Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Promiň, ale nevěřím, ze ten lísteček byl pro tebe
jak jsi mu řekla, ze si promluvite odpoledne a že to nebude o jeho věčnym sedanim v hospodě, tak mu to zřejmě trklo a teď to chce nějak uhrát.
No ja myslim, ze s tim nic moc nenadelas. On ti muze nabulikovat cokoliv, ale dukazy zadny nemas. Jen je mi divny, ze to mel v kapse, kdyby to chtel nejaky dat, tak ji to da, tudiz by to nemel v kapse, no ni?
Jinak ty pivinka jsem take resila kdysi..nic zasadniho se nezmenilo. Sliby byly, ale jaksi vule chybela..
Teda, ze zve jiné na kafe v hospodě - blbec, ale ze z tebe pak děla idiota a nema ani koule přiznat se, tak to by mne rozpálilo ![]()
Jak moc pije? Mas kdyžtak kam jít? A je mi líto, ale nikdo si te sám nenajde - budeš tomu muset trochu pomoci
Tak asi těžko by tě takto zval na kafe, psal své číslo a jméno…Asi to chtěl někomu dát a nedal…to, že to bylo pro tebe nedává žádný smysl.. Co ti poradit nevím..já bych svojemu asi položila nůž na krk a buď to bude ok a dá se dohromady nebo sbalit sotůrek a nazdar..Dokážeš si představit žít s ním takto třeba dalších 30 let?
To je deb il
jak dlouho jste spolu, že jsi si všimla problémů s alkoholem až v těhotenství? Já bych netolerovala ani jedno, radši bych byla sama.
@marcellia takových listecku se děla více a pak se rozdávají
to, ze jeden zbyl v kapse bohužel nic neznamená
Podle me byl tak moc, nebo spis zjistil ze danou holku, co oslovil by si o nej s prominutim nezavadila, nemela zajem, tak na listecek nedoslo. Me by chlastal nebo lhal jednou a po praci by nepasovali klice do dveri… alespon na dobu nez se probere
Děkuji Vám za reakce. Samozrejme mu to nebastim, možná jsem udělala i chybu, že jsem to řekla, ted má čas na výmluvy. Jenže ja to nevydržela. No pije poměrně často, cca třikrát v týdnu jde na " jedno " občas se vrátí za hodiny, jindy v noci někdy zas prespi u kámoše. Řeším to s ním stále a stále. Nikam to nevede. Dává dost přednost sobě a svým " kamarádům " po hádce je tak dva dny v klidu, ale pak znovu. Jsme spolu sedm let. Já jsem jeho uplne první vztah, a to i sexuální… věděla jsem, že jednou by to mohlo přijít, ale nepočítala jsem, že už čtyři měsíce po porodu…
Pokud máte potřebu si prolézat kapsy, mobily, emaily a vzájemně se špehovat, nemá váš vztah žádný smysl, nedůvěřujete si navzájem a hledat chyby v takovém případě jen na jedné straně je nesprávné. Hlavně si nenech hučet do hlavy od těch „šťastně“ rozvedenejch, to jsou ty nejhorší našeptávačky…
„Intuitivně“ pátrat po kapsách, to je opravdu základ důvěry ve vztahu.
Chtěla jsi najít, tak jsi našla.
Což vzhledem k tomu, že na konkrétně tomhle svém partnerovi zjevně nijak echt nevisíš („Neumím si představit byt s prckem sama“, „Tolikrát jsem prosila boha (…) ať si mne najde ten, kdo mne bude milovat“), ale opouštět ho nechceš, opravdu nebylo chytrý.
Mít já ty pocity co máš Ty, tak bych mu asi řekla, že mu nevěřím, a že s ochlastou co balí ženský být nechci (teda já bych mu to neřekla, já bych mu totiž nelezla do kapes, ale kdybych se to náhodou dozvěděla…).
Tobě, pokud odcházet nechceš, bych radila si ujasnit, co chceš. Chceš s ním přežít, dokud nebudeš mít kam/ke komu odejít? Pak mu řekni, že Ti to vadí, přestaň do něj citově investovat, prostě s ním bydli a odstěhuj se, jak jen to půjde (pro dítě nic moc atmosféra, ale pokud bys to chtěla…). Pokud s ním chceš mít opravdu funkční vztah, jdi do poradny, ať Ti tam pomohou utřídit si myšlenky a promyslet, jak překonat tu nedůvěru, která v Tobě je.
Jen přemýšlím, jak se tak asi stane, že spousta chlapů se projeví opilcem, bordelářem, násilníkem, nevěrníkem, manipulátorem, lakomcem, pitomcem,…,…, vždy pár chvil po otěhotnění partnerky. Tohle by stálo za další vědecký výzkum.
@Slečna Ferka píše:
„Intuitivně“ pátrat po kapsách, to je opravdu základ důvěry ve vztahu.
Chtěla jsi najít, tak jsi našla.
Dobrý den, velmi se omlouvám za anonymitu.
. Samozrejme tomu nevěřím, ale otázka. Jak mám reagovat? On mi jistě bude tvrdit, že to bylo pro mně, že to bylo schválně. Co mu mám na to říct, ja vazne nevím. Jsem z něj už tak psychicky unavena, věčně s nim řeším jeho sedanky v hospodě, věčně slyším sliby typu, jak to bylo naposledy. Neumím si představit byt s prckem sama. ALe tohle mne jednou zničí. Tolikrát jsem prosila boha aby mu rozsvítil nebo ať si mne najde ten, kdo mne bude milovat a bude rád, že strávené chvíle semnou…Děkuji za přečtení, trochu se mi teď ulevilo…
Včera byl partner v hospodě, chodí poměrně často, problému s pitim jsem si všimla bohužel až v době těhotenství. Nyní máme čtyřměsíční miminko. Ale to je jiný příběh.
Když přisel, opilý..šel spát a já tak nějak intuitivně cítila, že se mám podívat do jeho kapes. Našla jsem tam takový ten hospodský lístek, kde bylo jeho telefonní číslo, podnim napsané - kafe? A jeho jméno. Nevěděla jsem jak reagovat. Seděla jsem v kuchyni, ani nebrecela, jen jsem se na to dívala. Ráno, když odcházel do práce, tak jsem mu řekla, že si odpoledne pro mluvíme, ale tentokrát ne o jeho pivech. Za chvíli mi přišla sms - chytrá holka, jsem rád, že jsi to našla, bylo to pro tebe.