Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, tak spíš pro zjištění jestli jsem v tom sama nebo tak nějak je to i jinde… ![]()
přijde z práce, poveselí se s dětmi, občas je uloží, nají se, práskne s sebou na gauč a během půl hodiny chrápe… ![]()
To je prostě u nás normál celý týden, Někdy mě to točí, ale spíš jsem si už zvykla…ale samozřejmě mi to je i líto. Povídání, milování atd. v tahu.
![]()
Nepomáhá nic
![]()
Máš doma mrtvého koně? ![]()
Přísloví Indiánů z kmene Dakotů prý zní „Když zjistíš, že jedeš na mrtvém koni, sesedni.“
Je to efektivní způsob žití, který umožňuje rychlé změny. U nás si dovolujeme luxus „beze změn“ a důsledkem bývá hned několik mrtvých koní v naší stáji.
Zjistí-li žena, že sedí na mrtvém koni, který je jí velmi drahý, tak…
• tvrdí, že kůň je stále živý a pouze má špatné období • diví se, protože ten kůň přece vždycky jezdil • setrvává, protože co by tomu řekli ostatní jezdci na mrtvých koních • setrvává ze soucitu k mrtvému koni • snaží se uvěřit, že je lepší mrtvý než žádný kůň • s kamarádkami vymýšlí, jak oživit mrtvého koně • ptá se kamarádek, jak ony samy jezdí na mrtvých koních • přesvědčuje sebe a okolí, že tento kůň je jí osudem určený, ať živý nebo mrtvý • vyvíjí smysluplné aktivity, aby nemusela na svého mrtvého koně myslet • nakoupí lepší potravu a doplňky do stáje a snaží se mrtvého koně oživit • absolvuje pokročilý kurz jezdectví se specializací na jízdu na mrtvém koni • zvažuje pro a proti života s mrtvým koněm • porovnává průběžně s ostatními, jak hodně je její kůň mrtvý • upraví kritéria určující, zda je kůň mrtvý • zaplatí věštkyni, aby předpověděla další osud mrtvého koně • jde na terapii, k léčiteli a na kurz, aby pochopila svého mrtvého koně • křísí svého mrtvého koně k životu, protože vzdávat se člověk nemá, když mu o něco jde • prohlásí, že žádný kůň nemůže být natolik mrtvý, aby se na něm nedalo ještě chvilku jezdit • prohlašuje, že se jí noha zasekla ve třmenu a nemůže z mrtvého koně sestoupit • prohlašuje, že si na mrtvém koni vždycky přála jezdit • vyhrne si rukávy a nosí mrtvého koně sama • trpělivě čeká, až se kůň sám zvedne
jen pro odlehčení ![]()
U nas to v pracovnich dnech vypada podobne, prichazi z prace az v sedm, naji se, pohraje s detmi, deti ulozime a jde spat v devet - ne tedy na gauc, ale normalne do postele ![]()
O vikendech se ale mne a detem venuje od rana do vecera, takze si vubec nestezuju, je to zlaticko ![]()
eLena F píše:
Máš doma mrtvého koně?![]()
Přísloví Indiánů z kmene Dakotů prý zní „Když zjistíš, že jedeš na mrtvém koni, sesedni.“
Je to efektivní způsob žití, který umožňuje rychlé změny. U nás si dovolujeme luxus „beze změn“ a důsledkem bývá hned několik mrtvých koní v naší stáji.
Zjistí-li žena, že sedí na mrtvém koni, který je jí velmi drahý, tak…• tvrdí, že kůň je stále živý a pouze má špatné období • diví se, protože ten kůň přece vždycky jezdil • setrvává, protože co by tomu řekli ostatní jezdci na mrtvých koních • setrvává ze soucitu k mrtvému koni • snaží se uvěřit, že je lepší mrtvý než žádný kůň • s kamarádkami vymýšlí, jak oživit mrtvého koně • ptá se kamarádek, jak ony samy jezdí na mrtvých koních • přesvědčuje sebe a okolí, že tento kůň je jí osudem určený, ať živý nebo mrtvý • vyvíjí smysluplné aktivity, aby nemusela na svého mrtvého koně myslet • nakoupí lepší potravu a doplňky do stáje a snaží se mrtvého koně oživit • absolvuje pokročilý kurz jezdectví se specializací na jízdu na mrtvém koni • zvažuje pro a proti života s mrtvým koněm • porovnává průběžně s ostatními, jak hodně je její kůň mrtvý • upraví kritéria určující, zda je kůň mrtvý • zaplatí věštkyni, aby předpověděla další osud mrtvého koně • jde na terapii, k léčiteli a na kurz, aby pochopila svého mrtvého koně • křísí svého mrtvého koně k životu, protože vzdávat se člověk nemá, když mu o něco jde • prohlásí, že žádný kůň nemůže být natolik mrtvý, aby se na něm nedalo ještě chvilku jezdit • prohlašuje, že se jí noha zasekla ve třmenu a nemůže z mrtvého koně sestoupit • prohlašuje, že si na mrtvém koni vždycky přála jezdit • vyhrne si rukávy a nosí mrtvého koně sama • trpělivě čeká, až se kůň sám zvedne
jen pro odlehčení
Holka, tak teď jsi mě dostala, děkuji za skvělý závěr dne
![]()
Ahoj, tak můj se přibelhal z práce před chvílí a taky se už válí na gauči jako vždy. Někdy si připadám, že tu mluvím se stěnou, nikdo neodpovídá, sex absolutně nula a tak je to každý den. No jo mám chlapa, který je furt v práci a pouze v sobotu ráno a v neděli má volno. Neřešitelné
![]()
ivculka píše:
Ahoj holky, tak spíš pro zjištění jestli jsem v tom sama nebo tak nějak je to i jinde…
přijde z práce, poveselí se s dětmi, občas je uloží, nají se, práskne s sebou na gauč a během půl hodiny chrápe…
To je prostě u nás normál celý týden, Někdy mě to točí, ale spíš jsem si už zvykla…ale samozřejmě mi to je i líto. Povídání, milování atd. v tahu.
Nepomáhá nic![]()
![]()
u nas je to presne rovnako, na chlp, keby mozem aj ti ho vyfotim… aj teraz tu vedla mna chrni na gauci. ![]()
ten můj tu taky zrovna chrápe (jak jinak)
někdy přemýšlím o tom, že gauč prostě vyhodím ![]()
ivculka píše:ten můj tu taky zrovna chrápe (jak jinak)
někdy přemýšlím o tom, že gauč prostě vyhodím
Můj dorazí z práce..flákne sebou nagauč a řekne at jdu k němu a kupodivu neusne
![]()
Tak u nás přijde přítel ve 4, někdy později když má melouch. Prevlíkne se , věnuje se prckovi. Pak jídlo a po něm se valime na gauči u tv všichni. Okolo 8 vana, prcek basta a spát . Přítel bud pak chvíli pc anebo koukáme na film. Do ložnice se přesouvame mezi 10-11. A bud se ještě něco děje nebo ne, to podle nálady. O víkendu kdyz neděláme něco na baráčku tak se válíme, koukáme na tv, prochajda, venujem se malé. Chvíli taky pc mezitím jídlo. Jen někdy má přítel v sobotu dopoledne práci, ale pak se věnuje nám. Takže já mám doma zlatíčko ![]()
Myslím, že byste si měli vážně promluvit. Tohle není dobrý přístup…
Můj taky doráží z práce večer, přebírá mimčo, okoupe, já uložím a práskneme na gauč spolu. Tam se muckáme, povídáme a usneme spolu. Když si chce v klidu zkouknout zprávy a já mám pocit, že se mi nevěnoval, tak mu skočím na klín a nic jiného mu nezbyde. Nacpala bych se mu na ten gauč, když bych chtěla být s ním
.
No taky my si budem muset zřejmě taky doma promluvit
.Protože ten můj přijde kolem šesté,sedmé domů.Dělá fyzicky náročnou práci.Nají se,pomůže trošku s klukem a jakmile ulehne ,tak do půl hodiny je tuhej.O víkendu se nám ale věnuje.Ikdyž mě to občas štve,tak ale na tom nevidím nic špatného.Dělat to co on,tak nedojdu ani dom a spím opřená venku o sloup a chrním.
Takže zakladatelko,pokud máte děti a věnuje se vám alespon o víkendu,tak bych ho v týdnu nechala.Nevidím na jeho přístupu nic špatného ![]()