Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Po pravdě nechápu
proč to s ním dáváš zpátky dohromady. Chlapa, který je neustále pryč a partnerka mu nestojí ani za to, aby jí zvedl telefon, bych akorát tak kopla do p…e. Chápu, že peníze jsou důležité pro zabezpečení rodiny, ale pokud se chce, vždy se dá najít kompromis tak, aby byly spokojeni všichni.
Nezlob se, ale pokud jsi na vše sama a víš to, že to tak je, tak bych energii věnovala raději hledání nového, hodného parnera ![]()
Taky mi příjde, že chyba byla to slepovat, já vim, že kvůli dítěti je dobrý být spolu, ale když chlap evidentně nefunguje ![]()
Zakladatelko,
to mi je moc líto. Co na to poradit? Jedině si s ním v klidu sednout. Nebýt v tu chvíli naštvaná a rozčílená. Prostě v klidu mu vysvětlit, že to že jste se k sobě vrátili není konec cesty. Že tobě bude prostě chvilku trvat než se s tím úplně smíříš a že by nebylo špatné, kdyby jste si udělali min. jednou týdně den jen pro sebe. Že jsi moc ráda, že je tak snaživý a chce pro rodinu co nejvíc peněz, ale že pro rodinu je důležitější ON než 2000.- měs. navíc.
Normálně bych se ho zeptala, jestli s námi chce ty volné chvíle trávit, že ty by jsi s malým byla moc ráda.
Zkus se ho zeptat, jestli od vás neutíká naschvál, jesli nemá sám nějaký problém.
Těžké radit, když člověk nezná ani jednoho z vás. Nevím, jaká je vaše ekonomická situace. Někdy prostě není zbytí a určitou dobu se musí vydržet být bez sebe a vydělat korunky.
Já sama bych to udělala takhle, jak jsem napsala.
Temaho píše:
Taky mi příjde, že chyba byla to slepovat, já vim, že kvůli dítěti je dobrý být spolu, ale když chlap evidentně nefunguje
A to je další věc… Otázka je, jestli má cenu bojovat za něco, co už jednou skončilo. Určitě je fajn to zkusit, ale malýmu stejně nepomůže mít tátu, kterého stejně vůbec nevidí a to samé platí i pro tebe.
Já už jsem si s ním o tom v klidu promluvila. Jenže on je takový, že prostě mlčí. Neřekne nic! Já se vyklábosím a je to jako bych mluvila do zdi. Finanční situace je horší, to ano, ale kvůli němu! Nejhorší na tom je, že maká u kámoše. Od jeho manželky vím, že beztak většinu času tráví u kafe a nad otevřenou kapotou auta
Mám toho vážně plné zuby! Aspoň teď, když mám tu angínu ![]()
Hellik píše:Temaho píše:A to je další věc… Otázka je, jestli má cenu bojovat za něco, co už jednou skončilo. Určitě je fajn to zkusit, ale malýmu stejně nepomůže mít tátu, kterého stejně vůbec nevidí a to samé platí i pro tebe.
Taky mi příjde, že chyba byla to slepovat, já vim, že kvůli dítěti je dobrý být spolu, ale když chlap evidentně nefunguje
Souhlasím! Dítě i tak otce nemá. Byla chyba brát ho zpět. Ty věříš, že je u kamaráda? Já bych teda na tvém místě a po takových zkušenostech dost pochybovala. Buď je to milující partner, který v době nemoci ti bude oporou, nebo je to č…k, který si zaslouží leda tak nakopat. Uvědom si, jak jsi teď rozčilená a chceš s ním zůstat? Myslíš, že se změní? Kdyby jsi byla někde poblíž, ráda se nabídnu a pomůžu. Jsem celý den sama na neschopence (riziko, i když psaná je viróza).
Úplně chápu tvoje pocity, mám stejně vytíženého partnera doma. Buď si zvykneš, nebo ho musíš vyměnit. Nic mezi tím bohužel není…
No tak můj manžel je taky pořád v pr. . . .Ale každou neděli je doma,aspoň jeden den.Nechci dělat rozruch,ale pokud tě už podváděl,tak bych si ověřila jestli je u toho kamárada.Protože mě připadá,že u kamaráda není nebo je silný vorkoholik.
levmah28 píše:
No tak můj manžel je taky pořád v pr. . . .Ale každou neděli je doma,aspoň jeden den.Nechci dělat rozruch,ale pokud tě už podváděl,tak bych si ověřila jestli je u toho kamárada.Protože mě připadá,že u kamaráda není nebo je silný vorkoholik.
nebo je, ale jen někdy nebo chvíli, sonduj od kamrádovy manželky, mimochodem, klidně bych byla schopná se vřítit k tomu kamarádovi, s teplotou, angínou, fláknout mu tam děti a ať se stará a seřvala bych ho na jednu dobu!!! proč ho proboha bereš zpět? nechápu, nic z něj nemáš, jen větší a větší starosti!
Otázka je, jestli je opravdu vytížený. Jestli se vymlouvá na práci u kamaráda a potom s ním pije kafčo a kouká se pod kapotu - no to nebude ani tak o práci jako o koníčku a volném čase. To bych si líbit nedala.
Jednou si pořídil dítě a ženu, rozhodl se, že s nimi chce být dál a nic pro to nedělá.
No a jestli jsi s ním mluvila a on mlčí - holka, ještě si to stěhování rozmysli, aby jsi se za rok zase nestěhovala pryč.
A jak se k vám chová, když je s váma? teda když se to podaří. Hraje si s malým? Pomůže ti s večeří? Dá ti pusu, když přijde? Zajímá se, co jste celý den dělali? 5 let manželství je ještě krátká doba. Tak dlouho jsem já se svým mužem a nepřijde mi to jako dlouhý čas.
Vím jak se cítíš.Já mám 2 malý děti a manžel je od rána do noci v práci.Víkendy je teda doma a věnuje se dětem.Ono je otázka jestli jste se k sobě měli vracet.takovej člověk se těžko přeunačí.Já se snažila xkrát.Ale už jsem si zvykla,a popravdě vydělá peníze a máme se dobře.Ale je sobecký tě nechat doma samotnou,když si nemocná.Měl by být doma a nechat tě odpočinout.Každopádně přeju hodně sil.
Sobec!!! Chová se jako magor a potřeboval by pořádně dostat na pr..!! Pro slepované vztahy mám pochopení, sama v jednom takovém jsem a neměnila bych, ale musí být přeci vidět nějaký pokrok po návratu. Souhlasím s tím, že je důležitý, jak se chová během těch málo okamžiků, kdy je s vámi doma. Jestli to, že jste všichno pohromadě, má pro tebe a malého nějaký přínos, nebo jestli je to jen nutnost. Pokud se k vám chová hezky, myslím, že je stále prostor s tím něco provést a zaútočit např. nějakými ženskými zbraněmi ![]()
Já vám ani nevím jestli se chová hezky. Když přijde večer domů, vrací se většinou, když je malej ve vaně. Tak ho vykoupe, osuší a oblékne. Když přijde, dá mi pusu a dostane večeři. Pak sedí u tv a nebo u pc. Co taky jinýho po večerech. Občas mě třeba hladí po zádech, ale většinou chce, abych mu škrábala ty jeho!! Taky si myslím, že je to spíše o jeho koníčcích a volném času
Když to tady tak vidím černé na bílém je mi na nic. Jinak ten byt bude psaný na mě, takže ho kdykoli můžu vystěhovat
A co víc, veškeré vybavení budu pořizovat já ze svého stavebka
Jsme manželé už 5 let. Doma máme skoro 3 letého chlapečka. Manžel mě podváděl a já se odstěhovala i s malým pryč od něho. Trvalo to asi půl roku, co přišel s prosíkem zpět. Byla jsem na jednu stranu ráda, ale na druhou jsem se bála. Nyní náš vztah vypadá tak, že já stále bydlím s malým jinde a on také ve svém bytě. Nicméně se budeme stěhovat do městského bytu, který se nám momentálně rekonstruuje. Manžel tam půjde s námi. Vztah jsme slepili zhruba před cca 9 měsíci a myslím, že to co bylo bylo a už se k tomu nechci vracet. Normálně jsme spolu se vším všudy a abych to uvedla na pravou míru- jeho byt pouze udržuje-platí nájem-jinak je každý večer u nás! O co ale jde? Jsem na všechno sama! On pokud není v práci, jde ke kamarádovi na brigádu. OK, na tom není nic špatého, když chce vydělat nějaké koruny, ale on je tam furt!!Od rána do večera a to i v neděli! I když ho prosím, že jsem na vše sama a že chci, aby byl s námi aspoň 1X v týdnu. Nyní mám angínu, beru antibiotika, mám teploty. Není schopný zůstat doma ani teď!! Už mám vážně všeho plný zuby!! Nevím co dělat! před chvílí jsem mu volala pěkně nasupená, že i s teplotama jsem byla s malým venku (když je hezky aby nesmrděl doma) a ani mi nevzal telefon. Úplně to večer vidím!! Já mu řeknu svoje a on se ještě urazí…že vydělává peníze. Jsem divná já, nebo mě aspoň někdo trochu chápe??