Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Já do práce jít nechci. Chci být doma s dítětem.A zajímalo by mě, kdy „si děláte ten hezký čas s dětmi“, když přítel přijde domu po 20té hodině… Dětský noční mejdan?
Asi ale přítel, který přijde domu po 20. hodině nevydělává podpůměrně, že?
Já si dělám cas s detmi, nez prijde. ![]()
Podivej, celé je to jen „já. Já a zase já“. Vyslechlas ho nekdy, proctakhle pracuje, proč se nedere vys? Dokazes pochopit, ze on je stastnyr? A zrejme bez vás vuc nez s vámi. Vem to jako fakt. Dovolenou ma uz určitě vybranou ![]()
@Regina Hero píše:
a co na to řekl on? Nejspíš o ničem takovém ani nepřemýšlel, ani neuvažoval… asi to nebude žádný průbojný cílevědomý a sebevědomý chlapák, ale spíš tichý a neprůbojný chlapeček… ne? Takže nemá ani ambice, ani odvahu, ani chuť se něčím takovým zabývat (říkat si o větší plat, dělat méně a možná je mu v práci lépe než doma)… ale takový byl nejspíš už od začátku, proto mu asi vyhovuje vztah s tebou (generál, vyšší platové ohodnocení, lepší místo, máš všechno pěkně spočítané, naplánované, ctižádostivá), doteď ti to nevadilo, možná ti to spíš i vyhovovalo… ale teď jsi zjistila, že nemáš ke komu vzhlížet a začalo ti vadit to, co dřív ne…
Ctižádostivá FAKT nejsem
To jsi teda fakt vedle!
Ale pobavila jsi mě - tou ctižádostivostí
![]()
@alimdar Ježiš - nemá dovolenou vybranou…
Má jí nahrabanou (a nevím, kdy si jí jako chce vybrat)…
@Anonymní píše:
Já do práce jít nechci. Chci být doma s dítětem.A zajímalo by mě, kdy „si děláte ten hezký čas s dětmi“, když přítel přijde domu po 20té hodině… Dětský noční mejdan?
Asi ale přítel, který přijde domu po 20. hodině nevydělává podpůměrně, že?
co bys dělala, kdyby se tvůj muž vracel domů jen na víkendy? Kdyby pracoval celý týden někde mimo?
Jinak ten hezký čas s dětmi? Na ten je prostor o víkendu… přes týden jsou děti ve škole, školce, odpoledne mají kroužky, hrají si s kamarády, nebo u nás jsou nějaké jejich kamarádky, někdy mám práci já až odpoledne nebo večer, jindy zase manžel, takže se sejdeme spíš až u večeře… na výlety a čas s dětmi máme celé víkendy…
@Anonymní píše:
Ctižádostivá FAKT nejsemTo jsi teda fakt vedle!
![]()
Ale pobavila jsi mě - tou ctižádostivostí
![]()
dobře, tak nejsi ctižádostivá, ale evidentně on taky ne, tak si nemáte vzájemně co vyčítat…
![]()
A prosím tě, odpovíš aspoň na to, jestli jsi mu to vše řekla a co on na to odpověděl? Jaký byl a je jeho názor? Ptalo se nás na to víc, neodpověděla jsi nikomu z nás… ![]()
@Anonymní píše:
@alimdar Ježiš - nemá dovolenou vybranou…Má jí nahrabanou (a nevím, kdy si jí jako chce vybrat)…
To ti ale tvrdí on nebo mu ji pravidelně kontrolujes na pasce? ![]()
Podivej, dovolená se nesmí převádět a je v zajmu zamestnavatele ji mit vybra ou. Navic ten může az polovinu fondu naridit, takže bud v klidu, dostane ji prikazem, pokud tedy nejakou ještě má
![]()
Chceš radu, ale kopes jen okolo a reálný pohled neakceptujes, tak co vlastně chceš?
@Regina Hero Kdyby můž pracoval celý týden někde a jezdil domu jen na víkendy - bylo by to jistě řešení, kdy by to něco přinášelo (nejspíše tedy dobrou finanční situace). prostě by to tak bylo - bylo by to v módu „ano, nevidím ho přes týden, ale zato máme hezké bydlení“… třeba… nebo „ano, nevidím ho přes týden, ale zato jsme v létě měsíc u moře“… Rozhodně bych to tak nenechala v případě, že by to bylo „ano, nevidím ho vůbec přes týden a nemám na pračku, která se mi ted´ rozbila a dítě nemůžu poslat na lyžařký kurz“ (PŘÍKLAD!!! nechytejte se toho, prosím!!! pračka se nám nerozbila a kdyby jo - zatím bychom na ní měli!!
)…
@Anonymní píše:
@Regina Hero Kdyby můž pracoval celý týden někde a jezdil domu jen na víkendy - bylo by to jistě řešení, kdy by to něco přinášelo (nejspíše tedy dobrou finanční situace). prostě by to tak bylo - bylo by to v módu „ano, nevidím ho přes týden, ale zato máme hezké bydlení“… třeba… nebo „ano, nevidím ho přes týden, ale zato jsme v létě měsíc u moře“… Rozhodně bych to tak nenechala v případě, že by to bylo „ano, nevidím ho vůbec přes týden a nemám na pračku, která se mi ted´ rozbila a dítě nemůžu poslat na lyžařký kurz“ (PŘÍKLAD!!! nechytejte se toho, prosím!!! pračka se nám nerozbila a kdyby jo - zatím bychom na ní měli!!)…
tak ještě naposled… řekla jsi mu to, co ti tak vadí a co ti na to on odpověděl?
@alimdar jeho pásku jsme nikdy neviděla…
A dovolená se nesmí převádět - ale je to tak, že: dovolená z roku 2016 se mu může převádět do roku 2017. Do roku 2017 se nesmí převádět dovolená z roku 2015… a tu už vybranou vskutku má… ![]()
@Anonymní píše:
@Šmoulice zdá se ti, že to, že chlap pracuje za směšný plat - a každej měsíc nechá zadarmo zaměstnavateli zhruba 10 - 20 hodin přesčasů a nevybírá si dovolenou jako kravina?
Ne nezdá se mi to jako kravina, ale ty s tím těžko něco uděláš, že ![]()
Nebo nechceš zajít přímo za tím zaměstnavatelem se hádat? ![]()
A když nemá přesčasy placené a stejně je dělá, tak je to vůl, no
Ale třeba mu je prostě v práci líp. Ono přijít po šichtě domů a ještě poslouchat hysterickou babu, no to musí být fakt med ![]()
A ten plat rozhodně v ČR není směšný a může být rád, že ho má. Zvlášť jako nějaký řadový zaměstnanec. ![]()
@Anonymní píše:
@alimdar Ježiš - nemá dovolenou vybranou…Má jí nahrabanou (a nevím, kdy si jí jako chce vybrat)…
Jenom k tomu volnu na porod - takové placené volno neexistuje (pokud zaměstnavatel v tomto neposkytuje nějaký nadstandard), je placené volno jen k převozu do porodnice, takže je normální si vzít dovolenou.
@kdochcekam jak uz jsem psala jde o to, co ma ve smlouvě. Manžel taky nedostává zaplacené přesčasy, protože je do určitě míry ma dojednane ve smlouvě. Ale proste bere úplně jiný plat než zakladatelky přítel. Mne spis prijde, ze asi nechce byt s miminem a nastvanou přítelkyni
což se mu dle jejich reakci ani moc nedivim
No to by nás model pracovní doby se ti uz vůbec nelíbil
.
Manžel je 15 dni v měsíci v zahraničí v práci. Pak se vrátí a má stejný čas volno (ne úplně, že ve volnu má někdy školení nebo je pošlou na Angličtinu).
Já jsem tu sama s deckama máme tři, chodim do práce, máme barak a abych se nestihala nahodou nudit tak jsem si přidala ještě jednu bojovku dalkove školu.
Vychází to blbe, že vždy když musím jet o víkendu do školy, tak je muž pryc v práci, tak po čas toho jedou k prarodičům. Ale jinak si musím poradit sama s deckama. Jo jak se vrátí to nám vynahrazuje jak jen může čas co je pryč.
Prostě do práce se chodit musi tečka. Nějak jsme si zvykli, museli jsme co vydělá tam, tady nevydělá.
@Maden píše:
Ne. ale taky mu není 30 a není 5 let po škole. A promiň, ale 21.000 čistého není podprůměrnými plat.Teda takovou nádheru nespokojenou bych chtěla mít doma. A ty vydělávas kolik, ze jsi tak ostrá?
Taky by mě to zajímalo ![]()
@kdochcekam píše:
@alimdar No myslím, že tvoje příspěvky moc zakladatelce nepomohou. Nebo ti snad připadá standartní dělat pro někoho v práci zdarma? Nebo si vybírat dovolenou kvůli lékaři?![]()
On si nevybírá dovolenou na lékaře, on si vyřizuje lékaře mimo pracovní dobu, což je v pořádku a mělo by to tak být.