Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Peťule1013 píše:
Já vím, kdyby se to stalo mně (já bych teda takhle pitomá nebyla, mně by spíš vyrazili, protože jsem nemehlo), tak bych nechtěla, aby byl na mě naštvaný, určitě bych potřebovala utěšit a mít v něm oporu. Ale on mě zrovna nedávno dost zklamal, ještě pořád se s tím srovnávám a teď zas tohle. No prostě poslední dobou to dost hnojí. Je to můj nejlepší a taky jediný přítel, takže si můžu postěžovat jen jemu, ale těžko si mu budu stěžovat na něj samotnýho
@Peťule1013 No tak nemůže čekat, že ho po vyhazovu z práce, ještě z jeho viny budeš utěšovat, je to s prominutím vůl, takhle si to zavařit a ještě přijít o dobrou práci v této době, může si kopat do zadku, že to nemá v papírech a uhrál to na dohodu ![]()
@Peťule1013 píše:
Já vím, kdyby se to stalo mně (já bych teda takhle pitomá nebyla, mně by spíš vyrazili, protože jsem nemehlo), tak bych nechtěla, aby byl na mě naštvaný, určitě bych potřebovala utěšit a mít v něm oporu. Ale on mě zrovna nedávno dost zklamal, ještě pořád se s tím srovnávám a teď zas tohle. No prostě poslední dobou to dost hnojí. Je to můj nejlepší a taky jediný přítel, takže si můžu postěžovat jen jemu, ale těžko si mu budu stěžovat na něj samotnýho
Když ten můj stojí za hovno, tak mu to řeknu. On s tím stejně prd nadělá, jako by s tim nadělala nějaká kamarádka nebo plyšovej medvídek. ![]()
@peta81 Tak jsem se vyspala a mám pocit, že jsem ještě vic naštvaná než včera. Rozleželo se mi to a uvědomuju si následky, které mě včera plně nedocházely. Jsem opravdu velmi zklamaná a nevím, jak se k němu teď chovat. On se moc stydí, včera dokonce brečel, ale to mu práci nevrátí a novou nenajde. Už hledá, ale vím, jak to bylo před 3 lety a situace je teď snad horší, takže bůhví, kdy zas najde. Já už si také hledám brigádu (což je asi jediná pozitivní věc, už potřebuju něco dělat po těch letech doma), ale z toho nevyžijem že. Máme sice rezervu, ale ta vydrží při největší šetřivosti 4, 5 měsíců. Pak jsme v pytli. Mám strach. A v dnešní době je to fakt krize. A on to moc dobře ví a stejně nás všechny ohrozil kvůli fakt malichernosti. Nevím, jak budu toto odpouštět ![]()
@WTFF Za prvé nemám kam, za druhé ještě kojím. Nechci od tak malého dítka natvdro do práce. Na brigádu to je věc jiná. Já to vůbec nechápu. On je tak zodpovědný manžel a táta, nechce se mi ani věřit, co provedl ![]()
@Peťule1013 píše:
@WTFF Za prvé nemám kam, za druhé ještě kojím. Nechci od tak malého dítka natvdro do práce. Na brigádu to je věc jiná. Já to vůbec nechápu. On je tak zodpovědný manžel a táta, nechce se mi ani věřit, co provedl
A nechceš alespoň naznačit co provedl? Píšeš o malichernosti, ale kvůli malichernosti se lidi z práce přece nevyhazují
Jinak možnosti no. Zkrátit rodičák, budeš brát víc peněz, ale budeš se muset vrátit dřív do práce
Nebo jestli máš lepší kvalifikaci a práci si najdeš lépe, ať jde chlap na rodičák a ty si najdi práci.
Že nechceš na tvrdo od tak malého dítka je pochopitelné, ale nemáte moc na vybranou. Buď začneš pracovat ty, nebo muž, jinou možnost nemáte. Nebo si vsaďte sportku, třeba budete mít štěstí ![]()
Také by mě zajímalo, kvůli jaké malichernosti ho vyhodili z práce, kde byl na dobu neurčitou.
Je to vůl, zvlášť v době, kdy splácíte barák a máte malé děti.
Ale asi už nemá cenu mu nadávat, i když chápu, že je to zoufalství a člověk je toho plný. Nicméně holt se bude muset začít snažit svoji blbost odčinit a jít makat, ať je to co je to za práci. Vzít i něco „horšího“ a přitom hledat dál…
Já nevím, co tu řešíte, já mám přítele taky doma, bez práce, žádná bohužel není. měsíčně máme 4 tisíce a žijeme…
![]()
No ale těžko ze 4 000 utáhnete péči o 4 lidi a úvěr na nový dům, že???
@Anonymní píše:
Já nevím, co tu řešíte, já mám přítele taky doma, bez práce, žádná bohužel není. měsíčně máme 4 tisíce a žijeme…![]()
Promiň, ale fakt žijete? Není to jenom přežívání?
Já bych nemohla žít bez zábavy, výletů, dobrýho jídla atd.
Ale je to každého věc ![]()
@Peťule1013 je mi lito, co se stalo. Nechci strasit, ale ted je to s praci spatny, manzel hledal praci pomerne dlouho. Protoze dochazely rezervy nastoupila jsem do prace nakonec ja a manzel sel na rodicak. Byt tebou tak hledam praci taky. Obzvlast jestli mate rezervu jen na par mesicu. Treba se nakonec postesti manzelovi a praci brzy najde, ale pokud ne bude nejaky prijem alespon od tebe, lepsi nez prijit o strechu nad hlavou.
Samozrejme to chce taky projit vydaje a to co neni nutne eliminovat, ja treba prerusila penzijni pripojisteni a dalsi sporeni, snizila tarif na telefon apod.
@krtek7489 píše:
A nechceš alespoň naznačit co provedl? Píšeš o malichernosti, ale kvůli malichernosti se lidi z práce přece nevyhazujíJinak možnosti no. Zkrátit rodičák, budeš brát víc peněz, ale budeš se muset vrátit dřív do práce
Nebo jestli máš lepší kvalifikaci a práci si najdeš lépe, ať jde chlap na rodičák a ty si najdi práci.
Že nechceš na tvrdo od tak malého dítka je pochopitelné, ale nemáte moc na vybranou. Buď začneš pracovat ty, nebo muž, jinou možnost nemáte. Nebo si vsaďte sportku, třeba budete mít štěstí
No nebudu psát co, kde konkrétně, ale prostě si vzal domu něco, co šlo do likvidace. Nikdo nebyl škodnej, ta věc by byla stejně zničena, ale nemá se to. No a kolega to zjistil a naprášil ho. Moc se za něj stydím
On má přislíbeno místo, ale to není nikdy jistý v dnešní době
Já bych možná měla srovnatelnou kvalifikaci, ale nemám žádnou praxi, po škole jsem hned otěhotněla. S tím rodičákem to nejspíš udělám, uvidím měsíc, jestli náhodou a pak začnu škemrat v rodině (o práci, ne o peníze) ![]()
@Peťule1013 píše:
No nebudu psát co, kde konkrétně, ale prostě si vzal domu něco, co šlo do likvidace. Nikdo nebyl škodnej, ta věc by byla stejně zničena, ale nemá se to. No a kolega to zjistil a naprášil ho. Moc se za něj stydímOn má přislíbeno místo, ale to není nikdy jistý v dnešní době
Já bych možná měla srovnatelnou kvalifikaci, ale nemám žádnou praxi, po škole jsem hned otěhotněla. S tím rodičákem to nejspíš udělám, uvidím měsíc, jestli náhodou a pak začnu škemrat v rodině (o práci, ne o peníze)
paráda, udávání jako za protektorátu
No sice už tu byly hlášky jaký „je to vůl“ a kdovíco ještě, ale já v tom jeho vinu až tak nutně nevidím. Vzal si domů nějakou odepsanou věc, možná rohlík? (toto se děje běžně) a někdo ho udal.