Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Lily-of-the-valley píše: Více
a to ještě 4 tisíce z toho je od jejích rodičů ![]()
a pán si šperkuje barák, na který nemá ![]()
@Snopy123 píše: Více
Tak pokud mu zbudou jen 3k, a to ještě na úkor toho, že neživí vlastní dítě, tak si holt asi nemůže spořit a dopřávat luxusní nemovitosti ![]()
Pán si se 70k fakt nežije špatně, zvlášť se služkou, která mu zajistí veškerý servis a ještě ho živí.
A jídlo je sakra drahá položka v dnešní době.
Jinak zakladatelce zřejmě přítel zmetek co všechno rve do vlastní nemovitosti nevadí
Rezervy pro sebe zřejmě nevytváří i když má možnost a peníze na stravu ji ve výsledku stačí. ![]()
Každá normální by se asi snažila osamostatnit, padl zde návrh třeba na výživné, hlavně když ji patří tak igelitka a ona bude řešit, jak to má kdo nastavené jinde.
Taky nestačím zírat, kolik se tu vyrojilo strážkyň patriarchátu, i když u některých začínám mít podezření, zda se pod nickem neskrývá spíš chlap. Jinak, co se týká zakladatelky. Dala bych spolubydlícímu (protože nic více asi není) svůj rodičák, ať z toho nakoupí na měsíc jídlo pro dva, potřeby pro mimino, drogerii a krmení pro zvířata. Pokud by nakoupil málo, dostal by málo najíst. Alespoň by se naučil, kolik co stojí. A z brigády a peněz od prarodičů bych platila auto a své (popř. dětské) potřeby.
@Roxy ivka Žádná z uvedených situací zakladatelku nenapadla a čekala, až co tady kdo napíše. Aby už vůbec neodpověděla, ale jako studna plná nových informací začala jednat
Aspoň nějaká zábava tu je. A třeba z toho bude super deníček.
Ja bych to tedy očekávala, ze chlap dokaže uživit dítě i matku svého dítěte, ktera je doma proto aby o to dítě pečovala. Pokud toho neni schopny, tak by měl zůstat bezdětný. Zda se, ze je moderni od chlapů neočekávat vubec nic.
@ibis píše: Více
Jakože chlap co nedá penize na své ditě a jestě se v podstatě nechá živit partnerkou na rodičáku neni zmetek? To spíš zmetek bude.
Četla jsem jen první příspěvek. Jestli ti s velkým prošením dá dva tácy, když spolu máte dítě, to bys měla víc na alimentech. To není důvod, že platí hypotéku. To si snad vydržuje harém ne.
@Alušáček píše: Více
Ve vedlejší diskuzi jsem se dozvěděla, že něco očekávající žena = zlatokopka.
Určitě by si tato teorie našla fanynky i tady.
https://www.emimino.cz/…rankovani/7/
On aby dostal hypotéku, tak úvěr nesmí bylt vyšší (nebo úvěry) než je 40% mzdy, takže reálně by mělo zbývat celkem dost peněz, to jen k těm řečem, že mu zbude sotva pět tisíc a ještě chudák musí dát dva tisíce na své dítě.
15000 v dnešní době na jídlo, potřeby pro dítě a něco pro sebe je jak když flusneš do stromovky. Říkat o zakladatelce, že je její chyba, že nemá rezervu je taky hloupost. Její rezerva by měla být pro nenadálé připady, ne dotovat chod domácnosti.
Ono se toto bohužel děje, je to vlastně finanční vězení. Vztah, dítě a pak chlap ženu drží v šachu tím, že jí prakticky donutí všechny své peníze utratit.
Mohla by jít na brigádu, ano, ale má kam dát dítě? ![]()
Jen, že od stolu dokáže být spousta z nás chytrých a jak by s ním zatičili, ale realita? To už je trošku jiný přiběh.
No nic zakladatelka nenapíše a po tom hnojometu od některých se ani nedivím.
Ani se vlastně nedivím té klesají porodnosti, protože radši bezdětná, než řešit toto.
Co se tyce tech chlapu… Dnes me dostala dcera. Chodi do 3. tridy, ve tride ma klucinu, ktery ji miluje. Meli plavani, ona si zapomnela penezenku doma.. A on ji bez vahani koupil lizatko, ktere chtela. Nebo ji pomuze vzit tezkou tasku ze skoly. A to jim je teprv 9 let. Takze kdyz ma syn ten spravny vzor od otce, pak to predava dale a zena se ma jak princezna. Coz by tak proste melo byt. Pak i ta zenska lepe funguje…
Tak nějak přemýšlím, k čemu mít chlapa, který nemá za prioritu postarat se o svoji ženu a dítě, alespoň po dobu, když je na rodičáku. Pokud bych měla veškeré své potřeby a potřeby dítěte financovat sama z úspor a ještě se starat o děcko, o něj, o domácnost… tak si radši pořídím dildo, psa a dárce spermatu. Protože asi jsem málo emancipovaná, ale nejsem matka údernice, která se prsí, jak všechno zvádne sama. A jsem opravdu nesmírně ráda, že jsem našla chlapa, který to má postavené stejně a SPOLU jsme dovedli děti už skoro k dospělosti. Bez výčitek, kdo kolik vydělá, utratí, vychová, uklidí, nakoupí… prostě jsme v tom spolu. V dobrém i ve zlém. Mě ta snaha o maximální samostatnost některých žen tady až děsí.
Dobrý deň,
na žiadosť zakladateľky bola táto diskusia uzamknutá. Prosíme o rešpektovanie jej rozhodnutia.
Ďakujeme za pochopenie.
Kika ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat