Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@katule9 píše:
Kořila jsi někdy? Že tady osočuješ kuřáky kterým nejde přestat že jsou slabošikouření je závislost
Souhlasím, že kouření je závislost a je hooodně těžké přestat.
Je to jedna z nejtěžších závislostí které jsou a seknout s tím neumí každý a není to pro každého jednoduché. Taky je rozdíl když kouříš 5 denně a krabičku denně, to se taky přestává hůř. Znám moc lidí, co se snažili a nedokázali to a nějaké náplasti a žvýkačky, jsou jen vyhozené peníze. Všechno to je jen v hlavě, buď překonáš 3 měsíce nebo i déle a nebo nepřekonáš.
Můj táta kouřil 4 krabičky denně, pak si jednou koupil ego-w a už kouří jenom to. Začal na náplni 24mg, pořád jí měl u pusy, teď po roce kouří jen občas 6mg, obdivuji ho a ostatní co to dokázali taky.
Já sama jsem kouřila a hodně moc kouřila, i když jsem doma ležela s chřipkou, tak jsem se zvedla a šla si zapálit a taky jsem si všimla, že když marodím, kouřím mnohem víc ![]()
Pak, ale moje dcera dostala ošklivou Bronchitidu, opravdu jsem se o ní bála, už takhle je na Berodualu a Ecobeku 5 x denně a to je zdravá. Byla jsem s toho zoufalá, jak jsem jí slyšela kašlat a já do toho u okna vesela hulila. Přítel je zapřísáhlí nekuřák, takže jsem se i divila, že chápal můj problém s tím, že nedokážu přestat. Ale ta malá mě donutila, nechtěla jsem aby jí bylo hůř doma než venku. I když jsem kouřila z okna, doma to cítit bylo a dost, hlavně po ránu.
Koupila jsem si taky Ego-w, ptala jsem se i doktora zda to můžu kouřit doma, řekl mi že ano, první měsíc byl šílený, myslela jsem že to nezvládnu, fakt pořád tam byla ta chuť, hlavně po ránu ke kávě, ale už to bude půl roku a vždy když mi malá doma zakašle, tak vím pro koho to dělám, vím že nechci aby moje děti měli mámu kuřačku, už ne…
Můj přítel se mnou ty krušné týdny přetrpěl a teď jsme spokojení všichni.
ALe tak i tak, nikdy bych neřekla o kuřákovi, že je to slaboch, protože jsem si tím prošla a není to nic jednoduchého.
A ještě bych mohla doporučit knížku:Jak lehce přestat kouřit, moc hezké čtení!!!
@terezka24 Přesně tak, taky jsem dost silný kuřák, pouze v těhu jsem kouřila málo, a v porodnici vůbec…a blbá jsem znovu začala. Obdivuji lidi co přestanou já se o to pokouším..ale není to lehké. A rozhodně to není slabošství když to někdo nezvládne, proto mě to docelai urazilo ![]()
@katule9 píše:
@terezka24 Přesně tak, taky jsem dost silný kuřák, pouze v těhu jsem kouřila málo, a v porodnici vůbec…a blbá jsem znovu začala. Obdivuji lidi co přestanou já se o to pokouším..ale není to lehké. A rozhodně to není slabošství když to někdo nezvládne, proto mě to docelai urazilo
Není to slaboch. Ten kdo si to nezažil z vlastní zkušenosti, tak neví co to pro silného kuřáka je.
Já kouřila krabičku i víc denně a nebylo to jednoduché ani trochu.
Jsem ráda, že to mám zasebou a nikdy nebudu odsuzovat někoho kdo to nezvládne.
Ale zase znám i lidi, co kouřili krabičku a sekli s tím a byli v pohodě, ale to jsou opravdu vyjímky.
Ale vážně ti mohu doporučit elektronickou cigaretu, je to dobrý začátek, jen vychytat náplň co ti bude sedět. ![]()
@terezka24 no přemýšlím o ní, asi to zkusím. A kde se dá sehnat tu co máš ty? kolik to vůbec stojí?
@katule9 píše:
@terezka24 no přemýšlím o ní, asi to zkusím. A kde se dá sehnat tu co máš ty? kolik to vůbec stojí?
Můžu doporučit stránku
www.ejuice.cz
Je tam velký výběr jak z cigaret tak z náplní.
Já mám teď na míru sestavenou cigaretu, ale byla to Dragon king ego-W, stojí od 500kč do i 2000kč.
Pokud vydržíš kouřit jenom to, tak se ti peníze brzo vrátí.
Já prokouřila za měsíc cca kolem 2500kč, teď pouze 500kč i míň když dostanu náplň třeba od mamči nebo přítele ![]()
Ahoj vše od zakladatelky
.
Já i manžel děkujeme všem za rady.
@terezka24
Já jsem před otěhotněním kouřila krabičku a s pozitivním těhotenským testem jsem načatou krabičku předala příteli a už si nikdy nezapálila. Víceméně bez absťáku, bez velkejch chutí. Sama se tomu dodneška divím. Zato svojí váhu sem radši psát nebudu - jsem na jídle regulerně závislá, resp. na přejídání, na jídle jsme závislí všichni
. Takže chápu, že každej má tu svojí 13. komnatu a že co pro někoho je pohoda džez je pro někoho utrpení… mmch. přítel taky kouří ego akorát typ T a je myslím spokojenej
.
@Rona
Myslím, že je lepší kouřit elektronickou než normální. Aspoň do sebe člověk nedostává dehet a ostatní hnusné látky a kouř co vychází nikomu nevadí a hlavně nesmrdí. A mě doma už nesmrdí záclony ![]()
@terezka24
To souhlasím. Přítel teda tvrdí, že jí má na přechodnou dobu, že cíl je nekouřit nic, ale jak to bude doopravdy to se ukáže časem.