Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, je to jak to je. On ti svůj záměr nastínil. Pokud s tím nesouhlasíš tak rozvod… Je to nepříjemné, ale to je každá taková situace ve vztahu. Znovu bych s ním promluvila, zda to skutečně myslí vážně a proč tomu tak je a dle toho bych se zařídila. Očividně mu na tobě tolik nezáleží a jde mu jen o vaší „rodinu“ tedy děti. Takže otázka je nakolik chceš zbytek života trávit s někým takovým, kdo k tobě nemá respekt. Zároveň by mě zajímalo, zda používá ochranu, protože v rámci tohoto styku je riziko pohlavních nemocí přece jen vyšší.
I když je to hodně těžké, časem přijdeš na to, že jiná možnost než rozvod není.
Navštiv odborníka a poraď se. Taky to nějak rozumně budete muset říct dětem.
Hodně štěstí
To si musíš utřídit sama v sobě, jestli jsi ochotná mu to tolerovat a snášet to kvůli zachování rodiny, nebo nejsi a půjdete od sebe. Víc možností nemáš.
I když by současného milence opustil, časem si najde jiného, je to v něm, to se nedá změnit.
Já jsem za svůj život poznala asi 10 můžu co to takhle táhli s milenci a doma mají ženu a děti, to je celkem dost. Mam dva gaye kamarády a všichni tito muži jsou z jejich okruhu známých.
Podle nich je to nový fenomén, oni takových mužů znají ještě víc (krajské město).
Některým se kvůli tomu manželství rozpadlo, některým se úspěšně daří to tutlat, jiným to manželky tolerují, protože jim to za to stojí (rodina, společenské postavení, majetek, peníze).
Dej tomu čas a rozhodni se až se na to budeš cítit. Asi tě to neuklidní, ale nebudeš první ani poslední které manžel zahýbá s mužem.
Já sama nevím co chci, kdybychom neměli děti tak je to lehčí ale takhle se bojím že jím ublížime. Je mi z toho mizerně, mám teď pocit že si už nenajdu žádného chlapa co mě bude opravdu milovat a výdrží nám to spolu.
@Anonymní píše:
Já sama nevím co chci, kdybychom neměli děti tak je to lehčí ale takhle se bojím že jím ublížime. Je mi z toho mizerně, mám teď pocit že si už nenajdu žádného chlapa co mě bude opravdu milovat a výdrží nám to spolu.
Aha, takže raději budeš udržovat nesmyslný jakobykamarádský vztah a budeš se jen litovat? Čím dřív se rozvedeš, tím lépe pro všechny.
Každá situace má minimálně dvě možnosti. Tady i víc. Je samozřejmé nešťastné řešení, když manžel celou dobu tajil svoje zaměření a to natolik, že se raději oženil a měl děti. Teď mu asi došlo, že se tak nedá celý život přežívat. On za svou homosexualitu nemůže, má to v sobě. Může samozřejmě za to, že Vám roky lhal. Vašemu postoji se nedivím i ho chápu. Nemáte ale šanci to změnit. Takže buď rozvod a s pravdou ven před blízkými /nebo si to nechat pro sebe/, nebo držet domov pro děti a mít každý svého partnera pro ty hezké chvilky, které každý ve svém životě chce mít/manžel se jistě o děti postará ve Vašem volném večeru, stejně jako Vy/, a nebo přijměte roli trpitelky, která se obětovala pro to, aby se rodina nerozpadla. Za sebe musím říct, že to třetí řešení by pro mě bylo nepřijatelné. Proč By byste se měla obětovat. Manželovi bych zrovna v tomto případě s gustem navrhla střídavou péči. Za to lhaní nejbližšímu člověku.
No tak pro děti bude lépe když se rozvedete a půjdou třeba na víkend k tátovi a strejdovi než napětí ve společné domácnosti. Život ve třech taky nebudeš psychicky dávat.
@Zumpa To si tedy opravdu nemyslím, děti by mohl rozvod za takových okolností zničit.
@Anonymní píše:
A máte spolu stále sex? Může být i bisexuál.
@Anonymní píše:
@Zumpa To si tedy opravdu nemyslím, děti by mohl rozvod za takových okolností zničit.
Vždyť jim zatím důvod říkat nemusíte, ne? Prostě si nerozumíte…Ze začátku, pokud budou u táty, může být jeho přítel kamarád. Vše jde zařídit.
@jannina1 Nemáme, jakmile se přiznal že má milence tak jsme si nedali ani pusu. Předtím jsme ale normálně sex měli, i když se tahal s tím chlapem. Manžel sam neví co je, prý není homosexuál ale není si jistý ani jestli je bisexuál. Podle mě se na stará kolena zbláznil, byl to úplně normální chlap, věnoval se mi a i po těch letech na něm bylo vidět že mě pořád miluje. Jinak ale nic proti gayům, bisexuálům nemám, jen nechci aby takový byl i manžel.
@jannina1 píše:
A máte spolu stále sex? Může být i bisexuál.
Tak to bych nedala..
hrozná představa muj chlap s jiným..
@Anonymní píše:
@jannina1 Nemáme, jakmile se přiznal že má milence tak jsme si nedali ani pusu. Předtím jsme ale normálně sex měli, i když se tahal s tím chlapem. Manžel sam neví co je, prý není homosexuál ale není si jistý ani jestli je bisexuál. Podle mě se na stará kolena zbláznil, byl to úplně normální chlap, věnoval se mi a i po těch letech na něm bylo vidět že mě pořád miluje. Jinak ale nic proti gayům, bisexuálům nemám, jen nechci aby takový byl i manžel.
Ono se to strašně těžko přiznává. No tak určitě není jenom hetero když má přítele. Jak je s ním dlouho? Plánuje s nim i budoucnost? Nebo ho má jen na rozptýlení a sex? A pokud to stejně nechce nějak řešit a navrhl ti milence, tak bych dal manželství neuržovala. Ona by to bylo i velmi těžké kdyby to chtěl napravit, natož nyní. To je snad i těžší než kdyby měl nějakou babu.
@inzenyrka85 píše:
Tak to bych nedala..hrozná představa muj chlap s jiným..
Máš pravdu, to že ho má v něčí análu a pak šup k manželce je na ![]()
Zdravím, jsem teď úplně hrozně situaci, nikdy by mě nenapadlo že to budu řešit. Můj dlouholetý manžel a otec našich dětí má milence, měla jsem podezření že má milenku. Tohle je pro mě ještě horší, manžel se mi zprotivil, pořád si ho představují co s tím chlapem dělá a chce se mi
. Máme 3 děti, manžel je skvělý otec, pro děti i pro nás dva rodina hodně znamená. Manžel chce se ale milence nechce vzdát, navrhl abych si taky někoho našla ale to pro mě není lehké.