Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Už pár hodin přemýšlím zda napsat tuto diskuzi. Nakonec mi to nedalo, protože to ve mně vážně vře. Mám super přítele to ano, ale strašně mi na něm vadí, že není dostatečně motivovaný. Mám takový pocit, že v životě dosáhl určitého standardu a to mu stačí. Průměrná práce=průměrný plat. Já vím, že nemůžu čekat zázraky, ale. Je to měsíc co se u něho v práci uvolnilo práce vedoucího. Od začátku neměl nejmenší snahu tuto pozici dostat. Tak jsem se ho zeptala proč? Prý stejně nedostane tolik peněz kolik by chtěl… On už totiž předem vše ví. Nakonec tu práci dostal nějaký kolega, který má 3 roky praxe. Naštvalo mě to z toho důvodu, že přítelovi to místo neoficiálně nabídli a pak vše bylo jinak. Já jsem ta, koho to mrzí, protože peníze se vždy hodí a proč se nemít lépe, ale on je v klidu.
Tohle je takové stručné nadhození v čem mě ta jeho povaha štve. A dnes ráno mě dorazil. Já osobně si zkouším něčím přivydělat. Je to dost náročné. Ráno s ním mluvím, že na to asi nemám, že je to pro mě náročné /časově i psychicky/… a on? Prý tě nikdo nenutí to dělat.
Proč jsem jediná, kdo chce, abychom se měli lépe??? Proč nemůže zvednout ten svůj zadek a najít si brigádu?
Prosím o radu, jak přítele více motivovat. Mít se lépe přeci není špatná věc.
Ahoj, to je těžké..je to o povaze každého znás..myslím si, že v tomto přítele nezměníš.. pokud on sám je zvyklý na svůj standart a nic mu nechybí, jen těžko bude usilovat o něco víc pokud to nemá v povaze..jak já to znám.. ![]()
Btw. kdybych byla jeho nadřízeným a nabídla mu místo vedoucího a on se k tomu nevyjádřil popř. by se nesnažil dokázat, že na to má, taky bych vzala radší někoho cílevědomějšího byť s menší praxí..
Přítel o to místo evidentně nestál..
Kdybys přišla na nějakou motivaci hned napiš
Samotnou by mě to zajímalo.. ![]()
obavam se ze je to o povaze … a co zkusit ho motivovat ze potrebujete tohle pro mimco nebo ze byste mohli jet na nejakou hezkou dovolenou … nebo neni potreba neco na byte?
Každý jsme jiný, musí chtít sám. Možná je to jeho malé sebevědomí, nevěří si, bojí se, že selže. Znám takových lidí spoustu.
Být tebou, tak si uvědomím všechny jeho klady a budu ho brát takového jaký je. Člověka nepředěláš. Pravděpodobně takový byl, když jste se poznali. A pokud by jsi raději chlapa, co vůbec není doma a jen vydělává… ? Podle mě peníze nejsou všechno !
Ale na druhou stranu, partnera si musíme vážit, pro cokoliv. Nevím, jak tohle cítíš…
Nesnaž se ho předělat,věřím,že tě to štve,když byla vidina lepšího výdělku.Třeba se na to necítil.Někdo má prostě méně dravou povahu a je mu dobře takhle.Musí k tomu dospět sám a ne pod tlakem.Nebo taky zůstane takhle.Spousta lidí dělá jednu práci x let ![]()
Amelie píše:
obavam se ze je to o povaze … a co zkusit ho motivovat ze potrebujete tohle pro mimco nebo ze byste mohli jet na nejakou hezkou dovolenou … nebo neni potreba neco na byte?
nejdřív potřebujeme to mimčo ![]()
na dovolenou jezdíme každý rok. vždy na to uškudlíme. a ten byt nás teprve čeká. chceme se stěhovat mimo prahu. důvodem je právě i to, že si v praze nemůžeme dovolit koupit byt. a mě to neva, protože stejně chci svoje děti vychovávat mimo prahu
Evuše mám doma to samý. Pracuje jako IT za poměrně průměrný plat. Tvrdí mi, že na naší oblast má plat nadprůměrný, ale mě se to nezdá. Když jsem řekla, že bych si našla nějakou brigádu po večerech nebo víkendech, tak mi řekl, že to nepřpadá v úvahu, že bychom se vůbec neviděli…
To samý je to s bydlením a zařízením bytu. Jemu to prostě takhle stačí, takže ani nemá snahu něco zlepšovat.
lumáťa píše:
Každý jsme jiný, musí chtít sám. Možná je to jeho malé sebevědomí, nevěří si, bojí se, že selže. Znám takových lidí spoustu.
Být tebou, tak si uvědomím všechny jeho klady a budu ho brát takového jaký je. Člověka nepředěláš. Pravděpodobně takový byl, když jste se poznali. A pokud by jsi raději chlapa, co vůbec není doma a jen vydělává… ? Podle mě peníze nejsou všechno !Ale na druhou stranu, partnera si musíme vážit, pro cokoliv. Nevím, jak tohle cítíš…
máš pravdu peníze nejsou vše, ale jsou hodně. Neznám moc lidí, kteří by se nechtěli mít lépe… Já jeho klady znám je to opravdu super chlap. Ve době když jsme se poznali měl jiné zaměstnání. více náročné. těžko jsem hned od začátku nemohla tušit, že mu chybí motivace… to se přeci nedá vědět…
a určo tu netvrdím, že mým přáním je, aby byl od rána do večera v práci.
a nebyla by ta lépe placená práce n ÚKOR volného času?? mimochodem víc zodpovědnosti taky nic moc
muj muz chodi domu v 19, radsi bych ho videla denne vic nez 2hod
lleennttiillkkaa píše:
Evuše mám doma to samý. Pracuje jako IT za poměrně průměrný plat. Tvrdí mi, že na naší oblast má plat nadprůměrný, ale mě se to nezdá. Když jsem řekla, že bych si našla nějakou brigádu po večerech nebo víkendech, tak mi řekl, že to nepřpadá v úvahu, že bychom se vůbec neviděli…
To samý je to s bydlením a zařízením bytu. Jemu to prostě takhle stačí, takže ani nemá snahu něco zlepšovat.
vtip je právě vtom, že na svojí profesi ten plat má víc jak dobrý. Jen prostě vím, že je to schopný chlap. šikovný pracovity a tak jsem si myslela, že v životě bude chtít mířit trošičku výše.
prostě je to takový flegmatik, že bych někdy.....
jizvíková píše:
a nebyla by ta lépe placená práce n ÚKOR volného času?? mimochodem víc zodpovědnosti taky nic moc
muj muz chodi domu v 19, radsi bych ho videla denne vic nez 2hod
tak třeba ta volná pozice v práci měla stejnou pracovní dobu.
jo a ještě jsem věděla , že u nich v práci se bude uvolňovat další pozice nadřízeného. Tak jsem se ho ptala jestli o tu pozici bude usilovat (stejná pracovní doba) řekl, že ne.
Já ho přeci nechci do ničeho tlačit.
Jen bych si přála, aby chtělv životě více než v půl čtvrté skončit v práci a koukat na telku …
Opravdu vím, že schopný je. teď na jaře nám bude dělat bydlení, ale… v tomhle směru jsem taková zklamaná a stojí mě to dost sil to přecházet
A vy máte nedostatek penízků? Já nevím, tobě vyhovuje aktivita, jemu pohodlí. každý máte nějaké představy o životě a on chce asi žít v klidu a ne se pořád honit. Když vidím, jak přítel jezdí domu někdy třeba až v noci a o víkendu musí pracovat a pak nemá sílu a náladu na jiné věci, tak si říkám, jaký to bude až bude mrňousek. ale zase máme penízky. Takže jde o to, jestli ty chceš, aby ste měli víc peněz, nebo je potřebujete. ![]()
EvušeŠ píše:
jo a ještě jsem věděla , že u nich v práci se bude uvolňovat další pozice nadřízeného. Tak jsem se ho ptala jestli o tu pozici bude usilovat (stejná pracovní doba) řekl, že ne.Já ho přeci nechci do ničeho tlačit.
Jen bych si přála, aby chtělv životě více než v půl čtvrté skončit v práci a koukat na telku …
Opravdu vím, že schopný je. teď na jaře nám bude dělat bydlení, ale… v tomhle směru jsem taková zklamaná a stojí mě to dost sil to přecházet
Tak třeba se bojí,nechce mít mít za někoho zodpovědnost.Zkus se ho na to zeptat proč to nechce dělat(nevím zda jsi se už ptala).Netlač,nanaléhej…Akorát se zasekne a nebude s ním řeč..Jak by bylo tobě kdyby ti mluvil do tvé práce a nutil tě dělat něco co třeba dělat nechceš ![]()