Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
chtel bych se zeptat/nebo radu/.Manzelka mi po 22letech manzelstvi rekla,ze chce byt sva a odstehovala se vedle do pokoje.Rozvadet se nechce,ale zit jako moje zena take ne.Zadnej konflikt tomu nepredchazel,ba naopak vse klapalo suprove.Je nam 44-40let.dekuji
ledr píše:
chtel bych se zeptat/nebo radu/.Manzelka mi po 22letech manzelstvi rekla,ze chce byt sva a odstehovala se vedle do pokoje.Rozvadet se nechce,ale zit jako moje zena take ne.Zadnej konflikt tomu nepredchazel,ba naopak vse klapalo suprove.Je nam 44-40let.dekuji
Nic proti, ale klapalo to suprově jenom v tvých očích, nebo to žena viděla stejně?
Vy chlapi máte občas pocit, že všechno jede tak jak má, ale ženský to můžou vidět úplně jinak.
Tak nějak se trochu ztrácím, protože se chcete zeptat, ale otázka položena nebyla
Oddělené ložnice partnerů mi nepříjdou nijak vyjímečné. My máme s manželem oddělené ložnice a mně osobně to naprosto vyhovuje, manželovi už teda méně. Mám ráda svůj klid a soukromí, nikdo mi nechrápe a nefuní do ucha, ve spánku nedostanu facku, jak sebou manžel šije
když chci spát, tak mě neruší klapáním notebooku nebo naopak já jeho lampičkou, když si chci číst..každý večer si ke mně přilehne a povídáme si, pak odejde do svého pokoje. Je to fajn rituál. Jinak bych chtěla podotknout - je mi 27, manželovi 30, máme krásné manželství, nehádáme se, vychováváme spolu jedno malé dítko a tak nějak nám to opravdu klape
Někomu to třeba příjde divné a dokud jsem to nezkusila, taky jsem si to myslela..
Mluvili jste o tom spolu, nebo se o tom bavit odmítá? Komunikace je velice důležitá. Mluvte s ní ale citlivě a snažte se být empatický. Jen tak bez důvodu to určitě nebude
. Něco jí buď vadí na Vás, na současném životě, možná si tímto gestem vynucuje větší pozornost.
My ženy jsme komplikované (muži taky
), ale bezdůvodně nikdy nic neděláme ![]()
peggy.sl píše:ledr píše:Nic proti, ale klapalo to suprově jenom v tvých očích, nebo to žena viděla stejně?
Vy chlapi máte občas pocit, že všechno jede tak jak má, ale ženský to můžou vidět úplně jinak.
Souhlasím, do puntíku!
Kdyby to suprově klapalo i pro ni, tak se asi nikam nestěhuje, ne?
No nevím, chlape, chybku hledej spíš u sebe, nejlíp, když si promluvíš se svou ženou, ať ti poví, co je na tobě špatného. To, že chce být svá = chce se tě zbavit, ale proč? ![]()
To „žít jako moje žena“ je myšleno jen na to odstěhování z ložnice nebo je v tom víc? To je tak stručný dotaz nedotaz…rozepiš se víc. Mít oddělené ložnice neznamená nespokojené manželství, ale tady zdá se jde o víc. ![]()
ledr píše:
Co sex? ten je taky důležitý, občas to po tolika leteh sklouzne do stereotipu ![]()
Rozvádět se nechce, to ti řekla jo? no tak ti snad řekla co se děje, proč to dělá.Já nevím mě by odpověď „chci být svá nestačila“ ![]()
Určitě vám v manželství neklapalo všechno tak jak mělo, kdyby ano, nic takového by jsi neřešil. Jen si asi nevšímáš toho, co prožívá tvá žena. Prožívám přesně stejnou situaci, jen po 25 letech manželství. V podstatě jsme neměli žádné problémy, běžné provozní věci. Také jsem se odstěhovala ze společného pokoje, nejraději bych utekla úplně a od všeho. Manžel je na mně hodný, prý mně má rád, chce se mnou žít a dožít. Ale já už prostě nechci. Chci být konečně sama sebou, žít si svůj život, nebrat stále na někoho ohledy, jsem unavená. Dostala jsem se i do manželské poradny, pro radu. Jediná rada, která se mi dostala, je skončit všechno. Musím říct, že to je moje přání, ale nechci ublížit manželovi, on vlastně neví o žádném problému, je spokojený se svým životem. Kromě sexu, náš dlouholetý, skoro celé manželství trvající problém.
Nemám radu, sama bych potřebovala poradit ![]()
Já se předem omlouvám že se do toho vkládám, jsem výrazně mladší, než Vy, ale přesto, jedna věc, co mě napadla hned po přečtení: brali jste se hodně mladí, pokud dobře počítám, bylo Vám 18 a 22 let. Měla Vaše žena čas a možnost se „vybouřit“? Předpokládám, že moc ne, pokud na ni hned v 18 padla starost o domácnost a tak… Třeba má teď pocit, že jí ujel vlak… no a ve 40 letech si určitě uvědomuje, že ještě není tak „stará“ a chtěla by to třeba nějakým způsobem dohnat. Já bych si s ní to tom promluvila, má třeba nějaké vlastní koníčky, aktivity, které neprovozujete společně? Třeba by něco takového potřebovala, na chvíli vypadnout, jet sama na dovolenou. Přeju hodně štěstí ať se to urovná! ![]()
Příspěvek upraven 13.10.11 v 10:44
Neporadím,sama nevím jak to bude vypadat u nás až děti vylétnou z hnízda
Dokud je starost o děti,není moc čas řešit problémy v manželství,nebo spíš ještě nejsou tolik vidět.Jste samotní,nebo máte ještě doma děti?
Ještě mě napadlo, což má asi každý člověk i já
když jsou dva lidé dlouho spolu tak je potřeba občas změna, někdy se stane že z ničeho nic nám na tom druhém vadí uplně všechno, i jak dýchá, jak jí, že vůbe přišel domů, přitom se nic zásadního nestalo.
Zkuste třeba odjet na víkend, nebo ať žena odjede sama na dovolenou.
Hlavně se ji zeptat co se děje, třeba ji v práci začal někdo nadbíhat, ona se cítí chtěná, žádaná ![]()
Se omlouvám, že sem lezu,co se manželství týče tak mám „mlíko na bradě“ Jsem s manželem teprv 9let.Ale občas mám taky pocit, že musím utýct a prostě mám sto chutí to ukončit. I když manžel je vcelku fajn a žádný extra problémy nemáme tak já mám těžkou ponorku. Kolikrát mám pocit, že náš pohodový život je prostě nuda a že by to chtělo nějakou vzpruhu,když něco navrhnu tak se to většinou obejde bez odezvy, nebo se o nápadu dost hovoří,ale už se nic neuskuteční. Myslím, že by to chtělo najít nějakou aktivitu, která paní nadchne a nejlépe nadchne Vás oba aby znova zažehl ten „motor“
Uju píše:
Se omlouvám, že sem lezu,co se manželství týče tak mám „mlíko na bradě“ Jsem s manželem teprv 9let.Ale občas mám taky pocit, že musím utýct a prostě mám sto chutí to ukončit. I když manžel je vcelku fajn a žádný extra problémy nemáme tak já mám těžkou ponorku. Kolikrát mám pocit, že náš pohodový život je prostě nuda a že by to chtělo nějakou vzpruhu,když něco navrhnu tak se to většinou obejde bez odezvy, nebo se o nápadu dost hovoří,ale už se nic neuskuteční. Myslím, že by to chtělo najít nějakou aktivitu, která paní nadchne a nejlépe nadchne Vás oba aby znova zažehl ten „motor“
Důležité je aby se snažili oba zažehnout ten motor a ne jen jeden.
pocit prázdného hnízda?
nebo má opravdu pocit, že jí je ,, už 40,, a měla by začít žít… jen neví jak a tohle považuje za první krok. A co sex? funguje?