Jak řešíte finance na rodičovské?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
25557
1.3.26 15:15

:zed: to je trapas živit dítě z peněz od prarodičů :zed: i kdyby hypoška byla raketa, tak on se nechává regulérně živit, že mu není hanba… své auto si samozřejmě plať, ale já bych prostě týden nenakoupila, že nemám - ať si jí co chce… byl s tebou na nákupu? ví kolik stojí drogérka a jídlo?? se nedivím, že s 15tis. pro tři lidi prostě nevyjdeš, zvlášt když si ještě živíš to auto… nemovitost je čí? kolik se splácí? tohle není vůbec dobré… nemáš absolutně přehled… kdo platí mobily, internet, další případné služby? vše on? pak by měl udělat vždy aspoň pořádný víkendový nákup, maso do mrazáku apod… to by celkově pomohlo…

• načítám...
521
1.3.26 15:21

A kdo platí telefony, pojištění, spoření, údržby aut, atd? Téměř každá domácnost má internet, internetovou televizi. Dovolenou platí kdo? Občas je potřeba koupit nové gumy, něco opravit.. To platí kdo? Asi manžel, když tobě nezbývá ani koruna. Ono je lehký udělat z manžela deb*la a škrta..

• načítám...
16405
1.3.26 15:27
@SOVIČKA93 píše: Více

Tak za mě to d.ebil a škrt je, když připustí, aby mu dítě živil někdo jiný. Protože oni mají příjmy 80tis., a přesto třetinu útraty té ženy tvoří peníze od někoho jiného, protože ona nemá.
Jestli ona neumí hospodařit, tak není problém, aby nákupy dělal on cestou z práce. Ale vědomě si nechat živit ženu a dítě starouškama, to sorry, to udělá fakt jen d.ebil nebo v. ychcánek.

• načítám...
9407
1.3.26 15:28
@zrcadlo píše: Více

Zakladatelka by měla ale uvést kolik stojí ty další výdaje a kam tedy jde zbytek peněz, které mu zbydou :nevim: pokud o tom vůbec něco ví

• načítám...
5631
1.3.26 15:32

A to tomu „příteli“není při jeho výplatě trapné, aby Vám platili na dítě prarodiče? To sis pořídila k dítěti fakt morální maják, gratuluji. Hypotéku platí on, tedy je psána na něho, předpokládám. Byt Ti neříká pane. Doporučuji Ti dávat si bokem nějaké peníze, abys neměla holou zadel, až Tě příťa jednou případně vypakuje s dítětem ze společné domácnosti, takové příběhy jsou tu časté.

• načítám...
Anonymní
1.3.26 15:49

Manžel platí všechno, tedy hypotéku, energie, pojistky, platí jídlo, výlety, paní na úklid, oblečení a boty dětem, občas něco i mně. Z rodičáku platím jen předplatný a poplatky za rozhlas a čt. Zbytek mám tak nějak pro sebe a svoje hobby, ale většinou to stejně všechno padne na věci pro děti, protože nechci pořád říkat manželovi.
Uvědomuju si, že mám v tomhle obrovský štěstí, že mám manžela s velkou výplatou, že neřeší každou korunu a není škrt, ale stejně se těším zpátky do práce, až se budu na rodinném rozpočtu alespoň nějak podílet. Není mi moc příjemný být takhle hodně na někom závislá. On to tak nebere, v tomhle je milionovej, ale stejně si přijdu trochu blbě.

• Upravit
15299
1.3.26 15:49

Zas téma od adminu nebo ai. Tenhle týden to je pořád. Děs.

• načítám...
35357
1.3.26 15:51
@Anonymní píše: Více

To je vtip že jo 8o
Když už ti přispívají prarodiče, což tedy fakt nechápu, ale budiž. Ty peníze si šetři, hádám že se ti velice brzy budou hodit. Absolutně nechápu, proč mášs takovým člověkem dítě.

• načítám...
25557
1.3.26 15:53
;) to je zas druhý extrém, ale vcelku příjemný ;) važ si ho, bych mu pěkně vařila a občas koupila pěkný dárek, našetřila třeba na wellnes, protože máš z čeho a pozvala bych ho.. prostě bych se mu za jeho velkorysost revanšovala, protože je opravdu grand :potlesk:
  • načítám...
Anonymní
1.3.26 15:54
@karkarka píše: Více

To není téma od adminu ani nikoho jiného..
to je fakt a bohužel to takhle je
Zbytek peněz kdyz se poplatí hypotéka a energie tak si uloží a plati z nich servisy, atd.. mame novostavbu takze i veci kolem

• Upravit
Anonymní
1.3.26 15:56

No a odpovíš, jestli máš na nemovitosti nějaký podíl nebo zase slepé bydlíš u přítele :roll:

• Upravit
Anonymní
1.3.26 15:56

To, co bere tvůj přítel, je náš měsíční rozpočet - oba pracující. Máme 3 děti a nikdo z rodiny nám nepřispívá…

• Upravit
102778
1.3.26 15:57
@Lucy75 píše: Více

No, jelikož maji nejspis SJM, tak se na tom placeni podili i ona… :nevim:

• načítám...
Anonymní
1.3.26 16:00
@j.a.n.i1 píše: Více

Přesně tak, nechápu z čeho být tak nadšená a kupovat welness :nevim:

• Upravit
Anonymní