospělými dětmi nic moc nenadelas; na druhou stranu rodina jsme všichni i se snachou a vnoucetem, takže když ne syn, proč nás nemůže pozvat snacha? Chytla by přes sluchátko lepru? No nic, já jen že mnohé výkřiky tady, že se tchani nezajimaj, které tady píši právě ty snachy :cert:

• skutečnost mnohdy ale bývá na hony vzdálená…
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.22 10:53
@VitaminC píše:
Tak jestli potrebujes pozvani s monogramem…
Asi budes muset byt aktivnejsi, kdyz syn je pasivni. A ne, snacha nema povinnost napravovat tvoje chyby ve vychove, kdy jste ze syna udelali socialni balvan.

Ty máš dost :poblion:,zarny příklad toho soc. balvanu :roll:

• Citovat
  • Upravit
148988
30.5.22 10:56
@Anonymní píše:
Jasně že mě v tomhle prvoplanove štve syn, ale s dospělými dětmi nic moc nenadelas; na druhou stranu rodina jsme všichni i se snachou a vnoucetem, takže když ne syn, proč nás nemůže pozvat snacha? Chytla by přes sluchátko lepru? No nic, já jen že mnohé výkřiky tady, že se tchani nezajimaj, které tady píši právě ty snachy :cert:

Co čtu tady a i vidím v reálu, dost snach svým mužům připomíná, aby popřáli své mámě k svátku, koupili kytku k narozeninám, zavolali nebo volají samy, protože synáčkové "na to nejsou " a stejně se paní tchýni nezavděčí a jsou za ty špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.22 10:57
@VitaminC píše:
Kazdy si ma resit svou stranu rodiny. Snacha ma dobre vztahy s matkou, tak si ji pozvala. Ty se synem ne, nepozval te. I kdyz te pozval, tak stejne nejedes. Tak nevim, co bys vlastne chtela..

Nechápeš psaný text? Syn nás nikam nepoznal, museli jsme se pozvat sami! A ano, jsem na něj nas. aná, ale co to řeší? Že bychom se s mladýma dohadalu ještě navrch? To možná jen takové, jaké jsi ty.

• Citovat
  • Upravit
53518
30.5.22 11:01
@Zita Aussig píše:
Nepřijde mi malý. Ve dvou a půl letech spal syn u babičky přes víkend. A to jsem skoro do těch dvou a půl kojila. Babička s dědou trávili nerušeně čas s vnoučkem a tráví doteď. Stejně tak pravidelně spí i další babičky. Syn má skvělé vztahy se širší rodinou od malinka. Takhle by si paní doma odfrkla, večer by se koukli na film, babča na telefonu, kdyby něco.

Mně tchyně hlídala přes den, když jsem nastoupila do práce. Ale nenapadlo mě na víkend jí ho strčit. Přišlo by mi to hrozně brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.22 11:02
@Anna766 píše:
Co čtu tady a i vidím v reálu, dost snach svým mužům připomíná, aby popřáli své mámě k svátku, koupili kytku k narozeninám, zavolali nebo volají samy, protože synáčkové "na to nejsou " a stejně se paní tchýni nezavděčí a jsou za ty špatné.

Dost snach určitě jo, a dost taky bohužel ne, vždyť ony mají své rodiče a tím to končí. Já bych snachu za to měla ještě radši, kdyby připomínala, ale to nehrozí.

Já vedla v patrnosti tak nějak automaticky narozeniny od tchanu i jsem vymyslela, co jim koupit; i když to nebyli moji rodiče, tak to byli rodiče mého skvělého může a přeci patřili do okruhu nejbl.osob.

Fakt nechápu to kastovani ty s tvými rodiči a já s mými…když vše ostatní je společné :roll:

• Citovat
  • Upravit
2932
30.5.22 11:06
@Serpentini píše:
U nás to tedy bylo tak, že když byli tchanovci u nás, tak se vykydli na gauč, chlap kolem nich skákal a já si hrála s dítětem. Vydrželi třeba půl hodiny a sli. Když jsme my byli u nich, tak se taky vykydli na gauč a my skákali kolem dítěte, ale v tom cizím prostředí to bylo horší. Hračky jen ty, co jsme sebou přivezli. Na zahradě bobky od psa a uvnitř jsme se od dítěte nemohli otočit ani na vteřinu a jen jsme opakovali:„Ne! Na to nesahej! To nesmíš!“, protože všude spousta keramických a jiných kravin. Zájem o dítě nula, pokud jsme se o něm chtěli začít bavit, tak nám tchyně skočila do řeči a jela si svůj monolog dál. Jezdili jsme z tama všichni otrávení.

Takže u vás je úplně jedno jestli návštěva u vás nebo u noc ne? Nebo u vás zájem o dítě je a do řeči vám neskace? Moje tchýně je něco podobného, ale pro mě je pohodlnější, že u ji to po necelé hodince můžu utnout a odejít. U nás sedí klidně 5 h u sklenky vody a kouká na TV :lol: a mě je blbý ji vyhodit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21428
30.5.22 11:06
@Anonymní píše:
Dost snach určitě jo, a dost taky bohužel ne, vždyť ony mají své rodiče a tím to končí. Já bych snachu za to měla ještě radši, kdyby připomínala, ale to nehrozí.

Já vedla v patrnosti tak nějak automaticky narozeniny od tchanu i jsem vymyslela, co jim koupit; i když to nebyli moji rodiče, tak to byli rodiče mého skvělého může a přeci patřili do okruhu nejbl.osob.

Fakt nechápu to kastovani ty s tvými rodiči a já s mými…když vše ostatní je společné :roll:

Proste jsi nastvana na snachu, kdyz mas byt na syna. A pry my vedeme boje tchyne - snacha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
30.5.22 11:07
@Anonymní píše:

Lepru si myslím že se boji že chytne spíš vás syn…nech snachu dýchat a obuj se pořádně do svého syna!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9059
30.5.22 11:12
@thalasan píše:
Takže u vás je úplně jedno jestli návštěva u vás nebo u noc ne? Nebo u vás zájem o dítě je a do řeči vám neskace? Moje tchýně je něco podobného, ale pro mě je pohodlnější, že u ji to po necelé hodince můžu utnout a odejít. U nás sedí klidně 5 h u sklenky vody a kouká na TV :lol: a mě je blbý ji vyhodit :lol:

U nás zájem nemají vůbec, my se tam přestali vnucovat a tak už návštěvy nejsou vůbec nikde. Ale tam to právě bylo náročnější, protože člověk musel sbalit každou kravinu a dítě se tam hůř zabavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.22 11:21
@Annabela11 píše:
Lepru si myslím že se boji že chytne spíš vás syn…nech snachu dýchat a obuj se pořádně do svého syna!

Bohužel není syn 10lety harant, abych s ním udělala rázně poradky typu tak to bude.

Štve mě to chování na oba dva, víc mě to samozřejmě mrzí na syna, jaký je to bimbon.Ale víc než o tom s ním mluvit nelze, nebo jak si to představuješ, ráda se poucim, jak postavit dospělého syna v tomto do latě. Jinak jde o úspěšného ml.muze,který nám klidně když jsme potřebovali neplánovaně, půjčil hned xset tisíc, je majitelem více firem a zaměstnavatelem x desítek lidi. - TO KDYBY se tu zas objevovaly narážky na nasi vychovu, samozřejmě, tak perfektní a dokonalá jako se cítí některé tady nikdy už nebudu. :P
I snacha je velmi chytrá ženská s VS vzděláním, žádná trubka a za to jsem ráda.

• Citovat
  • Upravit
6794
30.5.22 11:21
@Anonymní píše:
Nechápeš psaný text? Syn nás nikam nepoznal, museli jsme se pozvat sami! A ano, jsem na něj nas. aná, ale co to řeší? Že bychom se s mladýma dohadalu ještě navrch? To možná jen takové, jaké jsi ty.

Vsak rekl, at prijedete. Mela ses zeptat kdy. To, ze ty nejsi schopna se domluvit s vlastnim synem, ti opravdu nemusi kompenzovat snacha. Syna omlouvas, ze „na to neni“, ale snacha na to byt musi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21428
30.5.22 11:27
@Anonymní píše:
Bohužel není syn 10lety harant, abych s ním udělala rázně poradky typu tak to bude.Štve mě to chování na oba dva, víc mě to samozřejmě mrzí na syna, jaký je to bimbon.Ale víc než o tom s ním mluvit nelze, nebo jak si to představuješ, ráda se poucim, jak postavit dospělého syna v tomto do latě. Jinak jde o úspěšného ml.muze,který nám klidně když jsme potřebovali neplánovaně, půjčil hned xset tisíc, je majitelem více firem a zaměstnavatelem x desítek lidi. - TO KDYBY se tu zas objevovaly narážky na nasi vychovu, samozřejmě, tak perfektní a dokonalá jako se cítí některé tady nikdy už nebudu. :P
I snacha je velmi chytrá ženská s VS vzděláním, žádná trubka a za to jsem ráda.

tak mu zavolej ty, ne? Nebo i té snaše. Proč ses nafoukla na ten aquapark, že jede druhá babička? Měla jsi jet, pomoct jim tam s dítětem, pěkně si to tam užít a pak jim říct, že byste rádi takto jezdili víc. Nafouknout se a nejet - jak mají vyčuchat, co chceš? Určitě mají svých starostí dost, aby nad tímto dumali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová