Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj chtěla jsem se zeptat zda máte někdo zkušenost s manželskou poradnou. Jak to tam chodi atd.
Děkuji
Ahoj! Netuším, jestli je to ve všech poradnách stejné, ale v té naší jsme čekali cca 4 týdny na termín schůzky. Šli jsme tam s manželem a padesátiminutové sezení s námi absolvoval pár psycholog - psycholožka. Ještě v čekárně jsme vyplnili základní dotazník, který měli pak psychologové k dispozici. Celá atmosféra byla nenásilná, snažili se zjistit, proč jsme do poradny přišli a v čem by nám mohli pomoci. Snahou bylo, abychom společně přišli na to, v čem by nám poradna mohla pomoci - zlepšení komunikace, vytvoření pravidel, pomoc s odstraněním negativních návyků atd. Měla jsem z toho dobrý pocit, o když u nás poradna nic nezmohla. Manžel se chtěl rozejít, já jsem chtěla manželství zachovat:-( Pri takovém rozdílném pohledu nezmůže nikdo nic…
Tak snad vám poradna pomůže ![]()
Jo, a vše je zdarma.
Proberou vás oba dva každého zvlášť a pak pokud to chcete řešit tak potom dokupy.Ptají se na problémy co vás trápi co je dobré a špatné ve vztahu a je to hodně o soukromí. ![]()
Já se trochu přiživím na této diskusi.Mě by zajímalo jak a kde hledat poradnu nejbližší k bydlišti.A také by nebyly špatné,nějaké reference na ní.
Ja byla v Ostravě a našla jsem to na netu,nemůžu ale hodnotit,protože my jsme tam byli pozdě,na něco zachraňovat.Ja tam chtěla jít dříve,ale bývaly manžel to nechtěl a až jsem chtěla odejít z manželství tak nás tam objednal,ale to já už te paní řekla že mě nikdo nezlomí a vysvětlila jsem ji jak se věci mají a potom co mi řekl by s ním nezůstala žádna a dala mi za pravdu. ![]()
Jinak komunikace s nimi byla OK určitě by pomohli pomoct kdyby měli komu. ![]()
Take se bojim ze uz bude pozde. Pritel chce odejit ode me a od 3tydeniho miminka. Nakonec rekl ze tedy neodejde ale ze pujdeme do manzelske poradny kde nam snad v necem pomohou. Ale nevim jestli pomohou v tom aby ke me zase pritel ziskal lasku ![]()
No podobný problém bude i u nás,nevím zda se ještě máme aspoň trochu rádi.
ja měla děti ve škole a školce,ale u tak malého dítka si to nedovedu představit,co se těm chlapum honí v hlavě že snad nejsme po porodu atraktívní no a co by chtěli když jsme rodily a měly několik měsícu naplé bříška.Snad se vám to všechno spraví,ale je fakt že důvěra je asi pryč a s tím se špatně žije. ![]()
no bude to narocne. Ale stale ho pres to vsechno miluju a budu se snazit vsemozne aby to bylo zase ok.
Dekuji
Bude to narocne. Ale rikam si ze kdyz si rozmyslel odchod a navrhl tu poradnu takze me ma snad jeste trosku rad. Snad to vyjde. Doufam v to!
A u nás chci odejít já, teda nevím jestli je jeětě co zachraňovat.
Ahoj,
Já nechci, jsem rozhodnutá a stojím si za tím, ale manžel to chce jako poslední naději na to, že bych mohla změnit názor.
Má smysl tam chodit? Nemiluji ho, nesouhlasím s jeho chováním, i děti s ním mají problém… myslím, že žádná poradna tohle změnit nemůže.
Přesto on tam jít prostě chce.
Ještě jsem se chtěla zeptat, jak to v těch poradnách chodí? Nutí do nějakých aktivit nebo něco? Nebo když zjistí, že to jeden nechce, tak řeknou, že to nemá cenu a papa?