Manžel a finance jeho matce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.6.22 09:40

@Keyllah on sám ví, že ty peníze z ní nedostane. Sám na ni nadává, že má jít do práce. Ale ona pak něco potřebuje, zahraje mu na city, že bez toho nemůže žít a on ji ty peníze na to dá

• Citovat
  • Upravit
41511
3.6.22 09:43
@Anonymní píše:
@Keyllah on sám ví, že ty peníze z ní nedostane. Sám na ni nadává, že má jít do práce. Ale ona pak něco potřebuje, zahraje mu na city, že bez toho nemůže žít a on ji ty peníze na to dá

a řešení? že na něho nastoupíš ty a dáš mu to sežrat a on to bude schytávat od matky i od tebe? už teď s ní není úplně v pohodě, jemně ho v tom podporuj, ale žádný nátlak, a až se to u něj zlomí, podpoř ho proti ní…jak do něho budete hučet obě, nevyhraješ, jen si poničíš vztah, ve kterém jsi spokojená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
3.6.22 09:46
@Anonymní píše:
@arinecka takyze skoro nic neproplati. Nákupy ji třeba dělají Jendou týdne její rodiče, od kterých dům dostala..(oni se odstěhovali na chatu)ti ji vlastně sponzorují jak můžou, ale taky nemají bezednou kapsu.

Tak to je vrchol :poblion:
Babu bych srovnala do latě takovým způsobem že by od prvního seděla zpátky za kasou a to i za cenu parádní hádky s manzelem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2381
3.6.22 09:47

Z čeho bude mít tchyně duchod, když nepracuje?
Ty brigády se jí započítávají pro účely důchodového pojištění?
Zdravotni pojištění má vyresene? To je povinne.
Duchodove není povinné.

Brigády dvakrát týdně…zní to „pochybne“. Zjistěte si, jak má řešené duchodove a zdravotní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2381
3.6.22 09:51

Zdravotni musí mít placené…jinak vzniká dluh a penále.
Duchodove nemusí, ale můžou ji chybět roky na starobní duchod…případně může být velmi nízký, když normálně nepracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2381
3.6.22 09:53

Tchanovci jsou rozvedení? Nepíšete o tchanovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34007
3.6.22 09:55
@Anonymní píše:
@arinecka takyze skoro nic neproplati. Nákupy ji třeba dělají Jendou týdne její rodiče, od kterých dům dostala..(oni se odstěhovali na chatu)ti ji vlastně sponzorují jak můžou, ale taky nemají bezednou kapsu.

Tak to už je síla 8o Promluv si s manželem, takhle to přece nejde. To se jí pak žije fajn, když rodiče obstaraj nákupy, syn jí dá peníze na uhlí, dřevo, sekačku atd.
Sepsala bych, co všechno se jí platilo, to jí dala, a zeptala se jí, kdy začne splácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
3.6.22 10:10
@Keyllah píše:
jenže tvůj chlap, její syn, ji sponzorovat asi chce, že? :think: je mi jasný, že dřevo n azimu mamince koupí, za operaci psa taky rád zaplatí atd. Tak ho vychovala, je to špatně? :think: jemu to zatím nevadí až tak, aby to řešil. Pokud do toho budeš vrtat, čeho docílíš? a stojí ti to za hádky s manželem? podle mě stejně zanedlouho dojde ke stejnému výsledku jako ty, že je potřeba to řešit nějak jinak, tak bych ho nechala a pak podpořila…Za hádku, kdy bych mu vyčítala, že zaplatil matce dřevo na zimu, by mi to nestálo, jen by mi to pokazilo vztah a stejně bych byla jako ta nejhorší :think:

Tam vubec nemusi jit o to, ze mu to nevadí. Ale u podobne ladenych povah hraje roli pocit provineni, predpokladam taky, ze matinka dokaze zdatne emocne vydirat. I pro dospělé dite je vzdy tezke se vymezit vuci rodici, obzvlast, pokud to ten rodic umi zdatne vyuzit, jakoze tady patrne umi.
Aby 50letou babu sponzorovali rodice a děti a ona si uzivala zivota? Bych se hanbou propadla, aby na muj zivotni styl musel syn utrhnout vnoucatum od huby, i kdyby je za to mel vzit na dovolenou, nebo jen proste byt mene v praci a vice casu s rodinou.
Kdyby matka delala co mohla a nevychazela, bylo by to o necem jinem. Tohle je dost hnusny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
3.6.22 10:20

Tak jí prostě jednou řekni, že jste jí věnovali cca 100 tisíc a že to jsou taky vyhozené peníze. A jestli se jí to nelíbí, tak začnete šetřit a začnete šetřit na výdajích pro tchýni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
3.6.22 10:25
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx ano, kočárek jsme kupovali než jsme koupili dům. Tehdy jsme bydleli v bytě, takže nebylo třeba dělat nějakou terasu, plot a další věci, které dům prostě vyžaduje a chtěli jsme sourozenecký kočárek a ty jsou prostě dražší :palec:

Nevadilo by mi, ze pomáhá matce. Vadila by mi ta forma “půjč mi” a ona nevrátí. To si myslím, ze ani v rodině nemá místo. Buď teda ať řekne, ze ji to koupi nebo ze ji ty peníze dá, ale ne ze půjčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5663
3.6.22 10:35
@jejjej píše:
Z čeho bude mít tchyně duchod, když nepracuje?
Ty brigády se jí započítávají pro účely důchodového pojištění?
Zdravotni pojištění má vyresene? To je povinne.
Duchodove není povinné.Brigády dvakrát týdně…zní to „pochybne“. Zjistěte si, jak má řešené duchodove a zdravotní

Zakladetelko, dobře si přečti příspěvek od @jejjej! Plus z toho vyplývá další dost dlouhodobý problém. Chce tvůj může živit mámu až do smrtí? A tim myslím opravdu živit se vším všudy. Ono až její rodiče zemřou, nebo až budou veškeré své fiannce potřebovat na zdravotní a sociální péči o sebe (rozvoz obědů, nákupy, pečovatelka, pleny a další hygienické pomůcky) a nebudou moci sponzorovat svojí nepracující dceru, spadne na tvéhu muže další část nákladů, kterou po něm bude máma chtít.

Dále pokud nepracuje, jaký myslíš že bude mít důchod? Vždyť z toho pak nezaplatí ani elektriku, natož běžné výdaje typu jídlo, léky, drogerie. Tím pádem jí budete platit úplně všechno a to pravděpodobně hodně dlouho. Úplně v klidu s vámi může do 95 být.
Místo abyste investovali a umožnili dětem lepší start do života, budete živit ženskou, která pracovat může, ale neche a ještě má na vás blbý řeči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41511
3.6.22 10:35
@Villanelle píše:
Tam vubec nemusi jit o to, ze mu to nevadí. Ale u podobne ladenych povah hraje roli pocit provineni, predpokladam taky, ze matinka dokaze zdatne emocne vydirat. I pro dospělé dite je vzdy tezke se vymezit vuci rodici, obzvlast, pokud to ten rodic umi zdatne vyuzit, jakoze tady patrne umi.
Aby 50letou babu sponzorovali rodice a děti a ona si uzivala zivota? Bych se hanbou propadla, aby na muj zivotni styl musel syn utrhnout vnoucatum od huby, i kdyby je za to mel vzit na dovolenou, nebo jen proste byt mene v praci a vice casu s rodinou.
Kdyby matka delala co mohla a nevychazela, bylo by to o necem jinem. Tohle je dost hnusny.

Já tomu rozumím, ale jaké je řešení? Rodiče si ji asi takto vychovali a syn v tom pokračuje. Tedy dělali to už dřív a stále v tom pokračují. A že by se ona v 50letech změnila? :think: takže matka na něj naléhá a on jí ty peníze dá/půjčí a měla by nastoupit manželka a vyčítat mu to a nutit ho jít do konfrontace, ze které stejně nevyjde jako vítěz? :think: to podle mě nic nevyřeší, jen to ještě víc toho chlapa vydeptá a zakladatelka si poničí vztah. To by mi za ty peníze nestálo. Takže ano, podporovat h doma v tom, že už teď se mu to nelíbí, jemně opakovat argumenty, ale do ničeho ho netlačit, dokud se nerozhodne on sám, stejně by jí to k ničemu nebylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41511
3.6.22 10:36
@neila píše:
Nevadilo by mi, ze pomáhá matce. Vadila by mi ta forma “půjč mi” a ona nevrátí. To si myslím, ze ani v rodině nemá místo. Buď teda ať řekne, ze ji to koupi nebo ze ji ty peníze dá, ale ne ze půjčí.

přesně a tady je otázkou, jak přesně to syn formuloval a na jakých podmínkách se konkrétně dohodli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2381
3.6.22 11:11
@Gracetheworld píše:
Zakladetelko, dobře si přečti příspěvek od @jejjej! Plus z toho vyplývá další dost dlouhodobý problém. Chce tvůj může živit mámu až do smrtí? A tim myslím opravdu živit se vším všudy. Ono až její rodiče zemřou, nebo až budou veškeré své fiannce potřebovat na zdravotní a sociální péči o sebe (rozvoz obědů, nákupy, pečovatelka, pleny a další hygienické pomůcky) a nebudou moci sponzorovat svojí nepracující dceru, spadne na tvéhu muže další část nákladů, kterou po něm bude máma chtít.Dále pokud nepracuje, jaký myslíš že bude mít důchod? Vždyť z toho pak nezaplatí ani elektriku, natož běžné výdaje typu jídlo, léky, drogerie. Tím pádem jí budete platit úplně všechno a to pravděpodobně hodně dlouho. Úplně v klidu s vámi může do 95 být.
Místo abyste investovali a umožnili dětem lepší start do života, budete živit ženskou, která pracovat může, ale neche a ještě má na vás blbý řeči.

Spíš nebude mít žádný starobní duchod, když nesplní odpracovane roky…

Na zdravotním dluh nemá? Dluh šplhá až do statisíců až jednou naběhne exekutor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
3.6.22 11:21

Mě by to teda taky dost štvalo, ale být ve tvé situaci, tak minimálně co se týče těch řečí na Vaše utrácení bych s ní byla rychle hotová. To si od ní vůbec nenech líbit takový řeči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová