Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@ibis Protože to je celé vymyšlené. V úvodu nejdřív platil pouze energie a hypotéku.
Pak už z toho platil i věci okolo baráku a servisy a podobně…
Možná sem „zakladatelka“ hodí ještě nějaký peprný příspěvek, až diskuze začne upadat…
@stinga Místo aby si doma dupla a řešila problém s partnerem doma. Šla na brigádu / zaměstnání a přispívala svoji částkou do rozpočtu - pokud tedy mají jako rodina problém. Si nechá přispívat pravidelně rodiči.
Mně to nepřijde v pořádku ani pro jednoho z nich. On je zmetek, ale ona pro mě z toho nevychází o moc líp.
V situaci v jaké je se neocitla zřejmě zatměním měsíce, na brigádu jít může a utratí ji za svoje radosti.
Mým (nebo našim cílem) vždy bylo si děti živit sami.
Pokud by mi rodiče chtěli přispívat takovou částkou směřovala bych ji jinam (třeba spoření).
Protože ona to nazvala „příspěvek na malého“.
@Snopy123 píše: Více
a jak si v reálu dupne holčina, co je na RD a bydlí u přítele v jeho domě?
my dvě, dospělý ženský, už snad víme, že chlapa nedonutíš udělat něco, co sám nechce, o tom se snad nebudeme přít
musí ho prosit o 2tis. koncem měsíce, aby vyšla a on má řeči a místo, aby jí to teda posílal automaticky, tak musí žádat ![]()
Jaké má podle tebe ona páky, aby ho donutila udělat něco, co nechce? ![]()
Jasně, ona se může ztrhat, nemůže si udělat radost nebo šetřit, zatímco on si může peníze šetřit a zvelebovat svou nemovitost.
To on by se měl stydět, že mu dítě živí prarodiče. On má být v této situaci živitel rodiny.
ano - VAŠÍM cílem bylo uživit si dítě sami, tady se ona snaží o uživení, ale logicky jí to nejde a on macho místo, aby živil své dítě a svou přítelkyni na mateřské, si platí svou hypotéku a financování svého dítěte velkoryse přenechal dědečkům od přítelkyně, ale ona je sketa
![]()
@Prelesta píše: Více
já nějak nechápu, že to tady některé ženy nechápou ![]()
@Prelesta Jo, měli by se stydět oba. Nejsou schopni uživit vlastní dítě.
Já bych se v téhle situaci styděla za chlapa s kterým dobrovolně mám dítě a snažila bych si to dítě zajistit.
A nečekala bych na peníze od rodičů a neběžela bych bych na brigádu, abych měla peníze na svoje radosti. Asi bych řešila hlavně svůj odchod a mít na to finance, pokud s chlapem není rozumná domluva.
Příspěvek upraven 02.03.26 v 14:28
@stinga Nějak mi v téhle diskuzi přijde, že některým tak trochu přeskočilo.
Chlap má příjem cca. 70 tisíc, není pravda, že nejsou schopni uživit své dítě. On není ochoten živit svou rodinu.
Tak stydet by se mel predevsim on, protože pokud se jeden fyzicky stara o malé dite, tak po tu dobu musí finanční zabezpečení prevzit ten druhy a tedy principielně neni jeji chyba, ze ona dite neuzivi…
@Maggdallena A ty víš jaké má výdaje? Vždyť tady byl pouze uvedený příjem, o částkách za výdej ani řádek.
@Maggdallena píše: Více
také, nevím, jestli je to nějaká hra na opozici, nebo mají tak zcestné názory
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat