Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vydržela bych bez auta a jezdila autobusem. Když jsem vyrůstala, tak jsme měli ve vesnici stejne spoje a taky tam plno mamin zvládli vychovat děti bez auta ![]()
Tak počkej, vozila bys ho tedy jen 1× týdně? A pak pro něj zase jela? A vesnice, kde autobus jezdí co 2 hodiny, mi ještě připadá velmi solidní. To bych to za sebe řešila tak, že nákup uděláme velký o víkendu (plus manžel by asi mohl dokoupit něco po příjezdu z Německa? Kdyby to bylo třeba, chce to ty nákupy jen lépe plánovat), doktorku zkusila vždy požádat o takový termín, který mi sedí vzhledem k tomu autobusu a hotovo. I kdybys po návštěvě doktorky měla někde ve městě čekat hodinku, dvě na další spoj domů, přijde mi to lepší. K doktorce nebudeš chodit zas tak často, tak to aspoň můžeš využít, stavit se někam na jídlo, kafe, nákup… A každopádně bych měla někde po ruce číslo na nejbližší taxi pro případ nouze.
No a kdyby se ti toho v jeden týden sešlo víc a to auto bys fakt potřebovala, tak holt manžela odvezeš, ale zkusila bych s ním probrat variantu, že ať je to šetrné k miminku, odvezla bych ho v neděli večer. Ať přespí na firmě nebo v autě (v kamionu by snad mohl mít místo). Eventuelně ještě ať se on zkusí zamyslet nad tím, co by si mohl domluvit v práci, to bude on vědět lépe.
Neumím si představit ve 3 v noci někam táhnout miminko, dá se to těžko naplánovat, aby tu cestu prospalo.. Spíš bych se připravila na variantu bez auta nez koupíte druhé, nakup si uděláš velký když bude manžel doma a k doktorovi holt pojedeš autobusem.. Manžel kamionak asi nevydelava úplně málo, takže na druhé auto, nějaké staré, levné nasetritw rychle..
Tyjo to by me mohlo. Kazdej tyden takoveto manevry.
Nakup poreste kdyz bude manzel doma vzdy na vice dni at nemusis s deckem litat. Doktory mas dane dopredu a da se domluvit tak jak budete moc. I kdybych mela jet jednou za cas tim autobusem tak to beru jako schudnejsi variantu nez toto.
Jak pises jedna se o cca 3 mesice, tak se venuj hlavne diteti a jak bude druhe auto tak muzete najet na novy rezim…
Treba s nasim malym si to dovedu predstavit, usne kdekoli, naji se a pokracuje. Nevadi mu ani prenaseni… Usina i brzo takze jsem vyspana- ale nesla bych do toho ani v teto situaci.
Ale moje starsi dcery, to by bylo peklo. Usinaly pozde a uspat je byl nadlidskej vykon. Pokud by usla v aute tak pri prenaseni by pak nezabrala a bylo by to nanovo.
@Anonymní píše:
@pikola
Ono nejde o 3 dny bez auta. Kdyby si manžel auto na ty 3 dny vzal tak čtvrtek a pátek stejně jezdí na firmu autem. Takže bych bez auta byla od pondělí do pátku. Kdyby aspoň jezdili autobusy častěji tak se to samozřejmě dá. Ale u nás jede 1 autobus za 2 hodiny.
tak pak to není až tak neřešitelné, ne?
budeš doma, nákupy atd. si s manželem naplánujete a vyřídíte před tím, a kdyby bylo nejhůř tak jednou za dvě hodiny autobus je celkem běžný jev a lidi s tím normálně fungujou
a výjimečně by to zvládlo i mrně a autosedačce, než si našetříte…
@Anonymní píše:
@Kaileee
Rezervu jsme měli… Výbava pro miminko nás vyšla 50 000, oprava auta 40 lednička okolo 20 a pračka tak samo. Je nám oboum do 25 let. Kde jsme měli sehnat větší rezervu při hypotéce?
50 litrů za mimino? Lednička za 20? No nic ve zlým, ale asi fakt neumíte počítat, kdyz za tohle rozfrcáte celou rezervu do mrtě. Všechno jste mohli pořídit za půlku a mohli jste koupit druhé auto. Takhle halt budeš budit mimino a tahat ho sebou ve 3 ráno.
@Bebeluska8
Ano 1 týdne. Každé pondělí ve 3 ráno odjíždí a vrací se ve středu ale to už ne večer ale spíš odpoledne, takže pro něj jet už problém není. Jen to pondělí je u nás problém. ![]()
@Anonymní píše:
@Kaileee
Rezervu jsme měli… Výbava pro miminko nás vyšla 50 000, oprava auta 40 lednička okolo 20 a pračka tak samo. Je nám oboum do 25 let. Kde jsme měli sehnat větší rezervu při hypotéce?
Co? Výbava za 50? Lednička i pračka za 20?proc rozhazujete peníze?
@terien
Lednička ani levněji vyřešit nešla. Při stavbě jsme si koupili americkou ledničku a na ni přizpůsobili i prostor. Tudíž kdybychom tam teď dali klasickou ledničku tak by tam vznikl nehezky prostor a mezera.
@karkarka
Pračka je i se sušičkou. Proto ta cena. Lednička kvůli prostoru. A na te vybavicce pro miminko byl největší položkou kočárek a postýlka
Nespoléhala bych se na to ze každé pondeli ho budeš moct odvézt. Podle mě je to tak na to aby jsi zabila sebe a dite. Stačí aby jsi byla jednou vic unavená a je to vis kde. Manžel muže jezdit na kole( mám kamaráda který takto zvládá 50km denne) aspoň se udrží v kondici když jinak sedi. A pokud to nedá, tak si budeš muset poradit bez auta. Život bych takto neriskovala. Případně mě ještě napadá, si na to auto/skútr ještě půjčit, je to tedy na hraně, ale… ![]()
@Anonymní píše:
@terien
Lednička ani levněji vyřešit nešla. Při stavbě jsme si koupili americkou ledničku a na ni přizpůsobili i prostor. Tudíž kdybychom tam teď dali klasickou ledničku tak by tam vznikl nehezky prostor a mezera.
To by pořád byl menší problém než tahat mimino ve 3 ráno z postele. A ten zbytek? Vaše věc, ale oba asi přemýšlíte druhým koncem.
@terien
Myslím si, že je naše věc proč jsme kupovali zrivna tuto ledničku a pračku. Důvody jsme k tomu měli, kdyby to šlo levněji samozřejmě to levněji vyřešíme ![]()
@Anonymní píše:
@Bebeluska8
Ano 1 týdne. Každé pondělí ve 3 ráno odjíždí a vrací se ve středu ale to už ne večer ale spíš odpoledne, takže pro něj jet už problém není. Jen to pondělí je u nás problém.
No hele, jak jsem psala výše, já bych to zkusila řešit bez takových manévrů a brala to jen jako variantu pro ty týdny, které se jinak zvládnout nedají
ve finále vaše věc, jak to vyřešíte. Já na startu čekala, že autobus vám tam jezdí 1× za den, co 2 hodiny je už slušné a dá se s tím pracovat. Případně fakt zkusit zajistit pro manžel a v neděli nocleh na firmě nebo jiného řidiče, kdyby náhodou měl nějakého kolegu třeba, co taky jezdí takto… odvézt ho v neděli večer je pohoda, zajet pro něj ve středu taky. To noční vstávání je zápřah, zvládnout by se dalo, ale musíte počítat se všemi variantami - od té, že vám miminko bude fakt poslušně spinkat a jen ho přeneseš, až po tu, že bude nevrlé, uplakané a tebe po návratu bude čekat nové kolečko ukládání. To ti dopředu nikdo nezaručí…
@Anonymní píše:
@karkarka
Pračka je i se sušičkou. Proto ta cena. Lednička kvůli prostoru. A na te vybavicce pro miminko byl největší položkou kočárek a postýlka
Kočárek a postýlka za 50tisíc jo? Týýýjo, my teda na výbavičce nešetřili, ale kočárek byl trojkombinace za 25tis (to jsme se rozšoupli, protože měl manžel příspěvek od zaměstnavatele, jinak se ty lepší dají koupit za 15tis i níž) a postýlka s lůžkovinami sekumprdum tam 3tis ![]()