Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když byl se svou rodinou na nože, byla mu tvoje rodina dobrá
nějak nechápu, co ho vede k takovému chování, ubožák… ![]()
Nezávidím ti tuto situaci. Každopádně to, jak popisuješ chování a projevy tvého manžela, svědčí o jeho charakteru. Kdoví, proč měl tak pošramoceny vztahy se svojí vlastní rodinou. Už to, jak se vyjadřuje o tvojí rodíně, o lidech, kteří ho kdysi přijali bez výhrad, a taky jim třeba na něm ledacos vadilo, je alarmující a velmi urážlivé. A že tě dokonce pomlouvá před svojí rodinou, s kterou jsi mu ty pomohla navázat znova kontakty, to už je trestuhodné. Je to dost složitá situace. Pokud jinak jako rodina fungujete, asi bych s ním v klidu promluvila o tom všem, i jak mě jeho chování zraňuje a zklamalo. Domluvila bych se s ním tak, že on si bude navštěvovat svoji rojinu, a ty tu svoji. Až si tam opět rozhasí vztahy, třeba si ještě vzpomene, jak mu u tvojí babičky chutnalo, ale už by měl smůlu. ![]()
@Tris123 píše:
Když byl se svou rodinou na nože, byla mu tvoje rodina dobránějak nechápu, co ho vede k takovému chování, ubožák…
Netuším co ho k tomu vede, moc mě to trápí ![]()
Dřív mě pomáhal, nyní je situace taková, že tam nehne ani prstem, vše musím zvládnout se svojí rodinou sama(práce v baráku, na baráku a jiné věci).Jako chápu to, má také povinnosti ke svojí rodině ale je mě strašně smutno, že nás tak všechny odepsal. Nikdo mu nic neudělal a za to, jaký si udělal vztah s otcem a bratrem si může sám a dobře to ví! Když jsem s dcerou u rodičů, nezavolá, nenapíše, nezajímá se. Já, nechápu to ![]()
@Anonymní píše:
Netuším co ho k tomu vede, moc mě to trápí
Dřív mě pomáhal, nyní je situace taková, že tam nehne ani prstem, vše musím zvládnout se svojí rodinou sama(práce v baráku, na baráku a jiné věci).Jako chápu to, má také povinnosti ke svojí rodině ale je mě strašně smutno, že nás tak všechny odepsal. Nikdo mu nic neudělal a za to, jaký si udělal vztah s otcem a bratrem si může sám a dobře to ví! Když jsem s dcerou u rodičů, nezavolá, nenapíše, nezajímá se. Já, nechápu to
Neber to nijak osobně, jenom polemizuji, ale nemůže v tom být třeba jiná žena? ![]()
@nostress píše:
Nezávidím ti tuto situaci. Každopádně to, jak popisuješ chování a projevy tvého manžela, svědčí o jeho charakteru. Kdoví, proč měl tak pošramoceny vztahy se svojí vlastní rodinou. Už to, jak se vyjadřuje o tvojí rodíně, o lidech, kteří ho kdysi přijali bez výhrad, a taky jim třeba na něm ledacos vadilo, je alarmující a velmi urážlivé. A že tě dokonce pomlouvá před svojí rodinou, s kterou jsi mu ty pomohla navázat znova kontakty, to už je trestuhodné. Je to dost složitá situace. Pokud jinak jako rodina fungujete, asi bych s ním v klidu promluvila o tom všem, i jak mě jeho chování zraňuje a zklamalo. Domluvila bych se s ním tak, že on si bude navštěvovat svoji rojinu, a ty tu svoji. Až si tam opět rozhasí vztahy, třeba si ještě vzpomene, jak mu u tvojí babičky chutnalo, ale už by měl smůlu.
Přesně, je to jako kudla do zad… za dobrotu na žebrotu
u mě by tohle byl hodně velký problém a asi bych měls problém to překousnout… razím v životě heslo, že rodina je to nejdůležitější a je pro mě hodně důležité, aby to v ní fungovalo a to i v případě mého partnera - aby s ní měl v rámci možností dobré vztahy a neměl problém se s nimi vídat a dobře s nimi vycházet a to samé i já a jeho rodina. Pokud by byl takhle sprostý, urážel by je a odmítal by je navštěvovat (jak to pak vypadá před dětmi, že s nimi tatínek nechce jezdit k babičce?) tak by to pro mě byl hodně velký problém a vztah by šel do kytek… tady v tomto případě obzvlášť, vzhledem k tomu, že se k němu rodina zakladatelky vždy chovala hezky a „ujala“ se ho jako vlastního… a on se pak takhle vybarví ![]()
Diplomaticke vyjadrovani asi nebude silna stranka tveho muze… nevim, co na to rict, co poradit. Ale jak uz tady holky psaly prede mnou, je dost dobre mozne, ze bude mit se svou rodinou dalsi krizicku a vsechno bude naraz zase jinak. Ovsem, jestli ho tva rodina po tom vsem bude chtit vzit na milost je vic nez otazne.
Je mi to líto.. A naprosto souhlasím s @nostress
U nás bylo něco podobnýho a pak se to razem otočilo. A v kom byla chyba? V něm. Byl to velký manipulátor a ve finále tyran ![]()
@nostress píše:
Neber to nijak osobně, jenom polemizuji, ale nemůže v tom být třeba jiná žena?
Taky mě to napadlo
.
@nostress píše:
Nezávidím ti tuto situaci. Každopádně to, jak popisuješ chování a projevy tvého manžela, svědčí o jeho charakteru. Kdoví, proč měl tak pošramoceny vztahy se svojí vlastní rodinou. Už to, jak se vyjadřuje o tvojí rodíně, o lidech, kteří ho kdysi přijali bez výhrad, a taky jim třeba na něm ledacos vadilo, je alarmující a velmi urážlivé. A že tě dokonce pomlouvá před svojí rodinou, s kterou jsi mu ty pomohla navázat znova kontakty, to už je trestuhodné. Je to dost složitá situace. Pokud jinak jako rodina fungujete, asi bych s ním v klidu promluvila o tom všem, i jak mě jeho chování zraňuje a zklamalo. Domluvila bych se s ním tak, že on si bude navštěvovat svoji rojinu, a ty tu svoji. Až si tam opět rozhasí vztahy, třeba si ještě vzpomene, jak mu u tvojí babičky chutnalo, ale už by měl smůlu.
Ano, to jsem mu také řekla před týdnem, pokud se nezačne chovat k mojí rodině s respektem, bude se o nich vyjadřovat tak jak se vyjadřuje, tak odmítám jezdit za jeho rodinou. Dceru si může ke své rodině vzít kdy chce ale já tam nepojedu, prostě tam ani nepáchnu! A to už za to, jak mě a mojí rodinu pomlouvá, hanbou by jsem se propadla!
Víš co je nejhorší? Nemohu se ani svěřit své rodině o tom, jak se o nich manžel vyjadřuje, strašně a neskutečně by je to ranilo! Tohle jim nemůžu udělat, nikdy!
Strašně moc pro nás udělali a pořád dělají
Nosím to vše v sobě a trápím se. Nejhorší je, že se babička pořád ptá, kdy přijede Honzíček, jak se má a proč už k nim nejezdí, že jí chybí ty naše společné chvilky po večerech, kdy jsme si povídali
musím lhát a lhát, vymýšlet hotové scénáře, je mi pak strašně a ze sebe špatně
,když lžu do očí člověku kterého si vážím.
Tohle manželovi nikdy neodpustím, nikdy, nikdy! ![]()
Moje rodina ho přijala hned, sice ze začátku měli výhrady, manžel je o 15let starší ale nikdy před ním na tohle téma nic neřekli, chovali se k němu slušně a s respektem, vyslechli ho když měl potíže, pomohli když jsme potřebovali, mohl se na ně spolehnout a takto se jim odvděčí?!!
Je to hrozně těžké všechno a ponižující ale až bude mít zase v rodině problémy jako že se k nim schyluje a nebude to trvat dlouho, jsem zvědavá(přesně jak píšeš)jak mu ten odpor k mé rodině dlouho vydrží! Pak mu sklapne ale mě ani nehne mu už pomáhat ![]()
@Anonymní píše:
Ano, to jsem mu také řekla před týdnem, pokud se nezačne chovat k mojí rodině s respektem, bude se o nich vyjadřovat tak jak se vyjadřuje, tak odmítám jezdit za jeho rodinou. Dceru si může ke své rodině vzít kdy chce ale já tam nepojedu, prostě tam ani nepáchnu! A to už za to, jak mě a mojí rodinu pomlouvá, hanbou by jsem se propadla!Víš co je nejhorší? Nemohu se ani svěřit své rodině o tom, jak se o nich manžel vyjadřuje, strašně a neskutečně by je to ranilo! Tohle jim nemůžu udělat, nikdy!
Strašně moc pro nás udělali a pořád dělají
Nosím to vše v sobě a trápím se. Nejhorší je, že se babička pořád ptá, kdy přijede Honzíček, jak se má a proč už k nim nejezdí, že jí chybí ty naše společné chvilky po večerech, kdy jsme si povídali
musím lhát a lhát, vymýšlet hotové scénáře, je mi pak strašně a ze sebe špatně
,když lžu do očí člověku kterého si vážím.
Tohle manželovi nikdy neodpustím, nikdy, nikdy!
Moje rodina ho přijala hned, sice ze začátku měli výhrady, manžel je o 15let starší ale nikdy před ním na tohle téma nic neřekli, chovali se k němu slušně a s respektem, vyslechli ho když měl potíže, pomohli když jsme potřebovali, mohl se na ně spolehnout a takto se jim odvděčí?!!Je to hrozně těžké všechno a ponižující ale až bude mít zase v rodině problémy jako že se k nim schyluje a nebude to trvat dlouho, jsem zvědavá(přesně jak píšeš)jak mu ten odpor k mé rodině dlouho vydrží! Pak mu sklapne ale mě ani nehne mu už pomáhat
Je mi to moc líto. Taky mám s některými lidmi podobné zkušenosti. Ale neboj, pýcha předchází pád. On na to doplatí.
A není možné, že se mu rozjíždí nějaká psychická porucha? Nebo nestárne už trochu?
Jste strašně hodné, opravdu a ani nevíte, jak moc fain to je, když mě podpoříte ![]()
Manžel tvrdí, že to tam zapáchá a proto tam nechce jezdit.Ne,nezapáchá, celá rodina se stará aby to u nich nezapáchalo a babička s dědou si potrpí na čisté prádlo. Je pravda, že ta hygiena už není to co dřív, neradi se myjí ale není to nic hrozného a každý den čisté prádlo je pro ně základ. Spoustu věcí v domácnosti dokáží ještě sami zvládnout, vaří spolu, pečou spolu, myjí spolu nadobí, pomáhají si. ![]()
To máte vztah mezi s sebou na houby, tohle mezi vámi zůstane a osobně si nemyslím, že takhle hluboká rána se může zahojit
podle mne je to začátek konce-nemyslím to zle, jsem v podobné situaci a jenom si to ještě neumím přiznat nahlas a z rodiny to nikdo netuší, proto anonym.
@Anonymní píše:
Jste strašně hodné, opravdu a ani nevíte, jak moc fain to je, když mě podpoříte
Manžel tvrdí, že to tam zapáchá a proto tam nechce jezdit.Ne,nezapáchá, celá rodina se stará aby to u nich nezapáchalo a babička s dědou si potrpí na čisté prádlo. Je pravda, že ta hygiena už není to co dřív, neradi se myjí ale není to nic hrozného a každý den čisté prádlo je pro ně základ. Spoustu věcí v domácnosti dokáží ještě sami zvládnout, vaří spolu, pečou spolu, myjí spolu nadobí, pomáhají si.
On si evidentně neuvědomuje, jak ten čas letí. Ani se nenaděje, a bude v jejich věku. Tyhle věci se rády vracejí. Až si přivede jednou vaše dcera třeba přítele, a on o něm bude vykládat, že je prase, a že smrdí, třeba si vzpomene, za co to má. ![]()
Ano, stydím se za to, jak se manžel chová a nevím jak z toho ven!
bylo to fain období.
začalo to tím, že když jsme spali u babičky a dědy řekl, že smrdí povlečení na peřiny, že to není povlečené!
(povlékla jsem je čistě!)krásně voněli, pak začal kritizovat babičky jídlo, pak začal kritizovat mámino jídlo, pak začal jídlo co uvařila moje rodina odmítat s tím, že babička a děda jsou prasata, která se nemyjí (ano, pokulhává u nich hygiena ale není to nic strašného),na moji odpověd že mají vypráno, uklizeno mě manžel řekl, že je to fuk, že smrděj, že smrdí celý barák, že si nemejou ruce a pak dělají jídlo, nepřevlékají se a je mu zle když to tam vidí!
nakonec rýpal i do zbytku mé rodiny, takže se pohádal s tátou, pohádal se s bratrem, přestal jezdit za mojí rodinou méně a méně, začal je pomlouvat, táta už ho nemohl ani cítit a bratr jak by smet ale pořád se k němu chovali slušně, bohužel manžel v tom pokračoval, až to nakonec dopadlo tak, že s dcerou jezdím za svojí rodinou sama a manžel byl tento rok u mojí rodiny na návštěvě 2krát!
Za to za svojí rodinou jezdí hodně často a začal mě a mojí rodinu u nich pomlouvat! Nevím proč ale mě a dceru by tahal k jeho rodině pořád!
Upozorním na to, že moje rodina bydlí 25km od nás a manžela rodina 2Okm od nás! Odůvodnil to tím, že když za svojí rodinou jezdím s dcerou já, že neví, proč by tam měl s námi jezdit také, že stačí když tam jedu sama, co on by tam jako dělal!!
Minulý týden manžel řekl toto:Smrdí to tam, už si tam nikdy žádné jídlo nedá, zvedá se mu z babičky a dědy žaludek a už tam nikdy spát nebude protože když cítí ten smrad, nemohl by zamhouřit oči, poblil by se a byl by to jeho konec, babička a děda jsou líný jako sv..ně a nechají se obskakovat!

Ještě jsem ta špatná já!
Oni jsou najednou nejlepší a moje rodina je nejhorší! 
Jsme s manželem 1Olet, máme malé dítě, jsem tedy na RD.
Od začátku našeho vztahu, manžel jezdil rád za mojí rodinou, cítil se tam dobře, chválil je a byl vděčný za to, jak se k němu moje rodina chová. Měl v té době strašně špatnou situaci ve své rodině, nejezdil za rodiči, nestýkal se s bratrem, bylo to složité, neměl je rád.
Manžel miloval moji babičku a dědu, měl rád mého bratra, rozuměl si s rodiči(s mým otcem byl vztah trochu odměřený ale slušný a bez hádek) spíš si rozuměl s mamčou.
Jsou to 3roky, kdy se situace otočila. Manžel si díky mě a mojí pomoci našel cestu zpět ke své rodině a byl celkem spokojený, navštěvovali jsme tedy i jeho rodinu, vše bylo celkem v pořádku. Pak to ale vše začalo, začali jsme se řešit, za kterou rodinou pojedeme tento týden, manžel začal nadávat, že nebude jezdit sem a tam, sem a tam a že dvě návštěvy v jeden den nehodlá snášet. Nakonec jsme se domluvili, že to budeme střídat, jeden týden jedna rodina, druhý týden druhá rodina, super, vše klapalo ale jen do určité doby.
Začala jsem si všímat, že manžel začal preferovat svojí rodinu, za mojí rodinou už jsme tak často nejezdili.Pak došlo k tomu, že se rodiče moji rozvedli, otec šel bydlet do města a matka se odstěhovala za přítelem, takže v baráčku zůstala bydlet jen babička a děda sami dva. Nevadilo nám to, jezdili jsme tam moc rádi, často tam spali, pomáhali babičce a dědovi, střídali jsme se s mamkou, babička vyvářela dobroty
Najednou jsem zjistila, že čekám miminko, obě rodiny se těšili, bylo to krásné období. Bohužel manžel v u dobu začal,,blbnout,,
Stydím se za to všechno a už si kolikrát říkám, že jsem pitomá, že jsem se angažovala a dala manželovi dohromady pošramocené vztahy s jeho rodinou!
Anonym prosím z důvodu info. o rodině