Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@j.a.n.i1 Živit dítě by měli oba. Ale tak jestli vám to přijde v pohodě ok. Já bych před prarodiči chodila kanálem a snažila bych se to dítě uživit, pokud jsem si vzala zmetka.
@Snopy123 píše: Více
to je přece jedno, jaké on má výdaje, on je povinný živit své dítě a svou přítelkyni na rodičáku
ona si ho nevzala, lépe řečeno on si nevzal ji
Ale to je úplně jedno, jaké ma výdaje, pokud ma novostavbu na hypoteku, tak musi byt schopen hradit i naklady kolem sveho vlastniho ditete.
@j.a.n.i1 A proč ona do toho dobrovolně šla? Tak asi věděla, že má hypotéku, atd… To se tak chlap změní za noc? Nebo ho zatmělo přes noc a najednou…
tak asi domluva moc nefunguje, když ona ho na konci měsíce úpěnlivě prosí o 2 tisíce a ona jí je pak milostivě s kecama pošle
to už se asi nedozvíme a teď už je to jedno, stroj času nikdo nemá, on si s ní dobrovolně pořídil své dítě a on je povinen to dítě také zabezpečit
@stinga No já nečekám, že nás chlap bude na řidičáku živit. Na naší situaci jsem se s ním předem vždy domluvila a udělali jsme plán, jak to budeme spolu plánovat. Pak se mi nestane, že mi bude dávat měsíčně x a předpokládat, že z toho budu kouzlit za finanční podpory rodičů. ![]()
Uz jsem tu psala, protože je hloupá, ale to nic nemeni na tom, ze po dobu jeji osobní péče o male dítě by je mel zivit a uživit on.
@ibis píše: Více
Našetřeno má mít, aby v případě potřeby mohla odejít. Například když se ten její projeví takto po dítěti ![]()
Určitě nemá čerpat svoje úspory jen proto, aby dotovala chlapovi výživu jeho i jeho dítěte, a aby si on mohl lépe splácet svojí hypotéku a splácet svojí úspory, místo aby se staral o vlastní děcko.
Edit: pardon, vidím, že už to bylo zmíněno - tohle byla tak zhůvěřilá demagogie, že jsem reagovala před dočtením ![]()
Příspěvek upraven 02.03.26 v 14:41
No, stat se to klidne může, stačí když se zakouká jinde a veškeré predchozi domluvy budou přesně tam…
no ale to jsi ty, a je to dobré, ale zakladatelka je v jiné situaci, zpět už to nevrátí,
vytýkat, proč někdo něco udělal, když už se to dávno stalo, je moralizování k ničemu
Ty sis po celý čas rodičáku nikdy neudělala něčím radost? Kafem, krémem, výletem? Já teda jo, a nevidím na tom absolutně nic špatného.
Nevidím důvod, proč chlap by si měl dopřávat jako kdykoli jindy, a žena si tři roky nekoupila ani kus oblečení, jak tady někdo zmiňoval.
@Liberalissima Jo udělala, pokud na to rodina měla prostředky.
Ve chvíli kdy by můj partner se choval takhle, tak budu řešit jak mít rezervu a odejít.
Ne jak si dělat radost a nechat si přispívat rodiči další měsíce.
Já netvrdím, že on není zmetek, ale ona mi v pořádku nepřijde taky.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat