Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mar__tanka1983 píše:
Jinak prosim tě, jsem naprosto vážně přesvědčená o tom, že u chlapa, kterej miluje mámu svýho dítěte, je trocha vytahané kůže na břiše to poslední, co by řešil…
@Mar__tanka1983 píše:
@Premek_Orac souhlasím s Přemkem…
Ono to opravdu může mít víc pohledů. Aby chlap začal po sedmiletém vztahu „najednou“ blbnout, to není úplně obvyklé. Takže buď si to opravdu neviděla a nebo se něco změnilo i u vás doma.
Jen nadhazuji, nemohla ses třeba otěhotněním, případně pobytem na mateřské stát žárlivou stíhačkou? Nemyslím to zle!! jen jsem zastáncem napřed si sáhnout do svého svědomí…
Ale některý ženský prostě takhle na MD „zblbnou“ a najednou se hrozně diví, že se jim chlap odcizuje a že je radši s kámošema v knajpě
Takže co se týče lístečku, tak ano, pokud to nebylo poprvé, cos na něj žárlila, tak to klidně mohla bejt „bouda na mě“ (domluvená s kumpány v hospodě - možná proběhly i sázky)Jak to vyřešit? Těžko, fakt si asi sednout a zkusit nějakej kompromis - ty ho necháš dýchat a on nebude chodit do hospody třikrát v týdnu, ale pro začátek třeba jen dvakrát. A k tomu ty dvakrát zase půjdeš po svém a on bude hlídat…
Jinak prosim tě, jsem naprosto vážně přesvědčená o tom, že u chlapa, kterej miluje mámu svýho dítěte, je trocha vytahané kůže na břiše to poslední, co by řešil…
Vždy mě hrozně potěší, když ženská dokáže takto přesně popsat to, co jako chlap vnímám, ale lepšími slovy ![]()
Zakladatelko-většinou prohledávání kapes pochází z předešlé nedůvěry a tucha že se něco děje. NIKDO se nevzbudí a lusknutím prstu nejde prohledat kapsy, že jo ![]()
Už to tu bude víckrát, navrhla bych poradnu pro oba pokud to chces udržet, když on odmítne tam aspoň k psychologovi sama ![]()
Když jsem ale četla že čekáš na jiného prince, tak se na to vyprdni. Ale nečekej že bez jakékoliv změny na sobě přijde někdo ideální, on se totiž většinou objeví někdo dost podobný.
Ještě se mi v diskuzi líbil mazaný nápad dělat, že s ním chceš mluvit o malování nebo něčem podobném důležitém. A lísteček mohl ztratit než se opilý dobral domů ![]()
Pokud ale nebudete mít oba vůli sebe měnit tak se ani váš vztah nezmění a co nejhůř, v takovém soužití a atmosféře to odnese to dítě-učí se nápodobou.
No jo, jako kdybychom to neznali všici. Po pár pivech každá krásná, někdo napíše lísteček s telefonem a ještě jednoho panáka na kuráž, že to pak předáme. Samozřejmě k tomu dojde málokdy a jen výjimečně z takových lístků něco je. U zen to platí taky, jen s tím rozdílem že u třetího vínka si řekne ten by stál za hřích a začne metat svůdné pohledy aby ten lísteček s telefonem dostala. (toto neplatí pro @Inaris) ![]()
Potíž v tomto případě je nutkání prolézat kapsy a jeho časté putyky.
Já bych se tím nějak moc netrápila, promluvit si, to ano, zkusit vyřešit to pití, ale lístečk s číslem si nemyslím, že má nějaký extra význam…to nic neznamená, to ještě zdaleka není nevěra ani nc podobnýho
Pokud má problémy s alkoholem, a chceš vztah zachránit, dala bych mu nůž na krk. Musel by se léčit minimálně ambulantně, a do toho bych ještě trvala na manželské poradně. Jestli mu nevěříš, a často prohledáváš kapsy, mobil, a pod., bude jenom velmi obtížné důvěru získat zpět. Ale žádný kvalitní vztah nemůže fungovat bez vzájemné důvěry. Jestli odmítne problémy řešit, zabalila bych mu věci, a vyměnila zámek. Byla bych nekompromisní. Buď se změní, anebo rozchod.Ale v tom případě si dej pozor, aby jsi si nepřitáhla do života opět něco podobného.
@Tichošlápek píše:
@marcellia takových listecku se děla více a pak se rozdávajíto, ze jeden zbyl v kapse bohužel nic neznamená
Aha, tak to mě nenapadlo ![]()
Vy co doporučujete vyměnit zámky u dveří, nebo mu sbalit kufry, jak to řešíte v případě, že je byt nebo dům jeho?
@PetrVesely píše:
Jen přemýšlím, jak se tak asi stane, že spousta chlapů se projeví opilcem, bordelářem, násilníkem, nevěrníkem, manipulátorem, lakomcem, pitomcem,…,…, vždy pár chvil po otěhotnění partnerky. Tohle by stálo za další vědecký výzkum.
možná proto, že před otěhotněním, chodí ti dva většinou spolu, ale pak se zásadně změní situace
@slavuska1 píše:
Já bych se tím nějak moc netrápila, promluvit si, to ano, zkusit vyřešit to pití, ale lístečk s číslem si nemyslím, že má nějaký extra význam…to nic neznamená, to ještě zdaleka není nevěra ani nc podobnýho
Nevěra to není, ale může to tím směřovat. Vždycky to nějak to začíná ![]()
@Venetia píše:
možná proto, že před otěhotněním, chodí ti dva většinou spolu, ale pak se zásadně změní situace
Fakt přesný a trefný!
Potřebuji poradit, moje partnerka nosí převážně sukně a šaty a ty nemají žádné kapsy!!!
Jak mám vyhovět své intuici a prohledat jí kapsy, když žádné nemá? Cítím se tak bezradný a ponížený…
![]()
@zoidberg píše:
Potřebuji poradit, moje partnerka nosí převážně sukně a šaty a ty nemají žádné kapsy!!!Jak mám vyhovět své intuici a prohledat jí kapsy, když žádné nemá? Cítím se tak bezradný a ponížený…
Musíš být kreativní. Ta kapsa v intuici, je pouze imaginární. Jde jen o náznak, jistě může představovat i mobil, nebo „náhodou ponechané otevřené okno s maily v počítači“. Tak šup šup, taková intuice není jen tak.
@zoidberg píše:
Potřebuji poradit, moje partnerka nosí převážně sukně a šaty a ty nemají žádné kapsy!!!Jak mám vyhovět své intuici a prohledat jí kapsy, když žádné nemá? Cítím se tak bezradný a ponížený…
Zkus jí někdy sáhnout pod tu sukni, určitě to ocení víc, než šahat do kapes ![]()
@xiaxxx píše:
Zkus jí někdy sáhnout pod tu sukni, určitě to ocení víc, než šahat do kapes
To bych byl označený za sexistické prase, ne? ![]()