Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já jsem přestala rozebírat, když jsem zjistila, že bych byla příliš zaujatě negativní. Příjde mi, že za sebou jako pár mají příliš finančních chyb. Na co mít kolem sebe vše hned nové, když nemám na základní údržbu již stávajících věcí v přiměřené kvalitě ![]()
Být tebou, vykašlu se na vození manžela a snažím se zařídit bez auta.
Pokud jde o nákupy, koukni jestli k vám nerozváží nějaká služba typu Rohlík, košík Tesco nebo tak. Já nákupy řeším třeba Rohlíkem, případně o víkendu manžel nakoupí ve větším množství.
U doktorů je to horší, ale jak už tu někdo psal, lze si prohlídky domluvit třeba na konec týdne, kdy auto už mít budeš.
Vození manžela ve 3 ráno bych být tebou neřešila, protože ten spánek ti opravdu bude chybět (naší malé jsou teď 3 měsíce) a kolikrát nebudeš schopná ráno z té postele vylézt. Raději se tím zkus nestresovat a zařídit se bez auta.
@Nemisek píše:
Být tebou, vykašlu se na vození manžela a snažím se zařídit bez auta.Pokud jde o nákupy, koukni jestli k vám nerozváží nějaká služba typu Rohlík, košík Tesco nebo tak. Já nákupy řeším třeba Rohlíkem, případně o víkendu manžel nakoupí ve větším množství.
U doktorů je to horší, ale jak už tu někdo psal, lze si prohlídky domluvit třeba na konec týdne, kdy auto už mít budeš.
Vození manžela ve 3 ráno bych být tebou neřešila, protože ten spánek ti opravdu bude chybět (naší malé jsou teď 3 měsíce) a kolikrát nebudeš schopná ráno z té postele vylézt. Raději se tím zkus nestresovat a zařídit se bez auta.
Pokud chlap auto odveze a ona chce svoje, tak není nic jednoduššího, než objet s nějakým kámošem pár inzerátů a pořídit si to druhé staré levné auto sama
.
(i kdyby ho měla po půlroce „hodit ze skály“, pořád to bude podobná investice, jako hluboký kočár za 12 litrů, který vydrží tak na 6 měsíců…)
Tak ať on jede jednou týdně taxíkem no, to snad není v dnešní době takový problém
@unuděná píše:
No a už koncem září bývají v noci mlhy, déšť, snížená viditelnostJestli jezdí z vesnice, tak v noci je navíc zvýšený pohyb zvěře po silnicích atd.
Já nejsem poser-a na řízení, jezdím i na sněhu a náledí, ale s novorozencem ve 3 v noci kvůli tomu, že si to chlap neumí zařídit jinak (a těch variant je skutečně hodně)-ani by mě nehnulo. Nárazově, dejme tomu, ale pravidelně? Navíc silně pochybuju, že z platu kamioňáka, s ženou na RD, miminem a hypotékou během 3 měsíců našetří na fáro, po kterém touží. I kdyby to měl být 10 let starý Renault (o čemž silně pochybuju), pod sto táců to nebude.
Ona ho vozit chce. O ničem jiném nepřemýšlí. Jinak by přišli na něco jiného než tahat novorozeně do pliskanice a mrazu. Hlavně ať má taťka pohodlíčko. ![]()
… děti máme tři, bydlíme taky na vesnici - u nás teda ale jezdí MHD co 30 minut, můj muž taky hodně jezdí na služební cesty a můžu ti úplně klidně říct, že bez auta to budeš mít hodně složité - varianta, že budeš tvýho muže i s miminkem vozit ve tři ráno do práce je pitomost - chápu, že teď si to možná dovedeš představit, ale až to miminko budete opravdu mít, tak prostě zjistíš, že je to hloupost - jediná varianta je prostě druhý auto, even. ať si muž pořídí nějakou starou Babetu, kolo, domluví se s někým na carsharingu… Osobně bych ale šla do auta, tak jako tak ho budete potřebovat - my bychom to bez dvou aut nedali ![]()
BTW. Opravdu si dovedeš představit, že teď na podzim, nebo v zimě, kdy bude ve tři ráno příjemných 2 - 3 stupně nad nulou, ty budeš miminku trhat spaní tím, že ho nejdřív nakrmíš, přebalíš, pak ho budeš chudáka rvát do kombinézy, aby mu nebyla zima, pak sedačka, autem tam a zpět - doma složité svlékat, krmit, uspávat… Prosím tě, vždyť to dítě potřebuje v noci hlavně klid na spaní a ne vozit tátu do práce… Hele, i kdyby stě měli jít za tvýma rodičema, nebo tvýho muže a půjčit si od nich 20 na nějaký aspoň trochu pojízdný auto, aby se měl jak dostat do práce, tak prostě běžte - tahle varianta je do nebe volající kravina - to je úplně jasný ![]()
Navíc teda - pračka, lednička oboje za 20 - ve chvíli kdy čekáte dítě a navíc to znamená vypráskat celou rezervu - no nevím… Jestli ono by nebylo bývalo lepší koupit lednici za osm, pračku taky tak a za těch ušetřených rámcově 25 koupit nějaký auto, aby chudák mimko nemuselo v noci cestovat přes půlku okresu… ![]()
@Anonymní píše:… Hele, mýho muže by hanba fackovala, kdyby místo svýho vlastního diskomfortu zvolil raději tahat některý naše dítě po nocích venku… Podívej, tvůj muž je jednou otec, takže by mělo být samo sebou, že prostě raději koupí nějakou plečku za pár peněz než omezovat své dítě - ale fujky teda, asi bych si svého muže přestala vážit, kdyby uvažoval stejně jako ten tvůj… Zájmy mimina jsou přece vždycky na prvním místě, ne?
@Berry77
Nejde o to, že nejsme schopni sehnat pár tisíc. Nějaká menší rezerva nám ještě zbyla. Auto by se pořídit dalo. Hold manžel chce druhé auto jako své auto a že by to první nechal mi. Tudíž chce nasetrit na nějaké jiné auto než na auto za 10 000. Je to jeho rozhodnutí a ja s ním nepohnu i kdybych se sebevíc snažila. To samé se skutrem. Skútr nechce z důvodu, že venku ho nechávat nechce a garáž nemáme. Jen zahradní domek, ale tam by se nevlezl. Navíc na skútrů by v zimě asi moc nenajezdil
Já jsem asi divná… mimčo bych dala do sedačky, sedačku do auta, chlapa odvezla, doma vyndala mimčo ze sedačky, lehla s ním do postele, dala mu prso a spala dál. Vůbec by mě nenapadlo nad tím polemizovat nebo ho odmítnout. Taková blbost - jednou týdně v noci 2×20 minut cesta a tady se z toho dělá, jakoby snad měla jet přes celou Afriku. Přišlo by mi to lepší, než mu dát auto a na nákup jet autobusem.
Nebo bych se domluvila, jestli by si nemohl odpřáhnout návěs u firmy a dojet domů tahačem. S tím, že si případně náklady zaplatí. Pokud se teda na autech nestřídají. U nás jeden řidič = svoje auto, bere si ho k baráku.
@Petula306 píše:… mě by to divný připadalo - dítě bych nechala spát a buď si nakoupila na tu dobu, co tu muž nebude, dopředu, nebo bych si objednala Tesco nebo Rohlík - vždyť ti rozvážejí do každé malé prd.elky světa
Já jsem asi divná… mimčo bych dala do sedačky, sedačku do auta, chlapa odvezla, doma vyndala mimčo ze sedačky, lehla s ním do postele, dala mu prso a spala dál. Vůbec by mě nenapadlo nad tím polemizovat nebo ho odmítnout. Taková blbost - jednou týdně v noci 2×20 minut cesta a tady se z toho dělá, jakoby snad měla jet přes celou Afriku. Přišlo by mi to lepší, než mu dát auto a na nákup jet autobusem.
Ahoj, a odkud jsi? Asi je malá pravděpodobnost, že jsi někde poblíž mě, ale kdyby náhodou, tak ti můžu hodit pomocnou ruku než to vyřešíte. V říjnu teda taky čekám, ale třeba by se to dalo nějak skloubit.
@Berry77 píše:… souhlasím - řekla bych, že v osmi případech z deseti to takhle přesně dopadne - resp. moje děti by to tak měli určitě
A co scénář nařídím si budika, vzbudím mimino, to tím pádem začne brečet, musím ho přebalit, brečí, že má hlad, tak i nakrmit, nabalit do fusaku, jdu ven odmést sníh z auta, nastartovat, zatopit a oškrábat okna, odvezu starýho do práce, po cestě se dítě dokonale probere, pokadí, případně nemělo hlad při vstávání, ale má teď, tak nakojím po cestě,(nebo ho nechám deset minut parádně ječet a nakrmím až doma)
Po příjezdu už má kukadla jako zrcadla, takže spaní se nekoná…
I tenhle scénář je reálný a pokud máš děti, tak to víš.
@Berry77 píše:
A co scénář nařídím si budika, vzbudím mimino, to tím pádem začne brečet, musím ho přebalit, brečí, že má hlad, tak i nakrmit, nabalit do fusaku, jdu ven odmést sníh z auta, nastartovat, zatopit a oškrábat okna, odvezu starýho do práce, po cestě se dítě dokonale probere, pokadí, případně nemělo hlad při vstávání, ale má teď, tak nakojím po cestě,(nebo ho nechám deset minut parádně ječet a nakrmím až doma)
Po příjezdu už má kukadla jako zrcadla, takže spaní se nekoná…
I tenhle scénář je reálný a pokud máš děti, tak to víš.