Manžel "ochraňuje" dceru přede mnou

Anonymní
21.6.18 23:18

Manžel "ochraňuje" dceru přede mnou

Ahoj, zajimal by mě váš názor, případně jak byste se zachovaly v dané situaci:
Máme dceru - batole. Myslím, že jsme oba celkem dobří rodiče, máme ji rádi a dáváme to patřičně najevo, snažíme se jí zajistit všechno, co potřebuje. Já jsem na rodičovské, manžel přichází domů odpoledne. Ohledně dcery je až skoro úzkostný. Hraje si s ní každý den (ale třeba ven ji nevezme, nechce ji krmit, prebalit…), ale mě průběžně jakoby kontroluje - dalas ji napit? Nemá pocuranou plinu? Utři jí pusu… Atd. Dneska večer to vygradovalo (a ne poprvé) při uspávání. Dcera nechce spát, utíká z postýlky a křičí. Čtu jí pohádku, hladím vlásky, kdyz moc natahuje ručičky a pláče, tak ji pochovám, dostane dudlík, povídám jí, že už musí hajat… Když to trvalo hodinu, vysvetlila jsem jí, že uz opravdu musí spinkat, a sla jsem pryč. Dcera opet hlasite brečela. Manžel, který šel brzo spát, vylezl asi po minutě z postele, a začal na mě řvát, co jsem to za matku (a plno sprostých nadavek), ze ji tam tak nechám, šíleně se rozčílil, běžel pro dceru a začal ji přede mnou jakoby zachraňovat. Obvinil mě, že se o ni spatne staram, že ji nechavam samotnou a podobné lži. Já vůbec nevím, jak na to mám reagovat, myslím v dlouhodobém hledisku. Protože on ji takhle přede mnou chrání docela často a podle mě to absolutně není namístě. Jsem ráda, že holčičku miluje, ale to já přece také a chci, aby mě přestal takhle podezirat a obviňovat. Mluvila jsem s ním o tom v klidu, ale odpověd je akorát „nojo, nojo, nechci se o tom bavit…“

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10030
21.6.18 23:27

Dokud se o tom nepobavíte, což bude asi oříšek, nejspíš to nevyřešíte. Na jeho otázky, zda nemá počůranou plínku či na větu, ať ji utřeš pusu, bych mu odpověděla, ať to udělá sám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
21.6.18 23:31

Bože, to už fakt nejsou normální chlapi? Co to je zas tohle. 8o pokud nechce diskutovat, už bych s ním nepromluvila ani slovo. Ať se chytne za nos. A zítra by uspával on a já bych šla v devět spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
21.6.18 23:34

Jak na to reagovat? Úplně jednoduše. Dej mu do ruky plinu, hadr na pusu, knížku s pohádkou… Evidentně má s dcerou hodně radostí a žádný starosti.

• Citovat
  • Upravit
3168
21.6.18 23:37

Rodiče by ve výchově měli být za jedno a pokud možno se před dítětem vzájemně nekonfrontovat (což je kolikrát až nadlidský výkon :zed: ), ale u tvého muže to hraničí až s buzerací tvé osoby, paranoiou a kdo ví čím ještě.. :roll: Zkus si s ním znovu promluvit a pokud to nezabere, radím více se snažit ho zapojit do činností při péči o dceru (krmení, koupání, uspávání, přebalování apod. ) Proč bys na tohle měla být sama? Dítě je Vás obou!! ;) Třeba mu pak rychle dojde, že to není v praxi taková p.rdel a spadne mu hřebínek.. :cert: Páč je chytrý jak rádio, kecá ti do výchovy, ale sám odmítá vychovávat, což je vůči tobě nefér ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
21.6.18 23:41

Podrývá ti „autoritu“ a do budoucna to bude průšvih, protože dcerka bude vědět, že jí vždy „zachrání“. Nelíbí se mu tvoje uspávání, tak šup, ať ti to ukáže on… Až u ní bude sedět x hodin, tak přijde na to, že takhle to prostě nejde. Držím palce, ať to zvládneš, já bych měla hrozné nervy a snažila se o tom mluvit :nevim: snad to vyřešíte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
22.6.18 02:48
@Tunrida píše:
Jak na to reagovat? Úplně jednoduše. Dej mu do ruky plinu, hadr na pusu, knížku s pohádkou… Evidentně má s dcerou hodně radostí a žádný starosti.
:palec: Presne tak!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
22.6.18 06:16

Vzala jsi si peknyho vola. Misto podpory podrazy.Neni to dobry partner,ani dobry otec,protoze dela dceri medvedi sluzbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.18 07:16

Zakl.: Díky za názory, ja a vami souhlasím, ale už nevím, jak o tom přesvědčit toho zabednence doma. Ja mam vzdy pocit krivdy a myslim, ze cokoliv vysvětlovat a obhajovat se (ze nejsem špatná máma) je vlastně pod moji úroveň. Ale je opravdu těžké udržet nervy na uzdě, vcera jsem po jeho vystupu skoncila v slzách v kuchyni, zatimco on dceru nakonec uspal (a tedy si současně dokazal, ze mel pravdu a ja jsem neschopna). A tim se opet utvrdil, ze je potřeba mě kontrolovat.
Druha vec je, že jsme chteli více dětí. Ja ted pochybuji, že to v brzké době zvladnu (po fyzicke strance se musim dat dohromady) a zacala jsem take pochybovat, jestli je rozumné si zrovna s timto muzem „poridit“ dalsi dite (a na sebe dalsi bič). Vim, ze casem by me mrzelo mit jedinacka, ale nechci skončit jako troska zrala do blázince s dvema/tremi detmi a revizorem za krkem.

• Citovat
  • Upravit
24002
22.6.18 07:18

Co na to říct.Pokud si s dcerou hraje a dá takovou otázku,řekni mu,že teď se jí věnuje on,tak aby se jí věnoval se vším všudy.Dítě není jen na hraní,ale i na starání.Dnes večer ho nech aby ji uspal sám a ne jen dnes.Převeď na něj i ty povinnosti.Pokud by remcal,řekla bych mu,nechci se o tom bavit a šla bych pryč.Chovej se jako on,aby viděl,jaký je debil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39681
22.6.18 07:35
@arada píše:
Co na to říct.Pokud si s dcerou hraje a dá takovou otázku,řekni mu,že teď se jí věnuje on,tak aby se jí věnoval se vším všudy.Dítě není jen na hraní,ale i na starání.Dnes večer ho nech aby ji uspal sám a ne jen dnes.Převeď na něj i ty povinnosti.Pokud by remcal,řekla bych mu,nechci se o tom bavit a šla bych pryč.Chovej se jako on,aby viděl,jaký je debil.
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.18 07:41

@arada takze opet typický příklad ze vcerejska: ja jsem potřebovala neco dělat do sve „prace“ (přivýdělek z domova), dceru dal muz do bazenku a hlidal ji tam. Po chvili na me vola, at podam z koupelny rucnik. A ja ze nepodam, ze na dceru vidim a muze ho podat sam, a ze ho mel nachystat predem (jak to běžně delam já). On na tom trval, vydiral mě, ze dceri uz je zima, at si pohnu, nejméně 10× mě vyrušil od práce, až jsem se i s prací sbalila do vedlejšího pokoje (nehodlala jsem opet ustoupit a delat jim sluzku). Takze dceru vytahl mokrou,studenou, prinesl mi ji do obyvaku na klin se slovy - obliknete se, je úplně studena a potrebuje namazat (to on odmita delat, nerad je od detskeho oleje) - a odesel pryc. pritom ja jsem ještě stale pracovala. Takze nezbylo nic jineho, nez to jit udelat, pak si ji zas vzal a hrali si v pokoji. Ja jsem praci dodelala behem 10minut a sla jsem vařit, pak jsem dceru nakrmila a pripravila do postýlky a sla ji ulozit, coz se nepovedlo, viz vyse.
On ma za to, ze bych se mela starat pouze o dceru, a tak me kvuli „praci“ schválně prudi a nervuje. Jen dodám, ze pracuju jen kdyz dcera spí, a tak 2× týdně se snažím také když přijde manžel z práce… Tedy dítě kvuli praci nijak nesidim.

• Citovat
  • Upravit
31281
22.6.18 07:45

Tak na otázky „dalas jí napít, nebo utřelas jí pusu“ bych asi řekla něco ve smyslu, „ne, neutřela, sem nesvéprávná blbka a dělám ti to naschvál“ s patřičně vykulenýma očima :lol: :lol: To u nás funguje, když chlap začne na něco v tomto stylu hudrovat.
A co se týče „zachraňování“ to je blbý, kvůli autoritě, měli byste být plus mínus za jedno, jinak časem toho bude prcek zneužívat, ale hlavně, bude mít v hlavě zmatky, co může a co né, a ty budeš bojovat o každý poslechnutí. Tohle byste si měli probrat. I když je to pakec, k podobnýmu hovoru chlapa dokopat :roll:

Já si vždycky vzpomenu na scénu z Průměrňákových, jak táta synovi zakáže zápas, syn se podívá na mámu a máma řekne :„Souhlasím s tvým otcem“. Pak střih, máma jde do ložnice a sotva se zavřou dveře, tak spustí:" No zbláznil ses?!?!?" :mrgreen: :mrgreen:
Prostě před dětmi je potřeba držet basu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2337
22.6.18 07:48

No tak to bych mu už při první takové otázce odpověděla stylem „a ty nevíš, kde máme plínky?“ Někteří chlapi se třeba bojí manipulovat s novorozencem, ale vaše dcera už dávno není křehké dvoukilové stvoření, takže ať se laskavě chlap taky postará. 8o Nechala bych mu ji na víkend, ať si zkusí, jaká to je „pohodička“ všechno obstarávat sám. :roll: Ale na druhou stranu, třeba mu při tom uspávání jenom ujely nervy a bylo mu dcery líto, to se může stát…ale měl by si s tebou o tom rozumně promluvit, ne tě ještě urážet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
22.6.18 07:51

Hm, tož to máš super chlapa. Doufám, že mu vaříš denně teplou večeři, kterou mu naservíruješ až pod nos. Pak po něm uklidíš talíř, umyješ nádobí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí