Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No taky my si budem muset zřejmě taky doma promluvit
.Protože ten můj přijde kolem šesté,sedmé domů.Dělá fyzicky náročnou práci.Nají se,pomůže trošku s klukem a jakmile ulehne ,tak do půl hodiny je tuhej.O víkendu se nám ale věnuje.Ikdyž mě to občas štve,tak ale na tom nevidím nic špatného.Dělat to co on,tak nedojdu ani dom a spím opřená venku o sloup a chrním.
Takže zakladatelko,pokud máte děti a věnuje se vám alespon o víkendu,tak bych ho v týdnu nechala.Nevidím na jeho přístupu nic špatného ![]()
eLena F píše:
Máš doma mrtvého koně?![]()
Přísloví Indiánů z kmene Dakotů prý zní „Když zjistíš, že jedeš na mrtvém koni, sesedni.“
Je to efektivní způsob žití, který umožňuje rychlé změny. U nás si dovolujeme luxus „beze změn“ a důsledkem bývá hned několik mrtvých koní v naší stáji.
Zjistí-li žena, že sedí na mrtvém koni, který je jí velmi drahý, tak…• tvrdí, že kůň je stále živý a pouze má špatné období • diví se, protože ten kůň přece vždycky jezdil • setrvává, protože co by tomu řekli ostatní jezdci na mrtvých koních • setrvává ze soucitu k mrtvému koni • snaží se uvěřit, že je lepší mrtvý než žádný kůň • s kamarádkami vymýšlí, jak oživit mrtvého koně • ptá se kamarádek, jak ony samy jezdí na mrtvých koních • přesvědčuje sebe a okolí, že tento kůň je jí osudem určený, ať živý nebo mrtvý • vyvíjí smysluplné aktivity, aby nemusela na svého mrtvého koně myslet • nakoupí lepší potravu a doplňky do stáje a snaží se mrtvého koně oživit • absolvuje pokročilý kurz jezdectví se specializací na jízdu na mrtvém koni • zvažuje pro a proti života s mrtvým koněm • porovnává průběžně s ostatními, jak hodně je její kůň mrtvý • upraví kritéria určující, zda je kůň mrtvý • zaplatí věštkyni, aby předpověděla další osud mrtvého koně • jde na terapii, k léčiteli a na kurz, aby pochopila svého mrtvého koně • křísí svého mrtvého koně k životu, protože vzdávat se člověk nemá, když mu o něco jde • prohlásí, že žádný kůň nemůže být natolik mrtvý, aby se na něm nedalo ještě chvilku jezdit • prohlašuje, že se jí noha zasekla ve třmenu a nemůže z mrtvého koně sestoupit • prohlašuje, že si na mrtvém koni vždycky přála jezdit • vyhrne si rukávy a nosí mrtvého koně sama • trpělivě čeká, až se kůň sám zvedne
jen pro odlehčení
Můžu se zeptat, odkud to máš.....? ![]()
U nás přijde z práce, dostane dlabec, pak si hraje s malou do 7, pak ji vykoupe, nakrmí, uloží a většinou i uspí. Na gauč se kydneme oba až k večerní TV. Usínám spíš já
![]()
tak to je přesný můj je furt pryč a když je doma má pocit že když on pracoval má nárok si vyvalit šunky tudíž hned od dveří shazuje svršky a jde přímou cestou na gauč. co úplně nesnáším přepne telku a dá si ovladač na břicho. večery naprosto stejný, pustí si tam svůj film co na tom že bych se chtěla na něco dívat a do 5 minut chrápe, když ho budím ať jde spát nebo beru ovladač tak mě sjede že on nespí jen přemýšlí
sex nula, každý večer trávím na netu , co taky jinýho když vidím akorát jeho vyvalenou prdel. rady promluvit jsou nulové, nejde to ani po dobrém ani zlém, naopak to skončí megahádkou kdy se dozvím že on je unavený z práce(však já mám dovolenou ) a že tohle je jeho forma regenerace.
Jo, mám to podobně, ale s tím rozdílem, že když má 2×týdně trénink, je čilý jako rybička, ale samozřejmě,že odpadne hned po něm
.
Manzel je to same, ale nevadi mi to. Vstava ve 4:00 a ja v 7:30. Muj tata to delal cely zivot. Vetsinou s hodinku dachne a jde nam stavet dum.
já vás sice chápu, holky, ale tohle se nedá moc vyřešit promluvením si
u nás je to to samé, jen otočeně - já žena chodím do zaměstnání, manžel OSVČ pracuje doma - vyrábí nábytek, děti nejsou
vstávám v šest, přijdu z práce tak kolem půl páté, utahaná jak kotě, v poslední době se ještě přidala bolest zad. jsem ráda, že se domů dovalím, něco málo pojím a natáhnu se. Často jsem ve stavu, že mozek vypnul a já jen čučím do blba na debilizátor ( rozuměj TV) ale vůbec ji nevnímám, natož abych měla kapacitu si s manželem promluvit.
k tomu bych ještě měla nachystat večeři a oběd na další den? poklidit? ani omylem, to prostě nejde.
a nedostatek energie po pracovním dni rozhovorem prostě nespravíte
Já ho chápu (když mám ranní vstávám ve čtyři, v práci fičák ani né tak fyzicky jak psychicky) když doběhnu z práce jsem schopná usnout klidně na židli u kuchyňského stolu.
Ovšem hodím si hodinu spánku a pak musím do školky, na kroužky, nakoupit atd.. Takže to vstávání sice z duše nenávidím, ale vstanu a pak už tu energii nějak ze sebe vydoluju. ALE za prvé musím, za druhé mám motivaci proč i chci (mívám často odpolední a to děti jen zavedu do školky a celý den už je nevidím tudíž ranní jsou pro mne malý svátek že máme ještě tolik času na společné aktivity).
Tak já vážně nevím, nemá třeba rád karty, nějaké hry? (Jako že by jsi jak uložíš děti nebo i s nimi řekla nezahrajeme si - u toho se dá dobře povídat.) ![]()
Bubu souhlasím! Mě tedapřítel nevola šle jezdí každý den domu na oběd na hodinu takže si hezky promluvíme. Zatím nic nevymýšlí , malé budou teprve tři měsíce, ale jak bude trochu větší tak taky bude vymyslet co podniknem, bylo to tak i dříve ![]()
O víkendu je to samozřejmě jiné, také vím, že je to únavou, má toho prostě dost…Ale řešit, nebo alespoň zkusit to řešit chci:) Nechci usínat sama po zbytek života
Je fakt, že občas už přemýšlím nad blbostma a to by byla věčná škoda:) Díky všem za názory ![]()
eLena F píše:
Máš doma mrtvého koně?![]()
Přísloví Indiánů z kmene Dakotů prý zní „Když zjistíš, že jedeš na mrtvém koni, sesedni.“
Je to efektivní způsob žití, který umožňuje rychlé změny. U nás si dovolujeme luxus „beze změn“ a důsledkem bývá hned několik mrtvých koní v naší stáji.
Zjistí-li žena, že sedí na mrtvém koni, který je jí velmi drahý, tak…• tvrdí, že kůň je stále živý a pouze má špatné období • diví se, protože ten kůň přece vždycky jezdil • setrvává, protože co by tomu řekli ostatní jezdci na mrtvých koních • setrvává ze soucitu k mrtvému koni • snaží se uvěřit, že je lepší mrtvý než žádný kůň • s kamarádkami vymýšlí, jak oživit mrtvého koně • ptá se kamarádek, jak ony samy jezdí na mrtvých koních • přesvědčuje sebe a okolí, že tento kůň je jí osudem určený, ať živý nebo mrtvý • vyvíjí smysluplné aktivity, aby nemusela na svého mrtvého koně myslet • nakoupí lepší potravu a doplňky do stáje a snaží se mrtvého koně oživit • absolvuje pokročilý kurz jezdectví se specializací na jízdu na mrtvém koni • zvažuje pro a proti života s mrtvým koněm • porovnává průběžně s ostatními, jak hodně je její kůň mrtvý • upraví kritéria určující, zda je kůň mrtvý • zaplatí věštkyni, aby předpověděla další osud mrtvého koně • jde na terapii, k léčiteli a na kurz, aby pochopila svého mrtvého koně • křísí svého mrtvého koně k životu, protože vzdávat se člověk nemá, když mu o něco jde • prohlásí, že žádný kůň nemůže být natolik mrtvý, aby se na něm nedalo ještě chvilku jezdit • prohlašuje, že se jí noha zasekla ve třmenu a nemůže z mrtvého koně sestoupit • prohlašuje, že si na mrtvém koni vždycky přála jezdit • vyhrne si rukávy a nosí mrtvého koně sama • trpělivě čeká, až se kůň sám zvedne
jen pro odlehčení
To je naprosto geniální
![]()