Manžel mě vychovává - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30.12.11 01:07

Já si myslím, že chlapi si dovolí to, kam my je necháme zajít. Tedy nikdy není chyba jednostranná. Pokud jsi to nějaký čas tolerovala, tak on zkouší, do jaké míry a co může dělat. Takže buď tvrdá, nekompromisní, nedej se. Je to opravdu jen o tom, co mu dovolíš. Myslím si, že věk v tom roli nehraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2329
30.12.11 06:25
:mrgreen: :mrgreen: asi to bude o tom trufnuti… co si nenechas to ti nebudu robit… ty na mna posobis ako dobra mrcha, sorry, ale inak to napisat neviem :oops: skor si trufnu na utiahnute a mlkve typy co sa nebrania :mrgreen:
Anonymní píše:
Mám manžela o 8 let staršího. Sem tam má výchovné tendence, jelikož já jsem bordelář a on má rád pořádek. Tak mu jenom odvětím, ať mě nevychovává, že není můj otec. Ale je fakt, že tuhle odpověď používám málo. On totiž dobře ví, že mě vychovat nemůže, že se nenechám. Jde o kompromisi a vycházení si vstříc. Vysvětlí mi, proč na nějaké věci trvá a pak jsem ochotná to splnit. Ale aby mi řekl, že budu dělat to a to, tak to ne. Taky v pohodě můžu říct, že to neudělám, ale musím zase připojit svoje argumenty, proč by to neměl dělat.
Mám i milence, je o 16 let starší. Taky nemá tendence mě vychovávat. Jenom mě vždycky upozorňuje, ať jezdím opatrně. Nato opět odvětím, že není můj manžel.
Asi to bude celkově o osobnosti a že si to necháš líbit :jazyk: . Na mě si chlapi netroufnou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
30.12.11 06:36

manžel je o 10 let starší, taky měl takové tendence mě ze začátku vychovávat, pak se nám ale narodilo miminko, tak přesunul svojí výchovu na našeho syna :palec: I když ono to taky může být tím, že už se nechovám jak tele :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.11 07:15
farska píše:
Muj manzel je take o 17 let starsi a rozhodne mne NEVYCHOVAVA. To nebude jenom vekem :kytka:

To tedy nebude jen vekem.

• Citovat
  • Upravit
kub.kub
30.12.11 07:56

Nechceš napsat, jak to „vychovávání“ vypadá? Třeba by ti někdo poradil, jak reagovat v konkrétní situaci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.11 08:14

Měla jsem partnera o 29 let staršího a vychovával mě. Nakonec jsem to kvůli tomu ukončila. Ale netvrdím, že to je věkem, bylo to i našimi povahami, on dominantní, velký šéf, neuvěřitelný všeobecný rozhled, načteno miliony knížek, fanda alternativní kultury. Já submisivní, normální obyčejná trubka. Připadalo mi, že pro něj nikdy nebudu dost dobrá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.11 08:14

Měla jsem partnera o 29 let staršího a vychovával mě. Nakonec jsem to kvůli tomu ukončila. Ale netvrdím, že to je věkem, bylo to i našimi povahami, on dominantní, velký šéf, neuvěřitelný všeobecný rozhled, načteno miliony knížek, fanda alternativní kultury. Já submisivní, normální obyčejná trubka. Připadalo mi, že pro něj nikdy nebudu dost dobrá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.11 08:54
kub.kub píše:
Nechceš napsat, jak to „vychovávání“ vypadá? Třeba by ti někdo poradil, jak reagovat v konkrétní situaci.

Vychovávání vypadá takto:Říká mi, jak se mám chovat a co si mám oblékat.To oblékání je horší.Děti máme , ale nepřestal s tím.Už jsem mu to řekla před jedenácti lety, že mi to vadí, ale prý kdyby mu na mě nezáleželo, tak to nedělá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.11 08:56
Anonymní píše:
Měla jsem partnera o 29 let staršího a vychovával mě. Nakonec jsem to kvůli tomu ukončila. Ale netvrdím, že to je věkem, bylo to i našimi povahami, on dominantní, velký šéf, neuvěřitelný všeobecný rozhled, načteno miliony knížek, fanda alternativní kultury. Já submisivní, normální obyčejná trubka. Připadalo mi, že pro něj nikdy nebudu dost dobrá.
u nás to je podobné.
  • Citovat
  • Upravit
2639
30.12.11 09:01
Anonymní píše:
kub.kub píše:
Vychovávání vypadá takto:Říká mi, jak se mám chovat a co si mám oblékat.To oblékání je horší.Děti máme , ale nepřestal s tím.Už jsem mu to řekla před jedenácti lety, že mi to vadí, ale prý kdyby mu na mě nezáleželo, tak to nedělá.

No, jestli jsi to neuťala před těmu 11lety, tak teď už to bude jenom těžší. Co tak zkusit stejnou minci? :mrgreen: Co nemáš rád, nedělej druhému? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bbibbi
30.12.11 09:33

Taky myslim, ze to neni vekem. Uz hodne davny expritel me taky vychoval a to velmi podobnym zpusobem a to byl jen o rok starsi. Ale ja jsem mela teda spis pocit, ze se mu nemuzu zavdecit, protoze se mu porad na me neco nelibilo a jeste mi daval za priklad vzdycky nekoho jinyho. Logicky ten vztah nemohl vydrzet. Nicmene dobra zkusenost do budoucna. Uz bych si to nikdy nenechala libit. Mimochodem ten dotycny se tak chova i ke vsem nasledujicim pritelkynim…

Anonymní píše:
kub.kub píše:
  • Citovat
  • Upravit
12978
30.12.11 09:54

Manžel je o 12 let starší a já vychovávám jeho :mrgreen:

Tento povahový rys není o věku, ale právě jen povahou..To se asi nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
30.12.11 10:09

K zakladatelce- je to o nastavení hranic, o nicem jiném. K anonymce rozhoďnožce- až manžel přijde na to, že je paroháč, třeba dojde i na něco jiného, než na výchovu.

• Citovat
  • Upravit
3544
30.12.11 10:24

muj chlap je o necely rok mladsi a taky ma tendence me vychovavat, o veku to neni, je to v povaze cloveka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
31.12.11 14:33

Můj manžel je starší o 7 let a taky mě tendece mě vychovávat a poučovat. Brzo pochopil, že u mě to nepadne na úrodnou půdu, tak s tím přestal. Pochopil, že já hledám partnera, ne někoho na výchovu.
Taky to souvisí s tím, jestli není náhodou nejstarší sourozenec. Ty mají tendenci vychovávat své mladší sourozence. Taky mám občas tendenci mladšího bratra vychovávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí