Nespokojenost ženy po 22 letech manželství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15
26.11.11 16:46

ahoj lidi tak pomalu ubehly dva mesice a je stale stejna.navstivyli jsme psycholozeku,ale kazdej sam a moc stoho nejsem chytrej.Dale pere vari stara se ,ale zit se mnou nechce.nejhorsi na tom to ,ze ji odsoudili deti 20 a 22 let a ona mysli,ze vtom mam prsty,ale nemam.Ma kamaradku ,ktera uz rozvedla jedno man zelstvi a ma situace je jak pres kopirak.Stale doufam ,ye otevre oci a probudi se.Je to uplne jinej zlej clovek vim ,ze takova neni tak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ano
27.11.11 19:55

Pokud čte takové knihy a zajímá se o duchovní záležitosti, tak jí chybí láska a hledá spřízněnou duši, to není o sexu ani o materiální jistotě. Jak často jste se v posledních letech objímali, drželi za ruce, líbali se? To co jí chybí je sdílení, pocit, že jí nasloucháš, že je milovaná, nechce být v té poklidné zlaté kleci kde má zdánlivě všechno z tvého úhlu pohledu, ale z pohledu ženy ne to nejdůležitější-lásku a její projevy. Moje maminka se teď odstěhovala ze svého partnerského vztahu, po 21 letech soužití. Léta nesvobody (nemůže vídat vnoučata kdy chce, nemůže po práci jen tak zajít na kávu, nebo mít své zájmy) a přizpůsobování, léta kdy se snažila něco změnit a setkala se s nepochopením, jednostranným pohledem. Její partner (není to můj otec) to nemůže pochopit stejně jako ty, všechno svádí na knihy které čte (to se v maminčiných očích shazuje ještě víc), dokonce ani ve své zaslepenosti nepřipustí, že by se o ni třeba mohl zajímat někdo jiný (a ono zajímá, ač je to přátelský a platonický vztah je tu velké sdílení a porozumění, konečně někdo poslouchá i jí, nejen ona toho druhého).
Můžu ti říct i z osobní zkušenosti manželky po 10 letech, že žiju také ve zdánlivě spokojeném vztahu, ano nic tomu podle mého muže nechybí, až na to, že jsem už 8 let nebyla políbená, že v sexu myslí hlavně na sebe, nebo na něco jiného (jsem dost vnímavá a prostě to cítím), že mi nenaslouchá, neobejme mě, nechytne za ruku, aniž by si to uvědomoval, ani mě nepředstavuje jako manželku když někam jdeme mezi lidi, lidé pak na mě nechápavě koukají, když zjistí, že s tím pánem mám děti. Má jediné štěstí, že nemám žaludek na nevěru, ale pokaždé když se vrátím po pracovním víkendu (pracuji s novými lidmi v projektech), kde se kolem mě rojí muži, kteří mají stejné zájmy jako já, kteří to mají stejně jako já a dávají mi všemožně najevo jak jsem krásná a výjimečná, tak si říkám proč vlastně žiju ve vztahu, kde se projevy lásky nedávají-jistě kvůli dětem. Nehádáme se, chová se k sobě s respektem a úctou, ale to podstatné mi chybí. Mému manželovi ne, ten to vidí jako idylický vztah, kde se mu dostává všeho co jen chce-já to tak ale nemám a to jsem mu to několikrát upřímně řekla co postrádám. On to vždycky zlehčí a řekne mi, že to bude dobré (myslí si, že je to nějaký úlet co přejde). Takže bych zpytovala svědomí a zeptala se jí hlavně na to co jí chybí, jestli je to sdílení a potřeba mít duchovního partnera, nebo co vlastně.

• Citovat
  • Upravit
41
28.11.11 17:33

Po 22 letech už je upřímně spokojen málokdo. Ve většině případů je to minimálně jednostranné utrpení. Někdy to vydrží až do stáří, ale takové stáří je pak velmi smutné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
28.11.11 17:48

Ahoj,

ze své zkušenosti mohu jen říct,že nám ženám stačí málo,aby jsme nenáviděli. Já si např. našla po 5letech jiného chlapa. Nechtěla jsem manžela opustit,ale řekla jsem mu to,aby věděl. Tím jak naléhal prosil,dělal věci,které dříve nedělal,to mě právě vehnalo do náruče toho druhého/to že to byl nejhorší životní krok do pekla je věc druhá/. Naštěstí jsem se včas probudila a měla možnost návratu. Bylo mi 28 a manželovi 33. Už je to 3 roky,máme druhé dítko 1,5roku. Vím,že ať mi poleze na nervy jakkoliv - neopustím ho,to co jsem poznala před ním a během něho,musela bych si nafackovat. A to mi tenkrát také nic zásadního neprováděl,prostě alergie,ponorka a hlavně zájem o mě jen v době páření :poblion: .
Asi bych netlačila,nechala tomu čas. Horší je aby nepadla do sekty.......

• Citovat
  • Upravit
15
5.12.11 13:56

po22letech

ahoj lidi.tet jsem nasel na nocnim stolku me zeny sesit,ve kterem je psano jeji rukou tohle:mam se rada,ubiram se do sveho nitra,vse je v nejlepsim poradku a vse pracuje v muj prospech,v mem svete je vse v poradku,jsem rada ,ze jsm takova jaka jsem,objevuji jak jsem skvela,jsem moudra a krasna,jsem sva,mam pekny zivot,jsem spokojena i kdyz ziji sama jsem si vedoma sve sily a vyuzivam ji,raduji se a mam se rada,duchovne se propojuji se zivotem,mam pekny zivot,jsem moudra a krasna,chci se mit rada atd…jsem docela zoufaly nevim co stim to si cte kazdy den.Nevim ,kde na to prisla.tak zati ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
5.12.11 14:45
ledr píše:
ahoj lidi.tet jsem nasel na nocnim stolku me zeny sesit,ve kterem je psano jeji rukou tohle:mam se rada,ubiram se do sveho nitra,vse je v nejlepsim poradku a vse pracuje v muj prospech,v mem svete je vse v poradku,jsem rada ,ze jsm takova jaka jsem,objevuji jak jsem skvela,jsem moudra a krasna,jsem sva,mam pekny zivot,jsem spokojena i kdyz ziji sama jsem si vedoma sve sily a vyuzivam ji,raduji se a mam se rada,duchovne se propojuji se zivotem,mam pekny zivot,jsem moudra a krasna,chci se mit rada atd…jsem docela zoufaly nevim co stim to si cte kazdy den.Nevim ,kde na to prisla.tak zati ahoj

To je její mantra štěstí…Nic neobvyklého, já si před spaním mumlám něco podobného. :mrgreen:
Pozor!! Funguje to… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
5.12.11 16:22

po22letech

kcemu to pomaha k rozchodu nebo zpet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
5.12.11 16:23
ledr píše:
kcemu to pomaha k rozchodu nebo zpet?

To záleží na co ona při tom myslí, pokud chce rozchod, časem získá sílu to udělat, jestli chce zůstat měla by k tobě začít vysílat nějaké signály pro změnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
5.12.11 16:36

mluvi o rozchodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
5.12.11 16:46
ledr píše:
ahoj lidi.tet jsem nasel na nocnim stolku me zeny sesit,ve kterem je psano jeji rukou tohle:mam se rada,ubiram se do sveho nitra,vse je v nejlepsim poradku a vse pracuje v muj prospech,v mem svete je vse v poradku,jsem rada ,ze jsm takova jaka jsem,objevuji jak jsem skvela,jsem moudra a krasna,jsem sva,mam pekny zivot,jsem spokojena i kdyz ziji sama jsem si vedoma sve sily a vyuzivam ji,raduji se a mam se rada,duchovne se propojuji se zivotem,mam pekny zivot,jsem moudra a krasna,chci se mit rada atd…jsem docela zoufaly nevim co stim to si cte kazdy den.Nevim ,kde na to prisla.tak zati ahoj

No fuj, ať máte jakékoli problémy, lézt ji do věcí, deníčku apod. je hnus! Nechce tě, buď tomu dáš čas, nebo odejdeš.

• Citovat
  • Upravit
20557
5.12.11 16:48
ledr píše:
mluvi o rozchodu

Jo tak to sedí. Tou afirmací si dodává odvahu, buď připraven na nejhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.24 19:04

Obnovuji téma, tentokrát z pohledu ženy. Máte někdo prosím zkušenost, jestli po tolika společných letech lze zvrátit lhostejnost? Z mé strany…

• Citovat
  • Upravit
9337
29.2.24 19:18

Rozhodně ne, lhostejnost je konečná. Nic. Smrt bez reinkarnace. Ale když to chceš zvrátit, tak to není lhostejnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.24 19:24
@Takyjedna píše:
Rozhodně ne, lhostejnost je konečná. Nic. Smrt bez reinkarnace. Ale když to chceš zvrátit, tak to není lhostejnost.

Měla jsem na mysli, jestli to třeba není jen etapa, která se může vyvinout jinam. Já osobně se snažit nebudu, on asi taky ne. Kéž by si někoho našel a chtěl odejít…

• Citovat
  • Upravit
769
29.2.24 19:28
@Anonymní píše:
Obnovuji téma, tentokrát z pohledu ženy. Máte někdo prosím zkušenost, jestli po tolika společných letech lze zvrátit lhostejnost? Z mé strany…

Jaká je tvá motivace a co tě dovedlo do současného stavu? Opořebování vztahu časem nebo zklamání? Tvé milostné dobrodružství? Jak dlouho to trvá? Jaký je přístup partnera, přizpůsobil se a zařídil po svém? Na vztah musí být dva, bez něj to nedáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí