Manžel chodí často do hospody, jak to chodí u vás?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16205
1.3.26 17:28
@Pedro867 píše: Více
:mrgreen: :palec:
Taky mě už napadlo, jestli ho tam netáhne i něco jinýho… :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.26 17:59

@Pauznuto Děti spolu (zatím) nemáme. Nutno ale říct, že i přes to ho miluji.
Vlastně si neumím představit od něho odejít. zároveň vím, že tohle ovlivňuje náš společný život víc než si chci připustit.
Myslíte, že má cenu ho nějak motivovat, aby prostě dělal něco jiného? Nebo je to opravdu tak beznadějné v jeho letech..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.26 18:01

@Černá Madonna
Jak jsem psala, tohle není náš případ. A prosím dál ani tohle nerozvíjejte, protože je to úplně scestné.

• Citovat
  • Upravit
911
1.3.26 18:06
@Anonymní píše: Více

Tak jistě, vy na směně a on svatý-oči slepý, ale zlatý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.26 18:09

@Pedro867
Podle sebe soudím tebe? To, že vy máte takové zkušenosti neznamená, že to tak musí být i u ostatních.

• Citovat
  • Upravit
77078
1.3.26 18:09
@Pedro867 píše: Více

mhm, třeba u nás na vsi se střídají v hospodě dva chlapi, ve vedlejší vesnici dva staří chlapi a jedna stará ženská jako hostinští, tak ano, každý 37letý chodí do hospody za milenkou servírkou, která tam ani neexistuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
911
1.3.26 18:14

Anonymní, rychle Tě opustil ten úsměv z prvního příspěvku. A když víš, že tohle ne, tak je jiný důvod, proč tam rád a často-i večer zajde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
1.3.26 19:05

Zkusit to můžeš…ale jestli on sám nebude chtít změnu, tak s ním nehneš. A v tomhle nastavení, že jde několikrát týdně večer do hospody, tak to fakt není chlap pro rodinný život. Teď ti to vadí, ale ne zas tolik, protože chodíš do práce a jinak máš volno. Ale až budeš 24/7 s dětmi, po celém dni strhaná jak borůvka, a on přijde večer z práce a ještě si na pár hodin odejde na pivo do hospody…takže ty budeš mít nula času na odpočinek… holka, to nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1839
1.3.26 19:44

Mezi námi, není žádné terno mít doma chlapa, co nemá koníčky, zájmy, aktivity a denně přijde z práce a už se z domu nehne. A vytáhnout ho kamkoli je problém, protože dokáže být otravný, nespokojený a uvrzaný. Jsou typy chlapů ve vztahu, kde co žena nevymyslí, to není.
Na druhou stranu, být v hospodě pomalu denně, to je zase druhý extrém. Co tam ti chlapi můžou pořád mlít kolem dokola? Fakt ten člověk nevidí, že svět je mnohem zajímavější, než jedna hospoda? Že lze trávit večery zajímavěji? Jeho věc. Ale…takový člověk nemá jít do vztahu. Co může nabídnout partnerce, která je téměř denně sama doma? A zakladatelka říká, zatím dítě nemáme? To jako fakt? Pořídit si dítě s milovníkem pěnivého moku, abych tedy nebyla po večerech sama? A uvědomuje si zakladatelka, že na to dítě bude sama? Uvázaná doma? Že pak ty prachy za pivo v tom rozpočtu budou chybět? Dobrý. Každého věc.
Knížka s názvem Vyznáte se v tlačenici? v jedné kapitole krásně popisuje, jak se manželka může vypořádat s manželovým zvykem vysedávat s kamarádem z mokré čtvrti. Její muž s ním tráví často večery nad skleničkou. A ona si jednou na…má takové směšné jméno…snad Pupuš? Ona si jednou na Pupuše počíhá a zatáhne ho do hospody. Pupušovi to je divné, i se docela brání, ale ona využije veškerých přesvědčovacích schopností a v tom zařízení ho drží hovorem, co to jen jde. Její muž zatím najde doma studenou plotnu, žena v čudu. Paní přijde domů zvesela po třech hodinách, kdy už muž pomalu obvolává nemocnice/ mobily nebyly, je to starší knížka, snad sedmdesátá léta/, a povídá ji, kde proboha byla. A ona, že s Pupušem. Že se potkali náhodou, a že chtěla vědět, jaký ten člověk je, když tráví s jejím mužem tolik času. A že si to s ním užila, že s Pupušem je opravdu velká legrace. Muž nechápe, co ona má co popíjet s jeho kamarádem, ale něco v něm přece jen zůstane, a ty jeho večery s Pupušem nejsou už tak časté a dlouhé. Manžel sedí jako na trní, aby jeho ženu nenapadlo trávit večer jinak, než čekáním na něj. A velice často Pupušovi řekne mnohem dřív, hele, tak ahoj, já už musím domů. Četlo se to dobře, člověk se i zasmál, no pro ženu se dvěma třemi dětmi už ten návod moc aktuální není. Té nezbývá, než doma sedět a počítat každou korunu.
Zakladatelko, neseď doma, najdi si na večery taky něco. Cvičení. Divadlo s kámoškou. Návštěvu příbuzných. Myslím, že on se nezmění. Buď s ním buď a přizpůsob se, tj. žij podle svého, a nebo mu řekni, že s ním nežiješ proto, abys trávila večery doma sama, to že rovnou budeš i sama bydlet. Ten pomyslný míč máš na svoji půlce hřiště. On problém nemá. On je spokojený s tím, jak to je. Problém máš ty.
Nedivím se, že se ti tenhle způsob života nelíbí. Taky pamatuj na to, že jestli to on takhle povede, může za deset dvacet let přijít o práci nebo si zkomplikovat zdraví natolik, že ho budeš mít doma sice denně, ale nic záviděníhodného to nebude. Že bude jako trvale nemocný nepříjemný, když nebude moci vysedávat s kamarády, to si umíš snad představit. Odejít od něj bude pak těžké a budete počítat každou korunu, může to dopadnout tak, že ho budeš živit. Lidi, co pravidelně pijí, se extra vysokého věku nedožívají. To je vyhlidka. Buď čekat, až se vrátí z hospody, nebo mít doma ležáka třeba po cévní příhodě, který čeká, až přiběhneš z práce. Aby se zeptal, co bude k večeři a proč jdeš o deset minut později, než včera. Má ten tvůj aspoň něco našetřené nebo tedy jede od výplaty k výplatě? Čí je byt kde spolu bydlíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1020
1.3.26 19:52

Ten můj do hospody nechodí. Jdeme maximálně společně nebo když jsme někde na dovolené. Ale primárně se tam jdeme najíst. Pivo si dá doma lahvové po obědě, když nejde do práce a nemusí řídit. Dříve se třeba jednou za měsíc sešli s kolegy z práce, ale na to teď asi jako dětní už nemají čas.

Kdyby chodil chlap denně na několik piv do hospody, tak by se mi to nelíbilo. Otázka je, jestli by mě poslechl a trochu to omezil. Bála bych se alkoholismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1596
1.3.26 19:52

@Pe.M.1 teda ty ses pěkně rozjela :potlesk: ale souhlas. jen ať holka ví, co ji čeká s tímhle modelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1839
1.3.26 20:05

@asddsa
Neumím se vyjádřit stručně…já vím…nejde o mě…jde o ni…to je vyhlídka…sedět denně doma sama…v relativně mladém věku…a čekat…čekat na co…že jednou řekne, mně to pivo nechutná a v hospodě se mi přestalo líbit, od zítra chodíme na procházky a za kulturou?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
1.3.26 20:13

Můj muž, ani já nepijeme vůbec alkohol. Takže tvrzení, že každý muž chodí do hospody, není úplně přesné :) Být tebou, promluvila bych si s ním, proč to potřebuje a netráví čas raději ve tvé společnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
1.3.26 20:37

A to jsi slýchala doma, že každý muž chce chodit jedno jak často do hospody?
To jsou takový řeči, že jedna věc je, kdo je vede, ale horší je to, kdo jim věří a kolik takových „věřících“ ženských je.
Co tam asi tak sedí za těmi stoly za společnost, jestli se v ní cítí dobře, je stejný, zapadá tam, to není nic, o co stát. Společnost potřebuje každý, ale jde o to, jakou a co tam bude u toho družení se dělat-konzumovat. Alkohol je stejný jako jakákoliv droga, akorát v ČR je tato droga naprosto legální k sehnání všude a snadno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
1.3.26 20:40

Vadilo by mi to.

Pravidelné pití mi vadí, sama totiž téměř abstinuju. To už snad ať si raději čas od času zakouří trávu, po té alespoň není riziko, že bude agresivní :P

Jinak si myslím, že tihle hospodští vysedávači jsou témeř všichni tzv. vysoce funkční alkoholici. Dokáží si udržet práci, i tak nějak fungovat… ale jakmile prostě nemají večer alespoň jeden kousek, tak jsou nervní a v podstatě je pivo jejich jedinou zálibou.

Zakl., předpokládám, že když není v putyce, tak si dá doma alespoň lahvoně…? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí