Naplánování kojení, odvoz manžela ve 3 ráno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uslava
11.8.20 16:20
@Svistice píše:
Uz se vidim, jak ve tri rano, po druhem ci tretim nocnim kojeni, kdy jsem usinala v sede, oblikam dite, sebe a jedu nekam autem. Idealne se rvoucim ditetem.

A druhé necháš doma a nevíš kdy a jak se vrátíš. Super.
Edit: koukám, že mají jen jedno. Beru zpět.

• Citovat
  • Upravit
12933
11.8.20 16:39

Nevidím ježdění ve 3:00 ráno s malým dítětem jako bezpečnou možnost. Ano, třeba by to šlo. Ale taky to může být pěkně o hubu, když nebudete mít spavé dítě.
Celkově to vidím jako možnost srovnat si manžela, protože utratit majlant za postýlku a nechat tě řídit s dítětem nebo bez auta přes týden, protože pan Muž chce něco dražšího nebo si vymyslí určitý vzhled. Přece musíte žít tak, na co máte a on by se měl chovat ohleduplně a realisticky a ne že si bude zvedat ego autem. Když teď koupíte něco levnějšího a on bude mít slušný plat, tak za pár let si to dražší bude moci koupit.
Muž s velkým M by takto myslel. Přece to je i jeho zodpovědnost, abys nejela unavená ve tři ráno se řvoucím dítětem za zadkem nebo nebyla odříznutá ve vesnici.
Pokud jde o ten zbytek, prostě popřemýšlej o tom, jakým způsobem přistupujete k určitým věcem. Člověk si něco vysní, ale s vašimi finančními rezervami je přece potřeba přemýšlet trošku flexibilněji.
Kočár za 23 tisíc je dost drahý a pokud takové peníze nedám bez mrknutí oka, tak je to spíš o tom, koupit ho z druhé ruky nebo vybrat něco dostupnějšího. Pračka se sušičkou je vždy kompromis a ta životnost je kratší. A americká lednice. Chápu, že ji někdo chce, ale zase, pokud těch peněz nemám opravdu hodně a hodně znamená třeba i tu miliónovou rezervu, tak je prostě lepší mít tu kuchyň udělanou tak, aby tam šlo v případě potřeby i něco obyčejněšího a netlouklo to do očí.
Už se stalo, promluvte si. Co by chtěl manžel za auto? Kolik na to potřebuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.8.20 17:00

Ja presne vim, co zakladatelce bezi hlavou: TREBA bude vsechno OK, a holky mi tu pisou jen ta proti. Ale fakt je to hloupy napad. Takova idealni konstelace proste nastat nemuze. S megabrichem pred porodem je pro mnohe rizeni nemozne, pak tezko ho budes vozit v dobe terminu, pak zase budes v porodnici, nejspis budes mit nejake porodni poraneni, nastrih, to si fakt tyden, dva nemusis vubec byt schopna sednout, do toho kojeni a boj o kazdou prospalou hodinu, prdiky, ruzna ockovani, nedejboze nemoci, do toho bezpecnost v noci, ve tme, snehu, naledi, mokru.. Jestli nemate auto garazovane, budes muset dite pred cestou poradne nabalit, jako ridic nebudes schopna kontrolovat, zda je mu teplo/zima, kdyz bude plakat, tezko nekde zastavis u krajnice a nakojis. Kolem 3 hodiny v noci se na silnicich navic nejvice vyskytuji lide opili, fetaci atd. Hodne spatne no.Nam syn jednou proplakal nocni navrat domu (a to byl zvykly cestovat, jen proste nejaka blba konstelace) - ja byla uzlicek nervu, spustene mleko (protoze to plac miminka proste dela), hadka s manzelem-a to slo o pouhou pulhodinku, kterou jsme potrebovali rychle prekonat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
11.8.20 18:35

A nešlo by aby tam dojel sám a ty si pro auto ráno dojedeš busem? Když ho nebudeš potřebovat tak ho tam necháš. Něco pošetříte a koupíte něco menšího levnějšího na ty jeho přesuny. Nebo koukně na něco na splátky většina autobazarů na spátky prodává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9045
11.8.20 20:48

Nejrozumnější mi přijde odvézt ho den předem, ať si spí v kamiónu, jak tu někdo navrhoval. Jezdit tři měsíce někam s novorozencem ve tři ráno je kravina. Já byla první dva měsíce úplně mimo. Jen jsem kojila, odsávala a brečela. Mimochodem na té finanční gramotnosti by to vážně chtělo zapracovat. Docela jsem se divila, když jsem pročítala diskuzi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
11.8.20 21:48

Navíc se ty 3m klidně protáhnou. On se omezovat nemusí, manželka ho odveze a přiveze :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
12.8.20 07:51
@Uslava píše:
Jo. Přijde zima. Sníh led, miminko v noci, super situace. :zed:

Sníh a led je v Čechách tak maximálně v lednu, únoru a jestli to auto budou mít už za 3 měsíce, tak není o čem debatovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
12.8.20 08:07
@Anonymní píše:
@jkra
Bez peněz nejsme. Něco nám z rezervy ještě zbylo. Ale hold to není na auto, jaké by si on představoval :nevim:

Tak si vemte pujcku, ne? Co jineho. Je fakt blaznive chtit vozit dospeleho chlapa ve 3 v noci autem, snad se o sebe a o vas postara. Nechtela bych byt nekde v horni dolni bez auta, kolikrat jedeme s kaslajicim a dusicim se ditetem v noci s ditetem na pohotovost, to budes resit jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
12.8.20 08:23
@Barbucha3 píše:
Sníh a led je v Čechách tak maximálně v lednu, únoru a jestli to auto budou mít už za 3 měsíce, tak není o čem debatovat.

Zrovna tak může být v listopadu. Nebudem se tu bavit o počasí, že ne.

• Citovat
  • Upravit
5185
12.8.20 08:34

Ty návrhy kola a skůtru jsou fakt uplně mimo. Už vidím jak si zabalí věci na týden, nějaké jídlo k tomu a pak si to naloží do velké tašky a jede s tím na kole. ;) Jediné řešení je koupit starou herku za 10.tis.. Jestli chce lepší fáro, tak si na něho musí první vydělat. Dělám pro svého muže dost, ale ve 3 ráno bych ho nikam s kojencem v sedačce nevozila. Ale jak znám svého muže, takovou debilitu by rozhodně nenavrhnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.8.20 09:10
@Barbucha3 píše:

No a už koncem září bývají v noci mlhy, déšť, snížená viditelnost :nevim: Jestli jezdí z vesnice, tak v noci je navíc zvýšený pohyb zvěře po silnicích atd.
Já nejsem poser-a na řízení, jezdím i na sněhu a náledí, ale s novorozencem ve 3 v noci kvůli tomu, že si to chlap neumí zařídit jinak (a těch variant je skutečně hodně)-ani by mě nehnulo. Nárazově, dejme tomu, ale pravidelně? Navíc silně pochybuju, že z platu kamioňáka, s ženou na RD, miminem a hypotékou během 3 měsíců našetří na fáro, po kterém touží. I kdyby to měl být 10 let starý Renault (o čemž silně pochybuju), pod sto táců to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
13.8.20 03:15

Neměla jsem fakt sílu číst všechny komentáře :D ale proč řešíte jakou paní má rezervu nebo co měli udělat tak a nebo tak a nebo ze utratili moc peněz. Paní se zeptala zda se to dá nějak naplánovat ne ze si koupila lednici za 20 litru a jaký na to mate názor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.8.20 07:28
@Šáry1725 píše:
Neměla jsem fakt sílu číst všechny komentáře :D ale proč řešíte jakou paní má rezervu nebo co měli udělat tak a nebo tak a nebo ze utratili moc peněz. Paní se zeptala zda se to dá nějak naplánovat ne ze si koupila lednici za 20 litru a jaký na to mate názor ;)

Tak kdyby nechtela, tak na dotazy na finance nereaguje. Jde o to, ze kdyby tu rezervu meli, mohli si ted v klidu koupit druhe auto a nemusela resit takovy ptakoviny, jako vozeni novorozence v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
13.8.20 07:46

@unuděná přesně. Všechno souvisí se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
13.8.20 09:00

Nevím dneska je asi v trendu rozebrat každého do posledního Šroubek :D :D :D :D :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí