Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj ženy,po dlouhém zvážení, zda chci dostat ještě kotel tady jsem se rozhodla Vám sem napsat, jinak mě už asi mrskne… jak už název napovídá, poslední dobou (možná delší dobu) mám pocit, že z mého manžela je naprostý zoufalec…
Samozřejmě tu bude někdo psát, že neznáte jeho pohled apod. což samozřejmě chápu, ale já se někam vypsat musím…Nebudu psát jak žijeme, kde žijeme, to je zbytečné… nebo možná není, nevím. Možná jeho zoufalství pramení z toho, že mám pocit… že parazituje na mém štěstí…
Pamatujete si, jaký to byl pocit, ve škole, když ty největší gauneři, těm vše prošlo? Dostali lepší známku, protože to opsali? To se mi zdá jako zdárný příklad..Přišel s oblečením, osobními věcmi a pc.. Jsme spolu 8let.. za 8let se jeho majetek nerozrostl.. Možná o psací stůl.
Je to vlastně strašně tragická situace.. strašný život!Možná mě tu někdo bude napomínat, ale bydlím ve vlastním bytě, i když jsme se poznali. Přece si nevezmu doživotní hypotéku, aby se chlap necítil hloupě??
Takže bydlíme v mém bytě. Máme dvě děti, školní a školkové.
Podle mého názoru je vše už tak na h*vno, že už se to vlastně ani spravit nedá, jen si to tu asi musím obhájit, že ho vážně musím nakopat abych mohla normálně dál žít..Když jsem byla na RD, neustále řeči jako tady píše hodně holek, nevyděláváš, blá, blá, nic si nekoupíš.. nepřispíváš mi, blá blá.. Nastoupila jsem do práce, vydělávám řekla bych ne málo, a kecy..? Kam si škudlíš peníze, blá blá.. jenže… nevidí, že posílám dětem spoření, veškeré výlety platím já, veškeré nákupy (kromě 1× měsíčně Kaufland) platím já, manžel pošle nájem (4500) a paušál. Tečka. Škola, obědy, školky, kdo vše platí.
Kdyby mi dával na holky alimenty, možná bych se měla líp.
Během manželství JSME dostali auto. Respektive můj děda nám ho koupil, majitelem je ale děda, techničák, všude. - důvod? Auto zůstane v rodině, jelikož je to auto za nemalé peníze. Ok, v pořádku. Vše fungovalo.
Poslední cca pul roku? Jezdím autem pouze odpoledne a o víkendu. Jindy? Stojí auto manželovi u práce, a já taham děti pěšky či busem.
Ozvala jsem se kolikrát a odpovědí mi je, at táhnu, at zalezu, at ho neotravuju..
Je to šílené!
Mám chut vykřičet do celého světa jaký je to haj*l.. jak je neskutečně vychcaný a zlý.
Dosud jak jsem to sepsala, je to vážně maso..
Je toho tolik, že ani nevím co psát dřív..
Jsem neskutečně štastná za své děti. Starší plánuje jít na gymnázium a já jsem se zařekla, že ji tam dostanu. Pomůžu, naučím, vysvětlím! Dle manžela na gympl chodí dementi a magoři, co tam bude dělat, když je tak blbá, apod. Tohle běžně říká před dcerou. Je to ale spíš o tom jak se uculuje, jak se pohrdavě dívá. Od září má dcera dvě dvojky, jinak samé jedničky, opravdu se snaží, je šikulka.
Když kamkoli jedeme, jedeme jen s dětmi, a případně našimi kamarády a jejich dětmi.
Manžel nejezdí víceméně nikdy - kromě třeba 1× za čtvrt roku do ZOO, neustále dokola, jinak řekne že nemá co na sebe, oblíbená věta
Má asi tak 3trička, 1mikinu, 1rifle a 1tepláky a 2× šortky, abych nezapoměla.. místo aby si koupil oblečení, objedná na Alze hru a sedne si k PC se sluchátkama..
Už nemá žádného kamaráda. Nikoho. S nikým nemluví, s nikým se nevídá, kromě práce. Nemluví dokonce ani se svou rodinou, s jeho mámou a babičkou si volám já..
Jak říká, nikoho nepotřebuje..Vůbec nevím co to s tím člověkem je. Je mi z toho smutno. Život má práci jen jeden. Nemá žádnou ´´štávu´´, žádný cíle, žádnou touhu naučit děti např. lyžovat, bruslit.. žádné zážitky s nimi.. jak s oblibou řekne, až budou velký a budou chtít naučí se to.
Nerozumím tomu. Chápu, že je to ovlivněné tím, jak jsme vyrůstali, chápu, že to člověka nasměruje, že to v něm je, ale právě proto by měl chtít víc.. ne?
Přijde mi, že už je tak pošahanej, že když mu řeknu, že si jdu večer sednout s kamarádkou např. na pivo do Husy, rozeřve se na mě jaká jsem dě*vka, šlapka, at si táhnu, jaká jsem špína..
Pokud odejdu, je schopný mi psát co 10min, jak si užíváš šlapko?, apod.
Nemůžu nikam jít z bytu, aniž bych nezařídila hlídání pro holky. On MI je hlídat nebude.
Nemá problém před nimi říct, „to jsou tvoje děti“..
Je to naprosto šílené..Rovnou pojďme vyloučit, nějaké milenky apod. protože už to bude skoro rok co ho nabádám k návštěvě kožního lékaře, už tam byl objednaný a nešel tam.. má sakra problém..
Měl pár tipuji, že to jsou genitální bradavičky, měl jich pár. Říkám, at si tam dojde, odendají mu je a hotovka. Nechal to být… Aktuální situace? Má to květákovitý tvar, jsou vícero u sebe a má toho plná varlata, už i na penis to nalezlo, a u řitního otvoru. Už se o to ani nechci starat, protože je to zbytečné. Hnije si v koženém křesle u počítače a jen se to rozrůstá..
Mám k němu už snad i naprostou averzi a nechuť..Třeba nyní…sedím na gauči, kafíčko, TV hraje a on u PC vedle u okna. Volám na dceru do pokojíčku, at si jde nalíp pití, že já jí ho nepřinesu a ozve se od PC: neřvi tady demente..!
Děkuju mnohokrát, že jsem se Vám mohla vypsat, případně pokud někdo zažil něco podobného.. jak se takového člověka zbavit..? (trvalé bydliště tu nemá, ani nikde uvedený není)
Hrají tam hodně roli peníze, na začátku manželství, jsem uhradila určité závazky, aby mi nevlítl exekutor do bytu.. a ty mu nechat nechci. Je nějaká šance během rozvodu z něj dostat?
Děkuji.
Samozřejmě jako řidič má na smlouvu nějakých 15.000,–, zbytek hotově, samozřejmě.. takže alimenty nula nula prd..
Asi takhle… Ja bych ho vykopla.. nemohla bych vedle nekoho takovyho dychat.. evidentne je rad ze ma kde zit, co jist, ze se o nej nekdo „postara“.. ale k cemu je.. a jaky davate priklad detem ![]()
Popravdě já bych se vykašlala na nějaké peníze a skončila bych to s ním. Tohle není k žití, ty ani vaše děti tohle nemají zapotřebí. Jeho ten konec možná probere, až zůstane úplně sám, ale o tom spíše pochybuji. A i bych mu to podala tak, že mu vlastně děláš milost, když jste pro něj takovou přítěží a nazývá vás dementy.
Myslis, ze ty penize a rozvod spolu nejak souviseji? Jakoze nebylo by mozny se nejdriv rozvest, oklepat se, nabrat silu a pak pripadne resit penize?
Dočetla jsem ke šlapce. Tvůj manžel je možná zoufalec, ale ty jsi větší - promiň. Drží ti snad u hlavy pistoli, abys s ním musela žít?
Ja bych se na prachy vykaslala. Vystehovala bych ho. Co s nim.
A proč jsi ho už dávno nevykopla? Kromě všech nectností mě dorazily ty neléčené genitální bradavice. Ty s ním spíš, že máš přehled jak se rozrůstají? ![]()
A co ještě musí udělat, abys ho vykopla? U popisu těch bradavic se mi normálně navalilo ![]()
On je na tom hodně špatně, ale ty taky. Házíš vsechnu vinu na něj, ale ty sis ho vybrala za manžela. Až pochopíš svůj díl viny za to, jakýho tátu jsi vybrala svým dětem, možná přestaneš být taky tak zlá a chamtivá a hlavně na něj naštvaná. Ja bych teda racionálně šla a manžela obeznámila o tom, že chci rozvod. V tomhle prostředí bych nechtela kvuli detem zůstat ani vteřinu.
Kotel asi nedostaneš. Mně je jenom divné, jak si někdo může tak snadno pořídit vadný kus (pokud je vše, jak tvrdíš). Nebo se změnil? Provedla jsi mu něco a on dělá hloupé naschvály?
Došla bych znát právníkem, nebo fo nejake poradny se poradit ohledně financí, ofotolila bych si smlouvy, dokumenty atd a pak podala žádost o rozvod.
Co jinýho, nechápu proč s někým takovým žiješ.
Příspěvek upraven 12.11.19 v 21:17
Já osobně bych ho už dávno poslala o dům dál - tam není asi žádné pozitivum. Otcovský vzor nula, ponižuje děti, doma zjevně nepomáhá, nestará se, plat asi taky nebude nic extra, a nějaký sexuální život vzhledem k popsanému taky moc nepřipadá v úvahu. Takže nic, co by mě osobně přimělo zůstávat.
Každopádně, nemůže u něj být v počátku nějaká duševní nemoc? Teda, pokud je takový hulvát od samého začátku, tak je jediná možnost - taková, abys sobě a dětem zajistila ještě trochu zdravého rozumu a nervů - odchod. Ale pokud se změnil časem, tak bych první zkusila hledat, zda není nějaký takový důvod a pak ten odchod.
Prave ze nespim. Nejakou dobu jsem mu mazala mastickou na bradavice ale nefungovalo samozrejme. Proste musi k lekari.
Dle meho nazoru me proste tresta za me stesti… myslim si, ze proste zavidi, je na me nastvany. Podnikame s holkama vylety, rozvíjím je.. venuju se jim.
On se snazi leckdy, ale pak jim rekne ze jsou dementi nebo neco podobneho a skoncil.. holky k nemu nechteji zkratka… ![]()
Souhlasim, ze jsem uplne vypla, co jsem jim nasla za rodiče… takovy nebyval. Byl veselej, kamaradskej, i docela slusnej… ale tohle ted…
Kolik to bylo peněz, že ti to za to stojí?
Každopádně to se dá řešit i když ho vykopneš z domu, je otázka jak, tam bude zajímavé to dokázat, ten ti dobrovolně nedá ani korunu.
Ahoj ženy,
po dlouhém zvážení, zda chci dostat ještě kotel tady jsem se rozhodla Vám sem napsat, jinak mě už asi mrskne… jak už název napovídá, poslední dobou (možná delší dobu) mám pocit, že z mého manžela je naprostý zoufalec…
Samozřejmě tu bude někdo psát, že neznáte jeho pohled apod. což samozřejmě chápu, ale já se někam vypsat musím…
Nebudu psát jak žijeme, kde žijeme, to je zbytečné… nebo možná není, nevím. Možná jeho zoufalství pramení z toho, že mám pocit… že parazituje na mém štěstí…
Pamatujete si, jaký to byl pocit, ve škole, když ty největší gauneři, těm vše prošlo? Dostali lepší známku, protože to opsali? To se mi zdá jako zdárný příklad..
Přišel s oblečením, osobními věcmi a pc.. Jsme spolu 8let.. za 8let se jeho majetek nerozrostl.. Možná o psací stůl.
Je to vlastně strašně tragická situace.. strašný život!
Možná mě tu někdo bude napomínat, ale bydlím ve vlastním bytě, i když jsme se poznali. Přece si nevezmu doživotní hypotéku, aby se chlap necítil hloupě??
Takže bydlíme v mém bytě. Máme dvě děti, školní a školkové.
Podle mého názoru je vše už tak na h*vno, že už se to vlastně ani spravit nedá, jen si to tu asi musím obhájit, že ho vážně musím nakopat abych mohla normálně dál žít..
Když jsem byla na RD, neustále řeči jako tady píše hodně holek, nevyděláváš, blá, blá, nic si nekoupíš.. nepřispíváš mi, blá blá.. Nastoupila jsem do práce, vydělávám řekla bych ne málo, a kecy..? Kam si škudlíš peníze, blá blá.. jenže… nevidí, že posílám dětem spoření, veškeré výlety platím já, veškeré nákupy (kromě 1× měsíčně Kaufland) platím já, manžel pošle nájem (4500) a paušál. Tečka. Škola, obědy, školky, kdo vše platí.

Kdyby mi dával na holky alimenty, možná bych se měla líp.
Během manželství JSME dostali auto. Respektive můj děda nám ho koupil, majitelem je ale děda, techničák, všude. - důvod? Auto zůstane v rodině, jelikož je to auto za nemalé peníze. Ok, v pořádku. Vše fungovalo.
Poslední cca pul roku? Jezdím autem pouze odpoledne a o víkendu. Jindy? Stojí auto manželovi u práce, a já taham děti pěšky či busem.
Ozvala jsem se kolikrát a odpovědí mi je, at táhnu, at zalezu, at ho neotravuju..
Je to šílené!
Mám chut vykřičet do celého světa jaký je to haj*l.. jak je neskutečně vychcaný a zlý.
Dosud jak jsem to sepsala, je to vážně maso..
Je toho tolik, že ani nevím co psát dřív..
Jsem neskutečně štastná za své děti. Starší plánuje jít na gymnázium a já jsem se zařekla, že ji tam dostanu. Pomůžu, naučím, vysvětlím! Dle manžela na gympl chodí dementi a magoři, co tam bude dělat, když je tak blbá, apod. Tohle běžně říká před dcerou. Je to ale spíš o tom jak se uculuje, jak se pohrdavě dívá. Od září má dcera dvě dvojky, jinak samé jedničky, opravdu se snaží, je šikulka.
Když kamkoli jedeme, jedeme jen s dětmi, a případně našimi kamarády a jejich dětmi.
Manžel nejezdí víceméně nikdy - kromě třeba 1× za čtvrt roku do ZOO, neustále dokola, jinak řekne že nemá co na sebe, oblíbená věta
Má asi tak 3trička, 1mikinu, 1rifle a 1tepláky a 2× šortky, abych nezapoměla.. místo aby si koupil oblečení, objedná na Alze hru a sedne si k PC se sluchátkama..
Už nemá žádného kamaráda. Nikoho. S nikým nemluví, s nikým se nevídá, kromě práce. Nemluví dokonce ani se svou rodinou, s jeho mámou a babičkou si volám já..
Jak říká, nikoho nepotřebuje..
Vůbec nevím co to s tím člověkem je. Je mi z toho smutno. Život má práci jen jeden. Nemá žádnou ´´štávu´´, žádný cíle, žádnou touhu naučit děti např. lyžovat, bruslit.. žádné zážitky s nimi.. jak s oblibou řekne, až budou velký a budou chtít naučí se to.

Nerozumím tomu. Chápu, že je to ovlivněné tím, jak jsme vyrůstali, chápu, že to člověka nasměruje, že to v něm je, ale právě proto by měl chtít víc.. ne?
Přijde mi, že už je tak pošahanej, že když mu řeknu, že si jdu večer sednout s kamarádkou např. na pivo do Husy, rozeřve se na mě jaká jsem dě*vka, šlapka, at si táhnu, jaká jsem špína..
Pokud odejdu, je schopný mi psát co 10min, jak si užíváš šlapko?, apod.
Nemůžu nikam jít z bytu, aniž bych nezařídila hlídání pro holky. On MI je hlídat nebude.
Nemá problém před nimi říct, „to jsou tvoje děti“..
Je to naprosto šílené..
Rovnou pojďme vyloučit, nějaké milenky apod. protože už to bude skoro rok co ho nabádám k návštěvě kožního lékaře, už tam byl objednaný a nešel tam.. má sakra problém..
Měl pár tipuji, že to jsou genitální bradavičky, měl jich pár. Říkám, at si tam dojde, odendají mu je a hotovka. Nechal to být… Aktuální situace? Má to květákovitý tvar, jsou vícero u sebe a má toho plná varlata, už i na penis to nalezlo, a u řitního otvoru. Už se o to ani nechci starat, protože je to zbytečné. Hnije si v koženém křesle u počítače a jen se to rozrůstá..
Mám k němu už snad i naprostou averzi a nechuť..
Třeba nyní…sedím na gauči, kafíčko, TV hraje a on u PC vedle u okna. Volám na dceru do pokojíčku, at si jde nalíp pití, že já jí ho nepřinesu a ozve se od PC: neřvi tady demente..!
Děkuju mnohokrát, že jsem se Vám mohla vypsat, případně pokud někdo zažil něco podobného.. jak se takového člověka zbavit..? (trvalé bydliště tu nemá, ani nikde uvedený není)
Hrají tam hodně roli peníze, na začátku manželství, jsem uhradila určité závazky, aby mi nevlítl exekutor do bytu.. a ty mu nechat nechci. Je nějaká šance během rozvodu z něj dostat?
Samozřejmě jako řidič má na smlouvu nějakých 15.000,–, zbytek hotově, samozřejmě.. takže alimenty nula nula prd..
Děkuji.