Manžel chce přestat kouřit

Anonymní
21.1.13 05:11

Manžel chce přestat kouřit

Manžel chce přestat kouřit. Je plně odhodlaný a má dost velkou motivaci.Jsem ráda, ale je mi jasné, že to pro něj nebude jednoduché. Chtěla bych mu v jeho odhodlání pomoci. Existují náplasti, prášky, žvíkačky? Máte někdo osobní zkušenost? Budu ráda za jakoukoliv radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.1.13 06:05

Ahoj. Oba jsme kuřáci, kteří s tím skoncovali. Já před deseti lety ze dne na den, byl to krušný čtvrtrok, ale od té doby už jsem si nikdy nezapálila. Dodnes to považuji za své největší vítězství nad sebou sama. Manžel přestal v březnu loňského roku s normálními cigaretami (krabička denně) a přešel na elektronickou. Dnes už ji kouří tak třikrát do týdne. Měl velkou motivaci, nešlo nám počít dítě… a dnes už jsem ve 22. týdnu :)
 S.

• Citovat
  • Upravit
3270
21.1.13 07:09

No tak at s tím prostě přestane :lol: můj manžel kouřil 15let,3/4 krabičky denně u piva víc. Pak na něj vlezla nějaká krutá viroza kdy nemohl dýchat, kašlal a dusil se, tak si prý představil že takhle to bude čím dál horší a za dne na den přestal. Prý mu bylo pár dní fyzicky špatně, klepal se a na zvracení. Pak to přešlo a drží se.Chce to jen tu správnou motivaci, odhodlání a chut do toho jít. držím :palec: :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
21.1.13 07:14

Náplasti a žvýkačky existují, ale ne každému to vyhovuje, musíte vyzkoušet. Známý se odnaučil kouřit takovou tou dětskou cigaretou - je to žvýkačka vypadající jako cigareta - i v tom stejném papírku zabalená. On byl fixovaný spíš na te zvyk - mít v puse cigaretu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.13 07:23

Já vlastně ani nevim jestli bych chtěla, ale když dokážu kouřit s anginou, kdy skoro nemůžu spolknout vodu, tak jsem asi beznadějný případ :-D

• Citovat
  • Upravit
25182
21.1.13 07:37

Tak ať nekouří. Není nic lehčího. Nekoupím cigarety, nekouřím.

Znám dva silné celoživotní kuřáky. Oba s tím sekli ze dne na den.
Strejda byl dva dny v nemocnici a nechtělo se mu chodit kouřit dvě patra do přízemí. V nemocnici si nezapálil a doma už taky ne. Dneska říká, jak byl hloupej a co do toho nacpal peněz.
Teta taky kuřačka opět přestala. Sice přibrala nějaké to kilo, ale nekouří. Naštvalo ji nějaké zdražení cigaret a už si je nekoupila.

Takový ty řeči, že to nejde. Jen výmluva pro slabochy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
21.1.13 08:00
@Mava píše:
Tak ať nekouří. Není nic lehčího. Nekoupím cigarety, nekouřím.

Znám dva silné celoživotní kuřáky. Oba s tím sekli ze dne na den.
Strejda byl dva dny v nemocnici a nechtělo se mu chodit kouřit dvě patra do přízemí. V nemocnici si nezapálil a doma už taky ne. Dneska říká, jak byl hloupej a co do toho nacpal peněz.
Teta taky kuřačka opět přestala. Sice přibrala nějaké to kilo, ale nekouří. Naštvalo ji nějaké zdražení cigaret a už si je nekoupila.

Takový ty řeči, že to nejde. Jen výmluva pro slabochy.

Kořila jsi někdy? Že tady osočuješ kuřáky kterým nejde přestat že jsou slaboši 8o kouření je závislost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.1.13 08:14

Osobní zkušenost taková, že náhražky jsou akorát ztráta peněž.. u mně stačilo se zabejčit, 15.7.2012 jsem v 1 v noci na benzínce (cestou z festivalu) típla cigáro a od té doby ani ťuk.. a to jsem byla extra silný kuřák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
21.1.13 08:25

Pokud je vůle, tak nebude potřebovat nic z toho, jen ať se vyhne rituálům-např. pokud byl zvyklý hned ráno kafe a cígo, tak ať si dá radši čaj apod. Já nekouřím už spoustu let a partner se rozhodl před 4 mi lety o vánocích sám od sebe :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4476
21.1.13 08:48

Manzelovi jsem koupila naplasti, ale stejne je nepouzil. Chtel prestat on sam a taky prestal i bez naplasti. Tak nam lezi v lekarne a zbytecne vyhozeny penize :mrgreen: Ale tech penez, co jsme uz usetrili tim, ze prestal kourit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
21.1.13 08:48

@katule9 Nekouřila. Tak hloupá nejsem.
Jen píšu zkušenosti svých příbuzných. Můj strýc kouřil od svých 15 let. Denně vykouřil krabičku i víc. Když s tím sekl, bylo mu přes 65 let. Dneska nekouří. On sám osobně říká, že to nic nebylo. Stačí si říct nechci kouřit.

Jen jsem svým příspěvkem chtěla říct, že když někdo chce, tak to jde.

@katule9 A NIKOHO NEURÁŽÍM. Nevím co máš??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
21.1.13 08:50

@katule9 Taky nejak nechapu, @Mava nikoho neosocuje. Nebo blbe ctu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
21.1.13 08:53

@74paja Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
21.1.13 09:14

Moji rodiče přestali kouřit oba ze dne na den, už nekouří 12let. Manžel taky přestal ze dne na den, bez jakýchkoli náhražek, nekouří 20 let. Pokud má silnou vůli a dobrou motivaci, tak žádné žvýkačky a náplasti snad potřebovat nebude ;) Hodně štěstí, kouření je hnus, jsem ráda že jsem ani nikdy nezačala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
21.1.13 09:38

Přítel přestal 2.1. takže nekouří dvacet dnů. Kouří teda elektronickou, ale tu jenom když je nejhůř (myslím, že by se to dalo srovnat s těma nikotinovýma pastilkama). Když jsem mu nabízela, že koupím náplasti nebo právě ty pastilky řekl, že nechce, že si to chce celý „řídit“ sám. Takže bych se manžela nejdřív zeptala, abys zbytečně nevyhazovala peníze. Přítel kouřil téměř 20 let, byl (teda doufám, že BYL) silnej kuřák a musím říct, že abstinenční příznaky má.
Myslím, že to pro každýho není tak jednoduchý, jak, podle mě shazovačně, píše Mava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová