Pomohly byste bezdomovci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9649
25.2.12 18:10
Januliiik píše:
nj, ono furt funguje za dobrotu na žebrotu, bohužel
Barca12345 píše:
Januliiik píše:
a představ si, maželův kolega z práce byl bohužel tak blbý a naletěl bývalé manželce, všechno nechal přepsat na ní a ta ho pak bez milosti vykopla na ulici a neměl nic, naštěstí práci měl a musel se zpátky hrabat nahoru
Barca12345 píše:
A taky si myslim, ze zustat jen tak bez majetku na ulici se malokdy podari :think:

Mas dum, v nem majetek - vse zhori, ale pokud neco takoveho mas - mas pojistku.
Mas majetek, rozvadis se, dostanes podil.
Manzel vydelava velke penize, zemre - bud ma pojistku, nebo je dedictvi…

Ja si nedokazu predstavit moc situaci, kdy ze dne na den prijdes o vsechno a nemuzes nic delat, fakt ne… :think:

Jinak se tedy omlouvam za odboceni od puvodniho tematu… :kytka:
No, ale potom do toho urcite nespadne „nevinne“… ;)

No, to asi ano, ale taky musim premyslet hlavou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
25.2.12 18:17

Jestli budete mít chvilku času, skvělý dokument o komunitě, v níž žijí bývalí vězni a bezdomovci: http://www.ceskatelevize.cz/…26577/video/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
25.2.12 19:31

**taky jsem jedonu pomáhala, ale vždycky se to vymstilo, tak nevim ale asi každej je jinej noo. chce si to vyzkoušet a nabít si na tom hubu sama. ikdyž to bude dobrej skutek,
*jinak dáváme věci do Emauzů, máme ho před barákem.. kojenecky věci, normální oblečení, deky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
26.2.12 10:03
Barca12345 píše:
Ja bych asi nepomohla… :oops:
Muze se zdat slusny, nemusi se jevit opily, ale… proc se tedy ty dva roky jen tak „poflakuje“ okolo?
Vim, ze nekdy za to ti lide nemohou, do sra.cek opravdu muze spadnout kazdy, nicmene ti, kteri v nich nemaji zajem zustat a chteji se vyhrabat, takovou „pomoc“ na ulicich nepotrebuji!!!Jako prvni bych mu nabidla praci - 80% z nich by se jen uskliblo a slo by si po svych. Taky je mi jich svym zpusobem lito, nerada je vidim, ale ti co jdou videt jsou prave z vetsiny pripadu ti flakaci… :think:

ja si myslim ze vetsinou jim jde jen o ty penize, jakmile bys mu vytiskla na netu seznam zarizeni kde mu pomohou a pak stranek inzeratu s brigadama, moc by ho to nezaujalo :think:

jinak co me ohledne bezdomovcu toci je, kdyz si nekde vezmou psa a chudak pes musi v mrazech stat na namesti a zebrat s nim. nechapu proc znici zivot psovi jen kvuli tomu aby ,,vydelali vic,, :roll: takovym nedavam nic, jen tomu psovi koupim neco dobryho a rovnou mu to dam, aby se aspon chudak najedl :zed:

• Citovat
  • Upravit
15104
26.2.12 10:25

JO,vzpomněla jsem si,jak mi říkal jeden pán.Když ho zastaví bezdomovci,a chtějí peníze,řekne jim,že podniká a má velkou halu,jestli mu jí zametou,dá jim peníze.Většina ho poslala do prčič ale našli se i takoví co kývali a chtěli hned jít.Žádnou halu neměl :) ,ale těm co chtěli zametat ty peníze dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
26.2.12 10:33
boball píše:
JO,vzpomněla jsem si,jak mi říkal jeden pán.Když ho zastaví bezdomovci,a chtějí peníze,řekne jim,že podniká a má velkou halu,jestli mu jí zametou,dá jim peníze.Většina ho poslala do prčič ale našli se i takoví co kývali a chtěli hned jít.Žádnou halu neměl :) ,ale těm co chtěli zametat ty peníze dal.

Presne tak jsem to myslela… penize na cuco by chteli, ale makat…to neee!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
26.2.12 10:49

Tak já když můžu, tak pár korunama pomůžu. Mě to nevytrhne a upřímně, jestli si za to koupí jídlo nebo chlast je mi jedno, kdybych skončila na ulici, tak začnu chlastat taky, neumím si to představit :nevim:
Znám bezdomovce, který stojí u Penny a prosí o drobné. Viděla jsem ho, že si za to šel do obchodu potom koupit pečivo, zalezl si za parkoviště a tam se najedl.
U nás je taky bezdomovec, který je slušný, nikdy nežebrá. Slyšela jsem, že chodí po vesnicích po domech a nabízí práci za jídlo. Je to starší pán, prý o všechno přišel při rozvodu. A ano, je pravda, že si za to můžou někdy sami, ale nevidím důvod, proč by člověk neměl dostat druhou šanci, ne? Dělat chyby je snad lidský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
26.2.12 12:27
Lilišák píše:
Barca12345 píše:
Ja bych asi nepomohla… :oops:
Muze se zdat slusny, nemusi se jevit opily, ale… proc se tedy ty dva roky jen tak „poflakuje“ okolo?
Vim, ze nekdy za to ti lide nemohou, do sra.cek opravdu muze spadnout kazdy, nicmene ti, kteri v nich nemaji zajem zustat a chteji se vyhrabat, takovou „pomoc“ na ulicich nepotrebuji!!!Jako prvni bych mu nabidla praci - 80% z nich by se jen uskliblo a slo by si po svych. Taky je mi jich svym zpusobem lito, nerada je vidim, ale ti co jdou videt jsou prave z vetsiny pripadu ti flakaci… :think:

ja si myslim ze vetsinou jim jde jen o ty penize, jakmile bys mu vytiskla na netu seznam zarizeni kde mu pomohou a pak stranek inzeratu s brigadama, moc by ho to nezaujalo :think:

Vidíš a já ten seznam v kabelce občas nosím a zatím mě s tím nikdo nevyhodil. Naopak, už jsem jich dost rozdala a bez keců :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
26.2.12 12:28

Jinak u nás se psy chodí spíš mladý fetky a tam je to teda drsnější. Kolikrát chtěj peníze na fet a když ne, tak že pustí psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
26.2.12 12:28

Jinak u nás se psy chodí spíš mladý fetky a tam je to teda drsnější. Kolikrát chtěj peníze na fet a když ne, tak že pustí psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
26.2.12 12:41

S těmi psy, některý pes se má líp než mnohu psů chovaných „doma“. Je fakt bezdomovec a bezdomovec. V centru, kde jsem praktikovala, chodili lidi s psiskama a většina jich byla dobře živených a rozhodně ne týraných, prostě jediný kámoš, kterému lze věřit. Jsou jistě i tací, kteří psa téměř týrají, ale na druhou stranu i na maminovských webech jsem četla diskuzi: včude mám chlupy, toho psa snad uvážu v lese, nebo nedávno: jak otrávit psa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
26.2.12 12:48
Ester13 píše:
S těmi psy, některý pes se má líp než mnohu psů chovaných „doma“. Je fakt bezdomovec a bezdomovec. V centru, kde jsem praktikovala, chodili lidi s psiskama a většina jich byla dobře živených a rozhodně ne týraných, prostě jediný kámoš, kterému lze věřit. Jsou jistě i tací, kteří psa téměř týrají, ale na druhou stranu i na maminovských webech jsem četla diskuzi: včude mám chlupy, toho psa snad uvážu v lese, nebo nedávno: jak otrávit psa…

To kecáš? Jako fakt tady někdo řeší, jak otrávit psa? 8o To bych snad řešila přes adminy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
26.2.12 13:40

Jo, tak na to jsem tady narazila taky - jak se zbavit psa, který překáží na zahradě a může ohrozit dítě apod. Nebo starší pes, který čůrá doma… Nevím, ale to snad nemůžou ty lidi myslet vážně… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
26.2.12 13:43

Jo, fakt to tu bylo, než jsem se ale stačila prodýchat aby 3,14čo nebylo nejslušnější slovo, admini to promázli a zůstalo jen jak se zbavit psa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
26.2.12 13:54

Tak to bych se asi neudržela :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová