Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše: Více
Tak že ne máme hypotěku, ale on má hypotéku a nic ti tam nepatří
ale on si spoří, to je bezva.
Jezdíte na dovolenou, když si chceš koupit oblečení, nebo něco dražšího tak to platíš jak?
tak se co nejdříve odstěhuj, a přes soud zažádej o alimenty na dítě a výživné na tebe, alimenty na dítě budou cca 10500,– na tebe nevím - minimálně 2000, pořád na tom budeš o 10500 alimentů lépe než jsi dnes,
pokud jsi opravdu pravdivá, tak tohle je katastrofa, a ten chlap je nemorální hovado
@stinga píše: Více
Přítel dělá na sebe a tvrdí ze bych z něj stejně nic nedostala tak nevim.. kdyz nekam jedeme plati vse on.. oblečení si kupuji sama
Pokud má hypotéku musel dokládat příjmy a tam určitě spise nadsadil ![]()
tak přece musí odvádět daně, z toho se to vypočítá - proč jsi na toto vše přistupovala a proč vaše dítě živí tví prarodiče?
Hm. Takze par si spolu poridi SPOLEČNÉ dítě. Žena zustane doma, aby se o SPOLEČNÉ dite postarala, cimz prijde o prijem a dostava socialni prispevek od statu. Stava se kompletne zavisla na svem partnerovi (pardon, darci semene, u ktereho s ditetem bydli), ktery ale vnima jeji snizeni prijmu jako JEJÍ problem, ktery si ma vyresit sama, takze ji pomahaji jeji prarodiče.
V mezicase si on nadale plati hypoteku na SVŮJ dům a az se rozhodne, ze by byla vetsi zabava zit s nekym jinym, vysoupne zenu bez uspor a jakehokoli zajisteni pryc, snad se o ni postaraji prarodice v duchodu nebo my, danovi poplatnici. Krasa.
Mě by ty peníze vyšly tak na jídlo a konec
Chodí s tebou nakupovat, aby viděl kolik co stojí? Kde máš oblečení a věci pro dítě, pro tebe, nějaký kapesný? Spoření?
Příspěvek upraven 01.03.26 v 16:14
@j.a.n.i1 SJM máme, ale i před svatbou jsme měli společný účet.
Dokud jsem chodila do práce, měli jsme podobnou výplatu a dávali všechno na jednu hromadu a já si jen nechávala nějaký „kapesný“, který jsem ale teda dokázala každý měsíc roztočit. Teď jsem přece jen trochu víc limitovaná. Co jsem doma s dětma, tak jeho výplata hodně poskočila, to asi už nikdy nedoženu.
@Lucy75 on to po mně nechce, pořád říká, že má dost peněz, aby si koupil co chce. Ale je fakt, že když náhodou dojde domů včas na večeři, tak mu to udělá radost
nicméně tahle moje finanční svoboda je vykoupená tím, že skoro není doma, vetšinou dojde, když se chystáme spát. Hlídání nemáme, takže jsem hodně s dětmi, jen párkrát do týdne se zadaří, že si můžu jít zaběhat se psem a nemusím tahat i děti.
@stinga píše: Více
Jak jako přistupovala.. a jak jsem to podle vás měla vyřešit.. našla jsem si ho před několika lety už s tím domem..
@pikola píše: Více
Nechodí se mnou na nákupy.. vše platím z těch peněz co jsem uváděla..
Tak ho nech měsíc nakupovat za tebe, nebo aspoň týden. On doma jí taky předpokládám.
Si nech posílat z jeho výplatu alimenty na sebe a dítě. Ideální stav. Vše přes soud.
A jak ke společným financím přistupoval před dítětem? To vše fungovalo anebo tam byly známky toho, že je škrt už předtím? Bavili jste se před pořízením dítěte o tom, jak to bude s pěnězi, až budeš na rodičáku?
Mně vždycky udivuje, že těm chlapům není stydno, že nejsou schopni uživit svoje dítě a svoji partnerku.
To snad ne 🫣 my teda s manželem na velké nákupy většinou jdeme společně nebo nakoupí manžel, ja chodím spíše pro drobné nákupy, manžel vaří, uklízí, i si umí nakoupit…proboha kam jsi dala oči 🫣
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat