Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Platíme oba tak nějak všechno…sice máme každý svůj účet ale neresime moje tvoje. jsme manželé takže je to naše..jedna hromada peněz…dokud jsem byla na rodicaku tak chlap poplatník vše co musel, něco si nechal na naftu a svaciny a zbytek mi poslal abych z toho nakupovala jídlo a vše potřebné…protože většinu nákupu jsem obstarávala ja…z mého účtu se platí hypotéka (ktera je psána na mě a banka si to teda automaticky strhává z mého účtu) ostatní poplatky jsme si tak nějak náhodně rozdělili…co chodím do práce tak už mi nic neposílá, ale zas platíme na střídačku nákupy…
@Vladusxx píše: Více
Máme to podobně. Na mateřské jsem posílala peníze manželovi, protože všechno obstarával on, já měla nějaký čas hrozně nízké výdaje, na řodičáku jsem si převedla nějaké platby na sebe. Peníze přesouváme mezi účty tak, aby každý měl polovinu rezervy, kdyby něco.
Jenže tohle je zakladatelce prd platné
Sepsala bych mu, kolik co stojí - jídlo, drogerie…, potřeby pro dítě, potřeby pro tebe. Pokud nepomůže si o tom promluvit, výrazně bych začala šetřit na jeho jídelníčku - sorry zlato, nemám peníze, k večeři máš zase brambory s podmáslím.
No a pokud to není jediný problém, který máte (jako, že často toho bývá v podobných vztazích víc), tak bych začala přemýšlet o tom, jestli by se mi víc nevyplatilo od něj odejít (ze 70 k dostaneš vcelku slušné alimenty). Hlavně bych si nedělala druhé dítě.
A co děla se zbytkem peněz? Utrácí je pro sebe nebo je dává na nějaké spoření?
Jelikož všechny platby odchází z mého účtu a dělám většinu nákupů, tak mi manžel posílá každý měsíc 30tis.
Rozhodně bych si dávala v tvém případě na stranu všechny účtenky a ukázala mu, co vše platíš. Ať ti posílá alespoň 10tis. A peníze od prarodičů bych si fakt nevzala…
On má 70 tis. a na malého Ti přispívá babička s dědou? A on je otec? U nás jsme se chovali jako rodina. Společné děti, společné peníze.
No bezohledný sobeček to je… My máme peníze normálně společné, z jednoho účtu se platí jídlo, na jednom se spoří na auto, společně investujeme atd… Na všem se domlouváme.
Měla bys rázně bouchnout do stolu…
A dům (byt) je napsaný na koho?
At jídlo nakupuje s tebou, at vidí, kolik co stojí. Nebo schovávej účtenky a po tydnu/měsíci mu je ukazuj.
Manžel měl taky pred lety představy, kolik mi musí stačit. Bylo to v době, kdy ceny jídla šly rychle nahoru. On nenakupoval, tak neměl tušení. Dělala jsem si nejaky cas kazdy týden přehled a k tomu všechny účtenky. Ale nepouzila jsem to. Stacil jeden společný nákup, aby pochopil, ze doba se změnila.
Můj chlap nepatří k těm, co řeší moje-tvoje peníze a ví, že má rodinu. Tohle bylo krátké období, kdy se sešlo vetsi zdrazeni a moje třetí rodičovská, kdy uz jsem ja neměla rezervu.
To sakra smrdí. Odlívá si peníze stranou, nebo víš, kam jde jeho přebytek? Víš, kolik mu reálně zůstává? Řekla bych, že si šetří na život po rozchodu nebo dotuje ještě někoho mimo…
To se tady admini snaží tenhle týden rozproudit diskuze, že se tu objevují výhradně anonymně sama třeskutá témata a jsou jak přes kopírák? ![]()
Zakladatelko, jestli jsi skutečná, tak si vyndej hlavu z pr.dele a okamžitě řekni prarodičům, že svoje dítě si uživíte sami, a jejich příspěvky odkládej dítěti na spoření. Hanba by mě fackovala nechat živit moje dítě důchodce a mít doma přitom chlapa, který bere dvojnásobek průměrné mzdy. To samé řekni příteli, hoďte na papír všechny příjmy a výdaje, a nastavte si to tak, ať se na sebe můžeš beze studu podívat večer do zrcadla.
@teroonka píše: Více
Možná taky šetří na horší časy, jestli jeho žena nedokáže vyžít s 15tis. Znám ženský co jsou schopné utratit poslední manželův cent a běda jak si něco dává bokem. Taková je třeba i moje máma. Jakmile má přístup k penězům, tak je jak nákupní maniak. Její manžel taky musí sedět na penězích aby měli na horší časy nebo opravu domu, dovolenou, atd..
A tu hypotéku máte společně na společnou nemovitost? Dítě si máte uživit Vy dva, ne prarodiče, Ti můžou investovat na budoucnost, šetřit na studia…Tak u nás byla svatba, pak se nám narodilo první dítko a pak jsme podepsali společně hypo na výstavbu našeho společného domu…z rodičáku platím drobné nákupy a dětem část oblečení…manžel mi posílá 30tisna pevné výdaje, natankuje mi a na všechny rezervy vidíme oba, rozhodně nechodím škemrat o peníze…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj, jak to mate doma s partnerem a penězi vy maminky co jste doma? Chodi mi rodičovský příspěvek 10 900.- + mi přispívají babička s dědou 4000 na malého. Mam dohromady tedy něco kolem 15000
Přítel chodi do práce, ma výplatu kolem 70tisic. Mame hypoteku.. plati ji on + energie. Já platím jídlo pro nás oba, věci pro malého, tankuju si do svého auta se kterým se stejně jede když jedeme pryc.. a ještě platím jídlo zvířatům. Přítel nedokáže pochopit, že mi ty peníze nestači.. da mi na konci měsíce maximálně 2000.- na nakup kdyz už nemam peníze (výplatu bere 1. Den v měsíci) vždycky musím jeste počkat do jeho výplaty jinak smůla.. to už by muselo byt aby mi dal penize před výplatou co ma dané stranou
Jak mu to mam kloudně vysvětlit ze se takhle vyžít neda? A uz vubec ne, kdyby mi prarodiče nepřispívali? Nově 2 měsíce chodím ještě na brigádu jeden den o víkendu.. ale z toho si chci ušetřit nebo udelat radost sobě..
Jak to mate doma vy? Kdo co u vás platí?