Nahota a dítě

Anonymní
22.2.11 11:02

Nahota a dítě

Ahoj všem,
mám takový dotaz, do jakého věku dítěte je vhodné chodit před ním nahá/nahý? Jsme s manželem zvyklý chodit spát nahý a malá spí zatím u nás v ložnici.Teď jí je rok a měsíc a minimálně ještě rok s námi v ložnici spát bude muset.. Kdy asi tak začne vnímat nahotu??
Díky moc za info i rady :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
22.2.11 11:08

Moje máma přede mnou chodila nahá skoro až do mé dospělosti a nijak mě to nepobuřovalo. Dokaď jsme se vešly do vany v předškolnmím věku, tak jsme se spolu i koupaly. Kamarádka se koupe se svým čtyřletým capartem. Jak by to ale bylo s tátou, to nevím, byly jsme jen s mamčou. Dnes bych neměla problém jít na nudapláž. Asi bych to možná pojala tak - chodit před dítětem nahá - nahý do té doby, než to bude rodiči před dítětem trapné. Myslím, že pro dítě je to dobré, když vidí své rodiče nahé. Ale nejsem psycholog.

• Citovat
  • Upravit
17310
22.2.11 11:10

Našemu prckovi viz. matřík se nijak nezakrýváme,i se s námi koupe.Nevidím v tom žádný problém.Vysvětlili jsme mu rozdíl mezi ženským a mužským tělem 8-)

Doma jsme měli pravý opak-od mého táty.
Každý to má jinak,někdo se stydí,druhému je to nepříjemné.je to na domluvě s manželem jak to cítí on a jak ty :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
22.2.11 11:11

Dokud se nazačně dítě nebo rodič stydět. Dcerce je 4,5 a nemáme přes sebou jako rodina problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
22.2.11 11:14

moji obaja rodicia chodili po predo mnou nahi v podstate az kym som sa neodstahovala z domu, t.j. do mojej 19tky.

ziadno sa nehanbili, mne to tiez neprislo divne, i ked raz sa stalo, ze otec nevedel, ze mam na navsteve kamosku a stretli sa na chodbe, on nahy, ona vyhukana :mrgreen:

ja som hanblivka, ale urcite to ziadno nesuvisi s tym, ci rodicia chodili holi alebo nie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6158
22.2.11 11:17

soldi, uplne vidím tú situáciu :-))) si ma pobavila a dobre :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
22.2.11 11:25
soldi píše:
moji obaja rodicia chodili po predo mnou nahi v podstate az kym som sa neodstahovala z domu, t.j. do mojej 19tky.ziadno sa nehanbili, mne to tiez neprislo divne, i ked raz sa stalo, ze otec nevedel, ze mam na navsteve kamosku a stretli sa na chodbe, on nahy, ona vyhukana :mrgreen:

tak být já tou kamoškou, jsem z toho na větvi taky :lol: Dodneška si pamatuju, jak kamarádčin táta chodil u nich doma zásadně jen v trenkách a když jsem se k nim stavovala, tak mi tak i otvíral :lol: Nepobuřovalo mě to, spíš mi to přišlo směšný, bo z domu jsem to neznala.

Jinak za nás - taky se klidně před dcerou (3 roky) odhalíme, dokud jí nebo nám to vadit nebude, budem to tak dělat i dál :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436

U nás doma jsme taky chodili nazí všichni a nikomu to nepřipadalo divné. Ani mě, když mi bylo 15 a o lidském těle jsem toho věděla už sakra dost. Sice jsem se v tomhle věku začala stydět, takže jsem se například zavírala v koupelně a už jsem se nahatá neproducírovala doma, ale nahý taťka, který lezl z vany mě nijak nepobuřoval, brala jsem to a pořád beru jako přirozenou věc, na kterou máme i teď s přítelem stejný náhled. Takže žádné zahalování se u nás nekoná.

Příspěvek upraven 22.02.11 v 11:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265

U nás se nahota taky nijak neskrývá. Normálně se před malým převlíkám, koupu se s ním já i taťka.
Naši doma taky chodili nazí a nějak se to neřešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
22.2.11 11:31

Před malým se neschovávám, manžel se s ním koupe ve vaně.

U nás doma se máme před námi dětmi také neschovávala a to až do naší dospělosti (např. když se převlékala apod.). Její (ženská) nahota mi přišla přirozená. Táta před námi nikdy nahý nechodil, vždy si úzkostlivě zahaloval určité partije :mrgreen: (nejnahatějšího jsem ho viděla v trenýrkách). „Podepsalo“ se to na mě tak, že můj záčátek sexuálního života byl trošku náročnější (sem se bála chlapovi tam dolů šáhnout… :oops: A to mám bratra, takže jsem věděla, jak to tam dole vypadá. Ale prostě to ve mně bylo jako něco nepatřičného… :roll: ).

Takže za mě - nedělat s nahotou cavyky a brát to jako přirozenou věc. Zahalovat se jen tehdy, pokud je to dítěti či rodiči nepříjemné (což když se to bude brát jako přirozená věc se ani nemusí stát).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
22.2.11 11:35
soldi píše:
moji obaja rodicia chodili po predo mnou nahi v podstate az kym som sa neodstahovala z domu, t.j. do mojej 19tky.

ziadno sa nehanbili, mne to tiez neprislo divne, i ked raz sa stalo, ze otec nevedel, ze mam na navsteve kamosku a stretli sa na chodbe, on nahy, ona vyhukana :mrgreen:

ja som hanblivka, ale urcite to ziadno nesuvisi s tym, ci rodicia chodili holi alebo nie

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tak to se stali i u nás. My jsme zvyklí chodit doma nazí a nazí i spíme. A jednou u nás spala kamarádka našich dvou dětí(6,7,8 roků) a jen co se probudili, začali dělat binec, skákali po gauči, honili se-prostě opičinec a přítele to probudilo tak tam vletěl udělat přádek. Vaneska viděla jeho všechno a koukala prý 8-o No aspoň měla zážitek, protože o tom mluvila dlouho a bůhví komu všemu to řekla :roll: Myslím, že ti její rodiče nebyli moc našení :-?

Jinak jak jsem byla malá já tak jsem občas zahlédla mamku nahou a taťku jsem viděla nahého POPRVÉ V 8MI LETECH, do tý doby jsem neměla ponětí jak vypadá muž a řeknu vám, že jsem to dlouho nemohla rozdýchat a taťky jsem se začala bát!

Takže můj názor je ten, že nahota patří k životu a je přirozená. Já budu chodit nahá pořád. A přítel není biootec dětí, je s náma od jejich 4 a 5ti let a od začátku mu to nedělalo problém, i se s nimi občas koupe. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
14598
22.2.11 11:36
Anonymní píše:
Moje máma přede mnou chodila nahá skoro až do mé dospělosti a nijak mě to nepobuřovalo. Dokaď jsme se vešly do vany v předškolnmím věku, tak jsme se spolu i koupaly. Kamarádka se koupe se svým čtyřletým capartem. Jak by to ale bylo s tátou, to nevím, byly jsme jen s mamčou. Dnes bych neměla problém jít na nudapláž. Asi bych to možná pojala tak - chodit před dítětem nahá - nahý do té doby, než to bude rodiči před dítětem trapné. Myslím, že pro dítě je to dobré, když vidí své rodiče nahé. Ale nejsem psycholog.

Taky tak. Jen táta nosil trenky a ve vaně se schovával mezi nohama a až do dnes :D Fakt s tím nemám problém.
Já nahotu u mých holek netajím, neschovávám. Jen manžel musí chca nechca. nejradši by v létě i nahý spal...... ale moje starší není jeho a je strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
22.2.11 11:47

Já vždycky zastávala názor, že je to přirozené a že naopak čím víc se rodiče budou před dítětem schovávat, tím víc to pro to dítě bude nepřirozené a i v pubertě to budou bouřlivěji prožívat. No prckovi je rok a jen se před ním objevím nahá, tak je jak posedlý a hned mě chce „mačkat čudliky“ (bradavky) a nebo pořád ukazuje na intimní partie, hrozně ho to zajímá a chtěl by to prozkoumávat:-). No takže teď se už před ním taky oblékám a on mi často i vyhrnuje tričko nebo stahuje kalhotky aby se podíval, tak nevím, snad ho to přejde:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
22.2.11 11:49

me to teda vadilo az v puberte ze otec chodi doma jen ve slipech i pred kamoskama a tak…jinak si myslim ze je to detem naprosto sumak :wink: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
22.2.11 11:57

Soldi něco podobného se stalo mě, když jsem byla u sestřenky, ale spíš se lekl strejda, protože mě tam nečekal, ale nijak nás to nepohoršilo ani jednoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí