Nechce dudlík, chce prsty

Lilišák
26.2.12 09:14

Nechce dudlík, chce prsty

Ahoj, potrebuju radu zkusenejsich.

Mam 3mesicniho chlapecka a dudlik mel za svuj zivot dohromady tak hodinu? Vubec ho nechce, zkouseli jsme uz pet znacek a nevime jak mu ho ,,vnutit,,. Ze zacatku jsem byla stastna ze se vyhneme problemum s hledanim dudliku, s odnaucovanim atd, jenze on si ted do pusinky furt strka palce a celkove ruce :think:

ja vim ze je to normalni ze ,,objevuje svet,, ale uplne silene se desim toho aby pak nebyl jednim z deti ktery si strkaj prsty do pusy i ve skole a nebo aby si tim vecnym cumlanim palce nevyklunul blbe klenbu v ty maly pusine :nevim:

maam dal nutit dudlik nebo ho nechat ze ho to casem prejde? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4109
26.2.12 09:24

Já jsem to měla přesně jako ty. Asi ve 4 m si začalo dítko cucat palec a doteď,kdy mu bude 23 m,si ho cucá stále a je to fakt hrůza. Zkoušíme pořád všechno možné a zatím bez výsledku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
26.2.12 09:26

Bohužel neporadím jak vyřešit problém. Jenom tě utěším, že nejste jediní kdo má s tímto problém. S dudlíkem bojujeme od narození. Nakonec jsem rezignovala poté co se ho naučil odhazovat (z postýlky). Do pusy si strká všechno ne jenom ruce. Hračky, naše ruce, deku, plínu prostě vše co má po ruce. Ted se dokonce naučil vyndat dudlík a strčit ho tam obráceně (tím uchem).
Možná ti bude užitečná rada dětské doktorky - dokud nezačne preferovat jeden konkrétní prst (většinou palec) tak je to v pořádku a není to náhražka dudlíku. Ten náš prtous si tam zatím strká všechny prsty a občas se snaží chytnout si jazyk. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.2.12 09:33

Ahoj, naše malá si po dlouhém boji vybrala MAM, ale i tak ho má chvilku.. když usne, tak ho hned vyplivne, když nespí, tak si tam ty ruce je schopná narvat i přes ten dudlík - ten jí pak visí v koutku :roll: :mrgreen: Jsou jí 4 měsíce, já myslím, že teď to snad ještě tolik nevadí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4856
26.2.12 09:35

Lili, jsme na tom úplně stejně. Modelů dudlíků jsem vyzkoušela asi 8 a nic. První holčička po dudlíku chňapla a bylo a i jsme se ho lehce zbavovali, tak jsem to brala jako samozřejmost, že i druhá bude dudlíková. Bohužel, ani omylem
A přesně teď se začíná tím palečkem do pusiny taky pěkně trefovat (koukni na metřík;-)). Tak jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet. Uklidňuju se tím, že nejsme první ani poslední, ono se to nějak vyvrbí;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
26.2.12 09:50
Dragobella píše:
Já jsem to měla přesně jako ty. Asi ve 4 m si začalo dítko cucat palec a doteď,kdy mu bude 23 m,si ho cucá stále a je to fakt hrůza. Zkoušíme pořád všechno možné a zatím bez výsledku..

ach jo, tak snad je to prejde :roll:

• Citovat
  • Upravit
Lilišák
26.2.12 09:55
hefilka píše:
Bohužel neporadím jak vyřešit problém. Jenom tě utěším, že nejste jediní kdo má s tímto problém. S dudlíkem bojujeme od narození. Nakonec jsem rezignovala poté co se ho naučil odhazovat (z postýlky). Do pusy si strká všechno ne jenom ruce. Hračky, naše ruce, deku, plínu prostě vše co má po ruce. Ted se dokonce naučil vyndat dudlík a strčit ho tam obráceně (tím uchem).
Možná ti bude užitečná rada dětské doktorky - dokud nezačne preferovat jeden konkrétní prst (většinou palec) tak je to v pořádku a není to náhražka dudlíku. Ten náš prtous si tam zatím strká všechny prsty a občas se snaží chytnout si jazyk. :lol:

zatim je strida, nejoblibenejsi je cela pest tak dik, to je dobry :palec:

• Citovat
  • Upravit
946
26.2.12 10:04

Nevím jestli tahle rada přijde vhod pediatrům a zubařům atd. ale nám mamka když sme jako malí nechtěli dudlánka ho namáčela do čaje … dělala to tak pár dní a pak už sme si na dudlánka zvykly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4856
26.2.12 10:06
petjuska90 píše:
Nevím jestli tahle rada přijde vhod pediatrům a zubařům atd. ale nám mamka když sme jako malí nechtěli dudlánka ho namáčela do čaje … dělala to tak pár dní a pak už sme si na dudlánka zvykly…

Zkoušela jsem se SabSimplexem nebo feniklovým čajem,u nás bohužel nezabralo:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
26.2.12 10:09

my to máme taky tak..dudlík nechce vůbec jen málokdy se zadaří a usne s nim jinak si fut cucá pěstičku a prstíky..doktorka poradila,ať mu přes ruku přetáhnem rukávy ale to cucá i tak takže :nevim: dřív dudlík chtěl než objevil pěstičky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
26.2.12 10:10

Na nas to zabiralo… tak treba zkusit mliko a nebo davat pres den co nejcasteji…mala ho taky asi 2 mesice nechtela nakonec si na nej zvykla davala sem ji ho snad kazdou hodinu …ma ho jen na spani ale bez nej mi neusne… a ted ji ho davam i pres den kvuli zoubkum rostou ji a kdyz ho kouse min ji tio boli…nevim jestli je to spravne ale tchyne rikala ze se to muze tak snad si tim ty zoubky nenici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
26.2.12 11:00

U nás se dudlík chytil až kolem 4. měsíce 8o Prostě jsme to čas od času znovu prubli a najednou si ho na chvíli vzala. A pak i na delší dobu. Ze dne na den. Taky jsem měla hrůzu, aby si necucala palec jako já (až do 1. třídy :roll: ) Teď dudlí miluje, ale dáváme ho jen na spaní (do kočáru a na noc do postýlky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
26.2.12 11:04

má zkušenost:syn nechtěl vůbec žádný dudlík,měla jsem doma asi 10 druhů,od nejlevnějšího po nejdražší a nic..byla jsem na pokraji zhroucení,pořád plakal a dudlal si palec..odjela jsem s ním v jeho 4 měsících k mýmu tátovi,a jeho žena,zkušená babička mi řekla:jeď někam na kávu,přijeď za 2 hodiny na kojení..a já jela..nervní a vystŕeslá..pak mi vyprávěli jak ho přelstili :lol: babička ho houpala v kočárku a dávala mu dudlík neustále do pusy..on nechtěl,plival ho,házel ho pryč..tak mu ho tam 5 min,samozřemě ne hrubým násilím přidržela a světe div se!!!já přijela a syn dudlal jak o závod..no a od té doby se zlepšil pláč,spaní celkem,byl veselejší,na palec zapomněl,teď je mu pomalu 22 měsíců a sám se dudlíku vzdává..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
29.2.12 08:27

nas ma dudlik a aj tak si ked ma moznost narve do ust pomaly celu past :mrgreen: ma 4 mesiace a v tomto veku to robia snad vsetky deti, patri to asi k ich vyvinu… pamatam si ze aj krstniatko to robilo, ona nikdy nedudlovala a tak ako zacala s cucanim prstov tak skoncila, teraz ma 10 mesiacov… takze nestresovat, ono to prejde… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10369
2.3.12 22:31

Tak u nás dudlíka taky nefrčí, zkoušela jsem teda jen dva druhy, ale prostě ne. Ani ho neumí dudlat, jen ho tak ožužlává :nevim: A ruce teda jedou, ale spíš se tak šťourá v pusince než že by dudlal :nevim: A teda čaj ani sab simplex nepomáhá a nechce ani flaštičku, když mu zkouším dávat čajík..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová