Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zoidberg píše:
To bych byl označený za sexistické prase, ne?
No prosímtě to přece není překážka! Jen to zkus ![]()
@zoidberg píše:
Potřebuji poradit, moje partnerka nosí převážně sukně a šaty a ty nemají žádné kapsy!!!Jak mám vyhovět své intuici a prohledat jí kapsy, když žádné nemá? Cítím se tak bezradný a ponížený…
zkus jí doporučit, aby nosila kalhoty..je to rozhodně hezčí a přitažlivější a mají i kapsy případně kapsičky ![]()
@Venetia píše:
zkus jí doporučit, aby nosila kalhoty..je to rozhodně hezčí a přitažlivější a mají i kapsy případně kapsičky
Díky, zkusím navrhnout a těším se co v nich najdu ![]()
@Venetia píše:
zkus jí doporučit, aby nosila kalhoty..je to rozhodně hezčí a přitažlivější a mají i kapsy případně kapsičky
Dovolím si oponovat. Šaty a sukně jsou většinou daleko ženštější a hezčí. A mimochodem, dobrá půlka mých sukní a šatů má kapsy, tak bych se zaměřila na vhodné modely - @zoidberg
@zoidberg píše:
Potřebuji poradit, moje partnerka nosí převážně sukně a šaty a ty nemají žádné kapsy!!!Jak mám vyhovět své intuici a prohledat jí kapsy, když žádné nemá? Cítím se tak bezradný a ponížený…
Zkus se podívat do kabelky.
![]()
@anymka píše:
Vy co doporučujete vyměnit zámky u dveří, nebo mu sbalit kufry, jak to řešíte v případě, že je byt nebo dům jeho?
Přimlouvám se za odpověď, též by mě velice zajímalo. Díky
@passty píše:
Přimlouvám se za odpověď, též by mě velice zajímalo
Díky
No to je asi snadné, sbalení kufrů zůstává a pak odjezd na hotel/k rodičům/na ubytovnu/do pronájmu/…
@passty píše:
Přimlouvám se za odpověď, též by mě velice zajímalo. Díky
Jsem jedna z těch, která jí radila sbalit kufry a vyměnit zámek. Zaprvé, zakladatelka píše, že byt je její, tudíž jsem vycházela z tohoto faktu, zadruhé,
pokud by nebyl, jako psychologický efekt taky neuškodí v opodstatněném případě ty věci zabalit.Pak se to už ale musí řešit adekvátně dané situaci.Ale pokud je byt její, teoreticky není problém ty věci zabalit, a zámky vyměnit.
@Anonymní píše:
Našla jsem tam takový ten hospodský lístek, kde bylo jeho telefonní číslo, podnim napsané - kafe? A jeho jméno.
Tvůj partner je tvůj majetek? I kdyby to bylo pozvání na kafe pro jinou ženu, tak v čem je problém? Považuješ snad manželství za konec veškerého seznamování se s novými lidmi, ať už muži nebo ženami?
@SiriusGG píše:
Tvůj partner je tvůj majetek? I kdyby to bylo pozvání na kafe pro jinou ženu, tak v čem je problém? Považuješ snad manželství za konec veškerého seznamování se s novými lidmi, ať už muži nebo ženami?
To jako fakt? ![]()
@arinecka píše:
To jako fakt?
To jako fakt. Nebo Vy jste se po uzavření manželství přestali stýkat s jinými lidmi? Nemůžete se nikdy s někým seznámit, protože by Vám partner „zabalil kufry“?
@SiriusGG píše:
To jako fakt. Nebo Vy jste se po uzavření manželství přestali stýkat s jinými lidmi? Nemůžete se nikdy s někým seznámit, protože by Vám partner „zabalil kufry“?
Jasně že ne, oba normálně komunikujeme s opačným pohlavím, na tom nic není, tohle ale bude malinko jiný případ.
@arinecka píše:
Jasně že ne, oba normálně komunikujeme s opačným pohlavím, na tom nic není, tohle ale bude malinko jiný případ.
A to soudíš na základě jednoho příspěvku zakladatelky, bez vyjádření protistrany? Příspěvku, který navíc psala zřejmě psala ne zrovna v pohodové a vyrovnané náladě. No nevím, ale Já by jsem na tomhle základě nikoho nesoudil.
@SiriusGG píše:
A to soudíš na základě jednoho příspěvku zakladatelky, bez vyjádření protistrany? Příspěvku, který navíc psala zřejmě psala ne zrovna v pohodové a vyrovnané náladě. No nevím, ale Já by jsem na tomhle základě nikoho nesoudil.
Nikoho nesoudím, protistrany se zeptat nemůžu, neznám ho ale pokud si přečteš pozorně celou diskusi tak pochopíš.
@arinecka píše:
Nikoho nesoudím, protistrany se zeptat nemůžu, neznám ho ale pokud si přečteš pozorně celou diskusi tak pochopíš.
Neříkám, že tento konkrétní chlap není ožrala a navíc záletník k tomu nebo naopak doma týraný chudák zlou stíhačkou. Jak jsem psal, chybí opravdové informace.
Jen mi prostě vadí, že se najdou lidi, kteří mají mít potřebu 100% kontroly nad partnerem a jakýkoliv náznak, že tomu tak není, je pro ně záminka k vyvolání konfliktu a rozšíření své moci nad partnerem.