Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobry den,
chcem Vas poziadat o radu. Pred tromi mesiacmi som otehotnela aj napriek tomu, ze som brala antikoncepciu. Manzel bol z toho dost mimo skor nadaval akoby sa tesil. Moj problem je, ze zmenil svoje spravanie. Ignoruje ma, neprejavuje ziadne pozitivne city, o dietatku ani slovo. A samozrejme o sexe nechce ani pocut. Uz som zufala. Bojim sa, ze zotanem s babatkom sama a to mam este 5 rocneho chlapca. Neviem co mam robit. Zo zufalstva som navstivila rozvodoveho pravnika, ale co dalej ? je mi jasne, ze manzel sa rychlo otrasie a pojde dalej, ved zien je kopec, ale o matku s 2 detmi nikto ani nezakopne. Prosim poradte mi co mam robit.
dakujem
Proboha proc by ses hned rozvadela…
Dej mu cas, at si na to zvykne.
My prcka planovali, dlouho „delali“ a myslis, ze to nejak extremne prozival? Chlapi jsou jini…
třeba je tvůj manžel jen překvapený z tvého těhu. i u nás nastala menší sexuální abstinence když jsem o otěhotněla. dřív jsme se milovali každý den a teď tak 2× za měsíc. zkus vzít manžela na utz ať to maličké vidí, třeba to trochu pomůže. oni, ale všeobecně muži vnímají těhu jinak. přesto že my oba se na dítě moc těšíme manžel si nedokázal představit že tam vevnitř je až dokud malej nezačal kopat. to mimčo je pro ně strašně teoretické dokud se nenarodí. hlavně ho do ničeho nenuť a netlač kvůli miminku na pilu ať ho to ještě víc nedeptá, třeba se pak bude sám ptát. držím palce ať to všechno dobře dopadne!
Já bych také pomalu polehoučku, určitě to pro něj byla rána, také by si mohl říc, že jsi otěhotněla schválně.
Já bych ho pomalu připravovala na to co příjde, asi bych neustále numluvila o miminku a ani bych ho nenutila, aby on sám mluvil o mimi pokud nechce. Pokud by to bylo horší a horší obrátila bych se spíše na nějakou poradnu a ne na rozvodového právníka
, koukám, že hormony dělají divy. Neboj určitě se stím vyrovná chlapům to holt trvá někdy déle. Udělej mu radost, snaž se bít milá, uvař mu to co má rád, to funguje, hlavně klid. ![]()
karolinka1982 píše:
Dobry den,
chcem Vas poziadat o radu. Pred tromi mesiacmi som otehotnela aj napriek tomu, ze som brala antikoncepciu. Manzel bol z toho dost mimo skor nadaval akoby sa tesil. Moj problem je, ze zmenil svoje spravanie. Ignoruje ma, neprejavuje ziadne pozitivne city, o dietatku ani slovo. A samozrejme o sexe nechce ani pocut. Uz som zufala. Bojim sa, ze zotanem s babatkom sama a to mam este 5 rocneho chlapca. Neviem co mam robit. Zo zufalstva som navstivila rozvodoveho pravnika, ale co dalej ? je mi jasne, ze manzel sa rychlo otrasie a pojde dalej, ved zien je kopec, ale o matku s 2 detmi nikto ani nezakopne. Prosim poradte mi co mam robit.
dakujem
Nechci Te v zadnem pripade strasit, jenom se podelit o moji zkusenost (nemusi to byt v ZADNEM pripade i Tvuj pripad).
My se snazili 2 roky o miminko, nedarilo se. Kdyz se zadarilo, tak jsem prvni 3 mesice 10× denne zvracela, bylo mi fakt spatne a manzel si behem teto doby nasel milenku, kterou mel dalsi rok a pak jsem se rozhodla rozvest ja.
Ale my byli extremni pripad.
Ukaz manzelovi jak bije srdicko, jak mimisek vypada, bud mila, snaz se mu to usnadnit, kdyz se to stalo nahodou a neplanovane. Neboj, bude to dobre, jakmile si na tu myslenku zvykne… Drzim palecky
![]()
Vím, že jsi asi momentálně hodně citlivá. Můžeš si myslet cokoliv, ale třeba to manžel nemyslí zle, prostě je to pro něj opravdu nečekané a musí se s tím smířit. Každý prožívá těhotenství své partnerky opravdu jinak. Můj muž byl šťastný, ale začal přemýšlet jak to vše zvládneme, navíc ve třetím měsíci nechtěl vnímat plod jako miminko, dokud nebudeme mít po všech vyšetřeních, že je zdravé. Chránil tím částečně i mě, pokud by to nevyšlo brala bych to děsně. Třeba se o Tebe bojí (proto vynechává sex), nevím jaký jste měli vztah před otěhotněním, ale pokud již teď vyhledáváš právníka, podle mě hledáš něco, co třeba vůbec neexistuje a zbytečně se stresuješ.V každém případě bych myslela na své děti a nekazila si náladu tím, že chlapovi přelétlo něco přes nos. Pokračovala pomaloučku v přípravách, pečovala o sebe a rodinku, pokud ti není hodně zle. Sice píšeš, že Tě muž ignoruje a neprojevuje city, ale o přerušení těhotenství asi nemluvil ne? Podle mě to chce klid a čas.
Karolinko, nevěš hlavu, chlapi to fakt berou jinak, můj manžel byl z toho taky trochu v šoku, když jsem otěhotněla, neprojevoval zájem o nic, bříško mi nehladil, až jednou jsem ho vzala na Ultrazvuk, slyšel jak naší malé bije srdíčko, viděl jak si cucá paleček a od té doby nastala velká změna.Mluvil k bříšku, hladil ho, začal se víc těšit.
Jen mu dej čas a hlavně nemysli na rozvod, neber vašemu ještě nenarozenému děťátku tatínka, ono ho to všechno přejde, držím palce!
takze manzel je uz pravdepodobne u svojej milenky, zahada vyriesena a zena nech sa stara ![]()
Karolínko víš to jistě?
Jinak mi to je velice líto.
Hlavně se drž ![]()
karolinka1982 píše:
takze manzel je uz pravdepodobne u svojej milenky, zahada vyriesena a zena nech sa stara
Tak přece jen Ema N. měla pravdu… No jo no, ten popis na tu milenku odpovídal… Promiň a drž se…
![]()
karolinka1982 píše:
takze manzel je uz pravdepodobne u svojej milenky, zahada vyriesena a zena nech sa stara
Karolinko, hlavně se nenervuj, kvůli mimču, i když vím, mně se to radí
Je mi to líto, drž se.On si časem snad uvědomí o co přišel
etatinek píše:karolinka1982 píše:Tak přece jen Ema N. měla pravdu… No jo no, ten popis na tu milenku odpovídal… Promiň a drž se…
takze manzel je uz pravdepodobne u svojej milenky, zahada vyriesena a zena nech sa stara![]()
Ja si to bohuzel zazila a byl to pomerne stejny postup…
Ale doufala jsem, ze se v tomto pripade budu mylit… ![]()
Zakladatelko je mi moc líto, že jsi v takové situaci. Doufám, že se brzy z toho dostaneš a držím ti moc palce
.
Moc ale nechápu některé příspěvky, které v podstatě takové pasivní až negativní chování chlapa omlouvají. Mě teda vůbec nemusí zajímat, jaké mají chlapi pochody. Jsou otcové a odpovědné osoby stejně jako ženské, tak se podle toho přece musí chovat. Svoji ženu hýčkat a ne psychicky deptat jen proto, že jsou to chlapi. Věřím, že z takové důležité věci může být leckdo zaskočen, ale pokud by se ke mě můj chlap měl chovat nějak lhostejně, jen proto, že nestrávil, že bude otcem, tak by dostal čočku. Přece ženské, větší břemeno neseme my… ![]()
Zakladatelko přeju pevné nervy a hodně radosti s tvými dětičkami! ![]()