Manžel bere antidepresiva

Anonymní
23.2.11 09:50

manžel bere antidepresiva

Ahoj,manžel bere už 3 roky antidepresiva, trpěl úzkostmi. V minulosti (cca před 10 lety) měl problémy s hraním automatů, k tomu se vrací nárazově vždycky, když má problémy. Dlouho byl stabilizovaný v rámci možností (máme 2-letého syna), teď během 2 měsíců strávil 2 noci v nějaké herně…Nevím, jak se k tomu mám postavit. Vím, že evidentně potřebuje pomoc, protože mu je zase hůř. Ke svému problému se staví tak, že se mě vlastně netýká (týká, když se večer sebere, nechá vzkaz na celou noc zmizí)a že se nic moc neděje. Nemáte někdo zkušenosti s podobnými problémy ? Hraní automatů není primární problém, vím, že psychické zdraví mého manžela je nestabilní a může dojít kdykoli ke zhoršení..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2451
23.2.11 10:01

v první řadě si on sám musí uvědomit že má problém, a pokud si toto přizná jít za psychologem…ty sama si myslím toho až tak moc nezmůžeš, maximálně ho můžeš trochu popostrčit…pokud se sebou nebude něco chtít sám dělat, tak se ty musíš rozhodnout, zda s ním být a tolerovat to, a nebo odejít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
23.2.11 10:20
nulu86 píše:
v první řadě si on sám musí uvědomit že má problém, a pokud si toto přizná jít za psychologem…ty sama si myslím toho až tak moc nezmůžeš, maximálně ho můžeš trochu popostrčit…pokud se sebou nebude něco chtít sám dělat, tak se ty musíš rozhodnout, zda s ním být a tolerovat to, a nebo odejít…
:palec:
přesně tak,není to lehká situace,bud bude chtít sám a najednou přestane nebo to bude dělat pořád,záleží na povaze a jak má kdo pevnou vůli :cry:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
23.2.11 10:20
nulu86 píše:

S tím naprosto souhlasím! ON si misí uvědomit, že má problém a že ty mu to budeš říkat, to nepomůže(„vždyť on přece žádný problém nemá“) A pokud to chce nechat bez léčby, no tak to ti přeji pevné nervy… Za mě bych radila v této situaci od něj odejít. Já jsem žila 9 let s neléčeným schizofrenikem a hráčem a doslova jsem ráda, že jsem to přežila… (byla mu diagnostikována schiz. v 16 letech, v té době začal i hrát, chvíli se léčil, potom na to kašlal, protože „on byl přece zdravý“) Já bych odešla-to jsi ale asi nechtěla slyšet :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.11 10:22

antidepresiva má od koho? od obvodáka nebo od psychiatra? pokud od psy, tak tam dochází na kontrolu, a ty před tou kontrolou mu můžeš zavolat a svěřit mu svůj problém, on ti řekne, že bez toho aby se manžel k tomu přiznal nic dělat nemůže, ale bude vědět kam směřovat své dotazy a může pomoct!

jinak já měla před 10 lety manžela co hrál a měl šílený dluhy! Skončilo to vyhrožováním lichvářu a podobně, nic příjemnýho, vzala jsem nohy na ramena!
Ale to už tě asi nezajímá :-)

• Citovat
  • Upravit
135
23.2.11 10:22

Že se k tomu vrací když má problémy?Tím si ty problémy akorát tak přidělá!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
23.2.11 10:28

Chlapi přece žádné problémy nechtějí přiznat ! A to ani sobě. To je všeobecný. Proto se tyhle případy těžko řeší a těžko léčí. Ano, měl by si to uvědomit a měl by sám chtít se léčit.
Má známá podobné řešila, nic nepomáhalo. Nakonec se rozhodla od přítele odejít i se dvěma dětmi. On na to přišel, odprosil jí a 1rok sekal dobrotu. Bohužel se to vrátilo. Zase pije a hraje automaty, stojí to plno peněz, vzal si půjčku na šílený úrok…má dvě zaměstnání, aby to splatil, do domácnosti moc nepřispívá a navíc je stále v práci nebo v hospodě. Je to hrozný život.
Jedinou pomoc vidím v psychologovi i pro zakladatelku, aby věděla, jak k tomu má přistupovat a v psychiatrovi pro manžela - tam asi chodí ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
23.2.11 10:34

Nevím jestli si někdy četla materiály od MUDr. Nešpora, ten se hráčcstvím zabývá. Na jeho stránkách najdeš nějaké materiály zdarma ke stažení: http://www.drnespor.eu/addictcz.html
Má tam i příručky pro příbuzné patologických hráčů. Myslím, že tě to trochu navede co v takové situaci dělat. Hodně štěstí :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10885
23.2.11 11:00

Ahoj, myslím, že by ses měla obrátit na odborníka - psychiatra, nejlépe toho, kdo ho měl/má v péči. Úzkost/deprese a přidružené problémy (hráčství) se nedají řešit domluvou, výhružkami, ani jinak… A překonání není ani o povaze, ani o vůli, překvapuje mě,že si to někdo v dnešní době, kdy už se o těhle nemocech otevřeně mluví, ještě může myslet… Nicméně, stejně jako většina zde přítomných, které mají osobní zkušenost s takovým problémem… taky bych asi odešla. Chápu, ale, žes tohle slyšet nechtěla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
23.2.11 11:07

Ahoj,
já bych asi vyměnila doktora! Jak vidíš antidepresiva nic neřeší. Znám super doktorku, jestli jsi z Prahy písni SZ, pošlu ti kontakt. Je fakt dobrá. Hodně lidem pomohla.
Pa :kytka:

Anonymní píše:
Ahoj,manžel bere už 3 roky antidepresiva, trpěl úzkostmi. V minulosti (cca před 10 lety) měl problémy s hraním automatů, k tomu se vrací nárazově vždycky, když má problémy. Dlouho byl stabilizovaný v rámci možností (máme 2-letého syna), teď během 2 měsíců strávil 2 noci v nějaké herně…Nevím, jak se k tomu mám postavit. Vím, že evidentně potřebuje pomoc, protože mu je zase hůř. Ke svému problému se staví tak, že se mě vlastně netýká (týká, když se večer sebere, nechá vzkaz na celou noc zmizí)a že se nic moc neděje. Nemáte někdo zkušenosti s podobnými problémy ? Hraní automatů není primární problém, vím, že psychické zdraví mého manžela je nestabilní a může dojít kdykoli ke zhoršení..
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.11 12:00

díky za reakce a rady

díky všem za reakce a rady. k psychiatrovi manžel pravidelně chodí, vždycky jen dostane recept, na druhou stranu se obávám, že si sám o další řešení neřekne..odcházet od něj nechci, je výborný táta a problémy se objevily v takovéhle míře po 3 klidných letech. nevím, jestli mám být vstřícná a chápavá nebo se naštvat.. co zabere víc..

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
24.2.11 12:04

Mám kamaráda, který je vyléčený gembler. Když o tomto svém problému začne vyprávět, mám z něj pocit, že tak nějak mezi řečí povídá, že bez léčebny by to nezvlád. Nevím, jak probíhá taková návštěva tvého manžela u psych.ale asi bych Mudra kontaktovala s tím, že bych mu sdělila své obavy. Ono je hrozně těžký si nějaký takový hnus přiznat sám sobě natož potom někomu jinýmu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
24.2.11 12:07

jo, jinak když se naštveš tak ti to moc nepomůže, protože pokud manžel té závislosti zase propadl, tak se můžeš stavět třeba na hlavu. Pokud ho budeš chápat a nic neřešit, tak se stane (podle mého) že v noci budeš sama doma čím dál častěji a možná, že ti na dveře začnou zvonit lidi, kteří se příjdou přihlásit o splátku dluhu:-( Takže bych to zkusila řešit přes Mudra a až teprve potom bych nejspíš pakovala kufr .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Annaaaaa
25.2.11 14:22

antidepresiva

Určitě je těžké se rozhodnout a žádné rozhodnutí
není optimální, protože při každém něco ztratíš,
ať zůstaneš nebo odejdeš. Já jsem zažila s exmanželem
exekuce, antidepresiva beru naopak já. Máme dvě děti.
Po mých zkušenostech doporučuji nejprve vyřešit či
zabezpečit tvojí finanční situaci, abys v nejhorším
dokázala vyjít s penězi sama, bez přispění manžela.
Pronájem malého bytu v nejhorší eventualitě se vždy
najde. Pozor na jeho dluhy. Pokud jsou udělané během
manželství, zodpovídáš za ně i ty, třeba i 10 let po
rozvodu. Proti jeho dluhům je jediná obrana být rozvedení, i když žijete spolu. Na tvůj majetek se
pak dluhy nevztahují. Přeji sílu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí