Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přítelkyně si pravěpodobně našla někoho jiného a asi s ním jezdí na welness pobyty. Zjistil jsem, že si před několika měsíci pronajala byt, který si zařizuje. Intimně se nestýkáme, komunikujeme jen na velmi omezená témata. Nicméně pořád bydlí u mě a máme spolu destileté dítě. Doma občas uklízí. Je to poměrně nestandartní situace, která mi např. neumožňuje navázát nový vztah. Je to už natolik za hranou morálky, že bych ji měl z domu „vyhodit“? Děkuji za názory.
Pokud je ti přítěží, tak jí prostě řekni, ať se odstěhuje. Ale ona to zřejmě udělá brzy sama, jinak by si nezařizovala byt.
Takže je už jen spolubydlící. No tak pokud se podílí rovným dílem na provozu a placení, proč ji vyhazovat?
No vyhodit, spíš se domluvit na termínu odchodu a péči o dítě, pokud je společné.
Na provozu se finančně nijak nepodílí, přispívá jen dílem - občas vytře podlahy, vysaje.
@nidel píše:
Na provozu se finančně nijak nepodílí, připívá jen dílem - občas vytře podlahy, vysaje.
V tom případě tě už jen využívá. To bych rozetnul důstojným rozchodem. Vyhazovy jsou pro choleriky.
Rekni ji to na rovinu a dej ji datum do kdy ostatne treba ba to ceka.
Zatím se tvářím, že o ničem nevím. Našel jsem náhodou „důkazy“ o pronájmu - objednávku na nábytek s její novou adresou. Dítě je společné a zůstalo by se mnou, tím jsem si téměř jist. Ale budu potřebovat občas pohlídat a nevím, jak moc jí po odchodu omezit/umožnit přístup do mého domu. A nevím, jak to vysvětlit dítěti.
@nidel píše:
Zatím se tvářím, že o ničem nevím. Našel jsem náhodou „důkazy“ o pronájmu - objednávku na nábytek s její novou adresou. Dítě je společné a zůstalo by se mnou, tím jsem si téměř jist. Ale budu potřebovat občas pohlídat a nevím, jak moc jí po odchodu omezit/umožnit přístup do mého domu. A nevím, jak to vysvětlit dítěti.
Pokud máš pocit, že tě jen využívá, tak jí klidně postav kufry před dveře, evidentně má kam jít, jen je vychc.aná jak mraky, tak ať jde ![]()
Rozešli jste se vůbec? Jestli ano, proč jste se rovnou nedomluvili na nějakém termínu rozstěhování a péči o dítě? Nebo aspoň na postupu?
Jestli jste jenom nechali vztah vyšumět a přestali spolu spát, tak je nejvyšší čas to probrat.
Prostě se jednoho krásného dne odstěhovala z ložnice do jiného pokoje, důvod mi není jasný. Moje pokusy na tom něco změnit končily slovy „nechytej na mě“. Už to budou asi dva roky. Nevím, jestli je na tom ještě co probírat.
Jestli má v pronájmu byt, tak nechápu, že ji tam trpíš, má kam jít.
Pokud to není vtip, tak od takového trouby bych se odstěhovala z ložnice taky…
Máš to přesně tak jak sis to zařídil… Najednou máš potřebu něco řešit? Vždyť pro tebe se nic nezměnilo. Před zjištěním zo bylo ok a po už ne? Takhle to dopadá, když se o důležitých věcech nemluví a nic se neřeší ![]()
Tomu nerozumim. Jakoze jste žili 2 roky bez sexu? Tak to asi byla otázka času, kdy jeden z vás někoho potká. Prostě byla rychlejší… To bych ji za zlé po dvou letech fakt neměla.
Slušně si s ní promluv, jak to vidí ona, třeba tě překvapí.
A nevydirej přes dítě. Řeči: Dítě zůstane se mnou, ale budu potřebovat občas pohlídat ![]()
Je to matka tvého dítěte, nebude se s ním vídat jen když jí to ty milostive dovolis nebo zrovna nebudeš mít lepší hlídání.