Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Manžel se vrací vetsinou v sedm, takže ty tvoje výkřiky o treti či čtvrté jsou pro mne jak sci-fi. Jestli si o dovolenou na Vánoce řekl az teď, tak se nedivím, ze ji nema. Spis nechápu proč si nenajde neco lepe placeného
asi ti to leze na mozek, protože jsi teď doma s miminem - přece jste spolu pět let, tak jsi ho znala dobre
Chlap chodí do práce, vydělává a je to špatně?
Sorry, ale bylo by lepší, kdyby byl povaleč a seděl na dávkách doma?
![]()
Moc dobře jsi věděla jaký je, než sis s ním dítě pořídila. ![]()
Neleze ti to doma trochu na mozek?
Přijde mi, že řešíš kraviny. A zbytečně prudíš.
Vyraz někam ven s kamarádkou, na nákupy, k rodičům a neseď pořád doma. ![]()
Bych se asi jako nehroutila…tak holt budto je rad za misto ktere ma a boji se o nej prijit nebo je krapet workoholik…brani dovci na doktory je skoro provokace zamestnavatele v dnesni dobe…
Musím se pousmat. Můj muž nepřišel z práce pred osmou ani nepamatuju. ani si neumím představit, ze bych ho měla prudit posílanim někam. Je tam, protože je to potřeba. Asi mam takové pochopení, protože jsem na tom podobně.
@kdochcekam Manželé nejsme prostě protože nejsme
Nevím. To mi nevadí. Jsme prostě nesezdaní, no ![]()
@Tichošlápek On měnil práci. První 3 roky vztahu měl práci jinou. Tam to bylo jinak (tam mi naopak přišlo, že má práci snů - nepředře se, plat relativně slušnej). V této nové práci je 2 roky… nevím - před dítětem mi to až tak nepřišlo, to je fakt. Ale i si skoro myslím, že to bylo lepší (dovolenou si vybíral). Nevím, no - je možný, že to víc vidím. Předtím jsem měla svou práci… Jasně, že mi to ted´ vadí - když jsem doma s dítětem. Přijde mi to fakt nedůstojné a trapné, že si tohle nechá. A ti jeho kolegové jsou prostě s prominutím…, když ví, že tam seděl v létě aby si oni mohli vybrat dovolený a ví, že má malý dítě a dovolenou neměl a nenechájí ho si vzít dovolenou o Vánocích… ![]()
@Šmoulice zdá se ti, že to, že chlap pracuje za směšný plat - a každej měsíc nechá zadarmo zaměstnavateli zhruba 10 - 20 hodin přesčasů a nevybírá si dovolenou jako kravina? ![]()
Myslim, ze volný cas tráví jinde a jinak. Pracovní doba je v dnešní době zcela normální a pokud ho kvůli tomu prudis, nedivila bych se, kdyby měl milenku, což si i myslím.
@Maden píše:
Musím se pousmat. Můj muž nepřišel z práce pred osmou ani nepamatuju. ani si neumím představit, ze bych ho měla prudit posílanim někam. Je tam, protože je to potřeba. Asi mam takové pochopení, protože jsem na tom podobně.
Ok - a má podprůměrný plat…? Je výrazně podhodnocen?
@alimdar píše:
Myslim, ze volný cas tráví jinde a jinak. Pracovní doba je v dnešní době zcela normální a pokud ho kvůli tomu prudis, nedivila bych se, kdyby měl milenku, což si i myslím.
A já ho neprudím - jen bych ráda, aby chlap bud´ přinesl domu o nějakcýh min. 30procent víc peněz, za to, s jakým nasazením pracuje. Nebo at´ přinese tu svou dvacku, ale at´ z něho tedy má něco alespoň jeho dítě… To není pruzení.
@Anonymní píše:
@Šmoulice zdá se ti, že to, že chlap pracuje za směšný plat - a každej měsíc nechá zadarmo zaměstnavateli zhruba 10 - 20 hodin přesčasů a nevybírá si dovolenou jako kravina?
A co ma ve smlouvě? Manželovi přesčasy taky neproplaci - ma je nějak zakotvené prave ve smlouvě. Ale ten plat je diametrálně jiný ![]()
Pokud si teď dovolenou nevybírá a předtim ano - není to miminkem? Ne každy chlap to dává
@Anonymní píše:
Ok - a má podprůměrný plat…? Je výrazně podhodnocen?
Ne. ale taky mu není 30 a není 5 let po škole. A promiň, ale 21.000 čistého není podprůměrnými plat. Teda takovou nádheru nespokojenou bych chtěla mít doma. A ty vydělávas kolik, ze jsi tak ostrá?
@kdochcekam Já nevím - já jsem v prcái například brala ohled na to, že jsme třeba řekla „tak jsi neměl dovolenou v létě, já jo - tak si ji vezmi na Vánoce, já to tu zvládnu“… U nás vždy fungovala dohoda. Logika věci. Vždy jsme se v týmu snažili to udělat nějak spravedlivě - ne tak, aby jeden makal všechny svátky například… ![]()
Jistě, diplom neznamená automaticky i schopnost… ale mně osobně přijde velká škoda chodit x let do školy, ten diplom si vydřít a pak dělat za plat prodavače…
No, tak chlap když má ranní tak končí už ve dvě, ale když má odpolední tak končí normálně o půl 11 večer, jenomže většinou ti chlapi na odpo musí dělat přesčasy a stane se, že mi přijede domů třeba v 1 ráno, to znamená že se klidně celý týden nevidíme, někdy chodí soboty, někdy dělá o svátkách a o vánocích bude mít volno jen 24.-26. a pak až 31.prosince-1.ledna. přesčasy mají hezky proplacené. A nikdy by mě nenapadlo dělat kvůli práci scény. Až budeme mít dítě, práci kvůli tomu určitě měnit nebude ![]()
EDIT: chyba
Příspěvek upraven 08.11.16 v 09:00
Zakladatelko, proč urazis kolegy? Začni u svýho partnera, pokud by on chtel, volno a cas na rodinu by si zařídil ![]()
Ahoj. Strašně se hádáme kvůli jeho práci. Spíš já se hádám
Máme půlroční miminko, nejsme manželé, jsme spolu 5 let. A ted´ k problému. Partner je denně v práci déle než 8,5 hodiny. Opravdu denně. Nejkratší doba, co tam tráví je 9 hodin. Od pondělí do pátku. Stále. Neexistuje aby pak - byt´ jednou za měsíc řekl v pátek, že jde dřív domu a přišel třeba ve tři, ve čtyři domů! Píchačky nemají, přesčasy si prostě NIKDY nevybere
Přijít „dřív domů“ (když se třeba někam jede) pro něj znamená objevit se doma v pět, a ne v šest
Dovolenou měl tento rok pouze týden, když se narodilo miminko. Jinak sem tam den, když bylo třeba něco zařídit.
Dovolenou si bral i na porod! Co na tom, že má právo volna ze zákona. Doktory si vyřizuje před nebo po práci!!
A ted´ přišel s tím, že si nemůže na Vánoce vzít dovolenou!
Tak jsme ho už poslala někam
Je to ŘADOVÝ zaměstnanec! Nemá funkci, zodpovědnost. Dělá práci, na kterou by mu stačilo o stupeň nižší vzdělání. A vydělává zhruba 21 000 čistýho! V Praze, s VŠ a víc než 10ti lety praxe… Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že je v té práci za největšího „vola, co vše oddře“ (a ostatní mohou jet v létě k moři, v zimě na hory - protože můj muž to tam za ně odsedí)…
A ted´: co si o tom myslíte? Děkuju. Anonym - údaje o platu (děkuji!).