Jak řešíte finance na rodičovské?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
5555
1.3.26 18:51

@pikola A stojí Tě tisíce měsíčně? Ja tedy kupuji bazarové a v akcích, protože se mi to nechce kupovat nové a nějaká udržitelnost. Boty kupuji dle potřeby, ale stále se nebavíme o tisících u dítěte do 3 let věku. Navíc dítě do 3 let věku nemusí mít xy páru bot na sezonu.

V Pepku tedy nenakupuji, protože to je hadr co přijde sušičkou a můžu to vyhodit …
Na ty malé děti to bylo za hubičku úplně. Toho bylo všude mraky.

A po synovi jsem posilo dal věci v rodině. Troufám si tvrdit pěkné oblečení a hračky. Mít takový zdroj v rodině, tak mě pak fakt skoro nic nestojí :)

Příspěvek upraven 01.03.26 v 18:55

• načítám...
36225
1.3.26 18:54
@Snopy123 píše: Více

Mě ano, ale já jsem jinde když to rozpočítám. Ale můj muž by si radši uřízl nohu, než aby mi řekl, že mi na něco pro děti nedá peníze. Ať jde o jídlo, oblečení nebo cokoliv… Ale ona má 11t, nepočítám peníze od jejich rodičů

• načítám...
Anonymní
1.3.26 18:55

Tak ono hypo na novostavbu, energie, zivotko, pojistka dum, dan z nemovitosti auta servis atd. Tam 50 zahučí rychle.
Když někam jedou, tak platí vše on. Podle mně to mají s tou hypo napjaté obecně i ve dvou.
Tam moc zbývat nebude.
Hlavně jako obvykle zakladatelka mlčí o věku dítěte, o jeho nákladech, atd.
Takže asi fakt účelová diskuze.

• Upravit
5555
1.3.26 18:56

@pikola Jo můj manžel mi taky dá peníze kdy chci. Nemá nejmenší problém. Tedy on to často platí - jemu je to jedno. Ale i tak mě dítě do 3 let na oblečení nestálo tisíce měsíčně - i když nás příjem by si to mohl dovolit.

• načítám...
521
1.3.26 18:57
@Anonymní píše: Více

Pssst, to tu psát nemůžeš, že zahučí v nákladech za dům. To přeci není JEJÍ problém.. Jak tu někteří tvrdí.. :mrgreen:

• načítám...
36225
1.3.26 18:58
@Snopy123 píše: Více

Je jedno kolik stojí dítě, ale není to zadarmo. Ale ona má 11900 a má z toho platit jídlo pro všechny a potřeby pro dítě. Tobě by to stačilo? Nám ani to jídlo.

• načítám...
504
1.3.26 18:59

Hele, ty peníze od prarodičů bych natvrdo šetřila na účtě.
A otcem dítěte bych si sedla a řekla mu, že od něj potřebuju každý měsíc 10 tisíc, neboť jsem na mateřské a živit ho nebudu, povinnost živit vás má naopak on.

Jak jste to dělali předtím?
Je neuvěřitelné, či si nechají ženy líbit

• načítám...
Anonymní
1.3.26 18:59

A co by přítel dělal, kdybys na tom byla jako já kdysi (teda měla jsem manžela). Nicméně nejakou dobu od roka věku dítěte byl rodičák nula nula nic a nebyla možnost přivýdělku.

• Upravit
5555
1.3.26 19:00

@pikola Nás je doma 5 :) z toho 2 velký kluci. No ten jeden ma nohu 48,5 :))) Takže ani náhodou. Ale znova. Neznáme jeho výdaje. To že on má 70 nemusí být vůbec vypovídající.

Příspěvek upraven 01.03.26 v 19:00

• načítám...
Anonymní
1.3.26 19:00
@SOVIČKA93 píše: Více

Jo. Měli by jít do garsonky za 20 komplet. To by ji nevykořisťoval.

• Upravit
521
1.3.26 19:01
@pikola píše: Více

Má 11 000,– mateřskou, 4 000,– prarodiče, 2000, - jí dá chlap na konci měsíce + má 4× v měsíci brigádu ( i kdyby po 500,–) - to jsou minimálně další 2000, -.. Suma sumárum 19 000,– se kterýma ona není schopna vyjít a to má na starost úplný minimum z rodinného rozpočtu.. Ona bude pěkně finančně negramotná… Já bych jí taky nedala už nic navíc..

• načítám...
5555
1.3.26 19:02

U nás v té době ( rok 2001 ) manžel hlídal dítě po směnách a já šla do práce. O RPjsme tuším tedy přišli, stále to pro nás bylo finančně výhodnější.
Do práce jsem se vracela v 11 měsících dítěte.
Ale tak věděli jsme co chceme a jak. :kytka:
Jako divit se, že mi chlap nedá a najednou … mi přijde zvláštní. To bych ho vzala kostkou, ať se vrátí do původního nastavení - kdy určitě finance a jejich dělání nebyl problém.

Příspěvek upraven 01.03.26 v 19:06

• načítám...
Anonymní
1.3.26 19:05

@pikola přesně, taky mám šestiletou s nohou 33/34 a menší s 24…to jsou každý čtvrt rok třeba dvoje/troje boty a zatím se snažíme o Barefoot většinu bot plus starší má ještě i sportovní na běžky, lyžáky, brusle, taneční, běžecké, bačkory do školky, gumáky…letíme k moři na jarní, tak nějak pořešit boty i tam a zda jim vydrží aspoň na jaro

• Upravit
36225
1.3.26 19:06
@SOVIČKA93 píše: Více

Ne, ona má 10900. On jí milostivě dává 2000 s kecama a ona musí chodit na brigádu aby měli co do pusy. Ty 4000 nejsou žádný její příjem, je to dar od rodičů pro dítě aby nechodilo nahý a jemu je do toho houby, on jí evidetně taky neříká kam svoje peníze strká.
Kolik tě stojí měsíčně jídlo?

Příspěvek upraven 01.03.26 v 19:08

• načítám...
5555
1.3.26 19:07

Tady se bavíme o dítěti do 3 let věku dítěte. Přesný věk dítěte nikde nebyl uveden, pokud vím.

Jinak třeba brusle pro 5 leté dítě jsem kupovala za 200 Kc na Vinted a stačí mu tak na 2 roky / jsou roztahovací. Na led to bylo podobné. Roztahovací na 2 roky minimálně.

Příspěvek upraven 01.03.26 v 19:09

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová