Pomohly byste bezdomovci?

30420
24.2.12 21:41

Pomohly byste?......bezdomovec

Asi si o mě budete říkat, že jsem asi spadla hodně z vysoka :-D , ale......už nějakou dobu, nějaký ten rok to bude, co se kolem potuluje jeden bezdomovec, denně chodí kolem našeho domu a dneska tak stál a koukal se jak malá baští sušenku, no mě bylo trapně, ani vlastně nevím proč.
A teď k věci…Pomohly byste takovému člověku, kdybyste mohly?? Já totiž uvažuju, že bych mu sem tam dala nějaké to jídlo nebo staré vyřazené oblečení, ale nevím, jestli bych si ho tím nějak „neuvázala na krk“. Nevím proč, ale něco uvnitř mě mi říká, že není jako ti ostatní, nikdy jsem ho neviděla opilého ani potulovat se s otatními bezdomovci.
Jak byste se zachovaly na mém místě?? :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka
24.2.12 21:44

myslím,že to není pomoc co potřebují :think: takže špatné svědomí mít nemusíš. Jídlo si může dát v těch ubytovnách ,zrovna tak oblečení. Tedy pokud se neopíjí . I když já taky zvažovala,že jim v těch mrazech donesu deky do míst kde spali v parku :think:

• Citovat
  • Upravit
10568
24.2.12 21:44

Pomohla bych mu v tomhle sme na stejno,u nas ve meste je jeden kluk ktery bydli se strejdou,chodi hrozne obleceny a smrdi na dalku,bydli snad na socialni ubytovne,parkrat jsem mu dala penize a dala jem mu nejake obleceni po zemrelem brachovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3528
24.2.12 21:47

ahoj.. moj drahý raz kúpil jednému bzdm jedlo, niekde pri nadrazi.. bezdomovec chcel peniaze na jedlo.. tak ho dostal - nedostal prachy… a on jedlo ešte pred nami hodil do koša!!! Od vtedy nepomaham(e) nikomu aj keby vypadal ako chce :( je to smutné, ale väčšina si zato môže sama…
Ale tvoj prípad to nieje ;) ak ho vídavaš a nieje opilec, tak tomu by som možno pomohla.. aj keď je to otázka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
24.2.12 21:48

já bych peníze nikdy nedala, většinou si za to stejně kupujou chlast no :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
24.2.12 21:49
Januliiik píše:
já bych peníze nikdy nedala, většinou si za to stejně kupujou chlast no :cert: :cert:

tak ja u toho kluka mela stesti chlast nastesti ne,koupil si obleceni,jsme v malem mese pak mi to prinesl ukazat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
24.2.12 21:50

Nevidím na tom nic špatného mu pomoct, klidně bych mu jídlo nebo oblečeni dala. Já bych bezdomovce neodsuzovala, protože nikdo nevíme jak se do své situace dostali a třeba je v životě potkalo něco ošklivého.
Pomož mu, uděláš dobrý skutek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
24.2.12 21:51

Pomohla bych,pokud bych ho nevidela opileho nebo s flaskou,tak bych pomohla nejakym jidlem nebo oblecenim ,nemam srdce se na to koukat,bohuzel dnes se do teto situace muze dostat kdokoli

• Citovat
  • Upravit
15081
24.2.12 21:54

Jo,dala,bych mu jídlo i oblečení,peníze asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18000
24.2.12 21:58

Ja klidne i penize-ja byt na ulici tak jsem radeji taky pod vlivem alkoholu…takze me by nevadilo ze si za to koupi alhokol. Kdyz mu to udela radost…moc ji v zivote nemaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.12 22:06

Já také pomáhám jednomu Aloiskovi co prodává Prostor . Vždy když jdu kolem dám mu nějaký penízek . Platí z toho ubytovnu a kolikrát jak tam celý den stojí spí je unaven . je to starší člověk kolikrát jsems e s ním bavila.

• Citovat
  • Upravit
6555
24.2.12 22:07

Jo pomohla, ale já jsem případ, charita sama :roll: Ale jako kolikrát si říkám, že bezdomovcem se můžem stát všici, stačí když se sejde pár životních kopanců najednou a je to (rozvod, do toho ztráta zaměstnání atd.atd.).Zvlášt když pána nevídáš opilého.Takže ano, asi ne penězma, ale jídlem a oblečením klíďo.Musí být hrozné mít hlad :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
24.2.12 22:08

Kdyz jsem jeste bydlela ve mesta,taky se kolem potuloval bezdomovec ve veku asi ctyricet let.Ja se ho tedy bala,mam k takovym lidem trosku odpor,ale jednou jsem to nevydrzela,nabalila jislo,obleceni a par stravenek a donesla jsem mu to.Byl strasne stastny,a za dva dny kdyz me potkal,dal malemu kinder vajicko,prej ho nosil v kapse a modlil se at se potkame.Ted o nem nic nevim,skoda,neprisel mi jako jeden z tech co se opijeji a fetuji.Neodsuzuji tyhle lidi,opravdu staci malo,a kazdy z nas muze byt ve stejne situaci,takze za me ano pomoz mu. :palec:

• Citovat
  • Upravit
6555
24.2.12 22:09

Noo a teď na něj musím furt myslet, achjo, kde bydlíte? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
24.2.12 22:10

Tak za mně, já když byla mladá a blbá tak jsme jim dávala těžké prachy, a když jsem zrovna neměla tak jsem se jim omlouvala že nemám hotovost :roll:
teď le jim jako nějaké drobné dám, taky aj jídlo, oblečení atd......
takže asi tak, no…né každý si za pobyt na ulici může sám.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová